התמונות הקטנות בטוויטפיק - למי הן שייכות?
סוכנות הידיעות AFP טוענת שמותר לה - ולכל אחד אחר - להשתמש בכל תמונה שאתם מצלמים ומעלים לרשת דרך טוויטר. תרשו לחברות להשתמש בתמונות שלכם בצורה חופשית?
צילמתם משהו בסלולרי, העלתם לשירות טוויטפיק וקישרתם לטוויטר שלכם (כן, לא לכולם יש טוויטר, אבל לצורך הסיפור)? מצוין. למי התמונות שייכות? הציפייה היא שתמונות וזכויות היוצרים יהיו שייכות לכם כצלמים, כמו כל צילום שמתפרסם בכל מקום. אלא שבסוכנות הידיעות הצרפתית AFP חושבים אחרת.
גולש שהעלה לטוויטפיק תמונות מרעידת האדמה בהאיטי, הופתע לגלות שסוכנות הידיעות השתמשה בהן ללא אישור, ואף הפיצה אותן ברחבי הרשת. הוא תבע את הסוכנות על הפרת זכויות יוצרים.
על פי דיווח ב-ReadWriteWeb, בסוכנות טוענים שברגע שהעלתם תמונה לאתר, נתתם רשיון לכל מי שחפץ בכך להשתמש בה. ובכך, גם לכלי תקשורת. על פי איי אף פי, זה כתוב בבירור בתנאי השימוש של טוויטר.
למרות הדמיון בשמם - טוויטפיק לא קשור מנהלתית לטוויטר, והוא שירות חיצוני ונפרד מהרשת החברתית. גולשי האתר משתמשים בו כדי להעלות תמונות לטוויטר מהסלולרי או מהמחשב. בטוויטר מתפרסמים קישורים לתמונות בליווי תיאור או הערה.
נושא זכויות היוצרים הוא רגיש מאוד, וזוכה להרבה עניין, במיוחד כיום - כשכל אחד מאיתנו מעלה תמונות לרשתות חברתיות. כדי לאפשר הפצה של תמונות בין משתמשים וחברות, קיימות הגדרות שונות לפרסום תמונה כמו Creative Commons ואחרות. תפקידן הוא לקבוע איזה שימוש מותר לעשות בתוכן, ועל ידי מי.
חלקן מאפשרות פרסום עם קרדיט לצלם, חלקן מאפשרות פרסום רק בכלים שאינם מסחריים ועוד. המשותף לכולן הוא שמי שבוחר הגדרה הוא זה שהעלה את התמונה. כנראה שבמקרה של AFP, חרגה החברה מהמותר, ויתכן שתאלץ לפצות את הגולש.