שתף קטע נבחר

 

שכונת התקווה נגד הפליטים: חיים בפחד אלוהים

בכנס ראשון מסוגו, שנערך על רקע אמירות ראש העיר בני ברק ורצח האריתראית ההרה, הותקפו המסתננים באין ספור ביטויים גזעניים. "הם רודפים אחרי הבנות שלנו", האשימה פעילת שכונות. אחרים אמרו: "הם שותים, גונבים ומפיצים מחלות"

פעילות התושבים נגד תופעת המסתננים צוברת תאוצה: לאחר שראש העיר בני ברק, הרב יעקב אשר, הכריז בשבוע שעבר כי יפעל נגד מפצלי דירות בעירו שמשכירים דירות לפליטים אפריקניים, נערך הערב (ב') בשכונת התקווה בתל-אביב כנס ראשון מסוגו של פעילי שכונות - בו הם זעמו על אדישות הרשויות נוכח הזינוק במספר המסתננים. "הם רודפים אחרי הבנות שלנו", "אלו חיות ובהמות", "הם מביאים מחלות, שותים וגונבים" - אלו מקצת הביטויים הגזעניים שנאמרו על הפליטים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הכנס, שהתקיים בבית דני, נערך גם בעקבות הרצח של האריתראית ההרה על ידי בן זוגה, בליל שבת בשכונה הדרום תל-אביבית. לאירוע הגיעו עשרות תושבים ופעילים מרכזיים משכונות התקווה, שפירא, קרית שלום, כפר שלם, יד אליהו, ומספר נציגים גם משכונת פרדס כץ בבני ברק. התושבים כעסו על אדישות הכנסת והממשלה נוכח הגידול החריג במספר המסתננים שמגיעים למרכזי הערים, בקצב של 700 ביום.

 


עשרות תושבים ופעילים מהשכונות הגיעו לכנס (צילום: דודו אזולאי)

 

פנינה כהן, פעילת שכונות המטפלת בקשישים, סיפרה במהלך האירוע כי "רק היום פליט שדד את אחת הקשישות שלי וגנב לה את התיק כשיצאה מהדואר. הם מסתובבים עם חלוקים ובגדים ומתחת לזה לא לובשים כלום ורודפים אחרי הבנות שלנו. זו מלחמה שאנחנו חייבים לצאת אליה, אחרת נאבד את הבית שלנו". אירנה, המתגוררת ברחוב חנוך מול בית האישה שנרצחה בליל שבת, אמרה בדאגה כי "אני חיה בפחד עוד לפני הרצח. עליתי מרוסיה לשכונה הזאת כי אני אוהבת אותה, אבל היום אני לא יוצאת בלילה מהבית. זה פחד אלוהים".

 

יניב, שמתגורר בשכונה, הוסיף כי לפני כשנה התעניין בהשכרת דירה בשכונה, אך התאכזב לגלות שהמחיר עמד על 3,500 שקלים: "אחרי שבועיים סיפרה לי שכנה שם שהבית הושכר לשמונה פליטים. איך אפשר לדאוג לבית לילדים שלנו? הם לוקחים לנו את הנדל"ן ואת התעסוקה, וזה הפך לפצצה מתקתקת ולעניין של זמן עד שיקרה הרצח הבא".

 

"שההומנים יילכו לגור בבית הלבן שלהם"

גידי אהרוני, צעיר מכפר שלם, אמר: "הם מביאים מחלות, תרבות זרה ומתערבבים עם הילדות שלנו, שותים וגונבים. אם מישהו טוען שאני גזעני שיילך לעזאזל בבניין הלבן שהוא גר בו ובשכונה הנקייה משחורים שבה הוא מוריד את הכלב בשקט כל ערב. כל ההומנים למיניהם, שמגינים על הילדים של העובדים הזרים רק כי הם חמודים, שכחו שיש פה תושבים צברים שמחזיקים את המדינה הזו במקומות הכי נמוכים. מי שחושב שמדובר בגזענות הוא מכוער נפש, צבוע ומתנשא בעצמו, ומעולם לא השתין לכיוון של שכונות המצוקה".

 

"במלחמה הזאת כבר הפסדנו", אמר בייאוש מארגן הכנס וחבר מועצת העיר, שלמה מסלוואי מהליכוד. "מבחינה דמוגרפית הם כבר עוברים אותנו, והפכנו למיעוט בשכונה שלנו, אבל זאת לא בעיה של שכונה או עיר, אלא בעיה לאומית. הם גוזלים לנו את הדיור, את התעסוקה, ממלאים את טיפות החלב ומחלקות הרווחה שמחוייבות לטפל גם בהם על חשבוננו, ובאותו כוח אדם. אנו דורשים מהממשלה לחזור ליישם את נוהל גדרה חדרה שמפזר אותם בפריפריות".

 

חבר מרכז הליכוד ותושב בני ברק, אלי אליהו, הגיע לכנס על מנת הזדהות עם תושבי תל אביב ואף הוא לא ויתר על אמירות גזעניות. הוא הגדיר את הפליטים כ"חיות ובהמות. אם לא ניתן להם מגורים ותעסוקה הם לא יהיו פה". המארגנים הודיעו כי בתוך שבועיים יערכו הפגנה גדולה עם תושבים משכונות רבות.

 

מי שעוד בלט בכנס וזכה לתשואות התושבים הוא חבר הכנסת מיכאל בן ארי מהאיחוד הלאומי, שהגיע בלווית פעיל הימין ברוך מרזל, וסיפר על ילדותו כנער בשכונת התקווה. הוא השווה את כניסת המסתננים לישראל ל"פשיטת המדיינים לישראל בתקופת השופטים, הם גם הגיעו מסיני וגם הנשק שלהם היה הכמויות האדירות. הם גם היו פושטים וגונבים".

 

בן ארי תקף את חברי הכנסת האחרים, שלדבריו "רועדים מפחד מהם יגידו עליהם בתקשורת ואם יאשימו אותם בגזענות. מה שפעם היה פשוט ללכת לשוק לקנות חצילים או עגבניות הפך למבצע צבאי. מדברים על איראן או על הפלסטינים כעל איום, אבל פה מדובר בסכנה מוחשית, ואין שום קבינט שיתכנס וימצא פיתרון".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכנס נגד הפליטים, הערב
צילום: דודו אזולאי
הפגנה נגד הזרים
צילום: עופר עמרם
הרצח בשכונת התקווה
צילום: דנה קופל
מומלצים