הודו: 60 הרוגים בקריסת בניין מגורים בניו-דלהי
נראה כי הצפות שגרמו גשמי המונסון החלישו את יסודות הבניין וגרמו לקריסתו, אך יש חשד גם לרשלנות של האחראים לבנייה. זעקות הלכודים עדיין נשמעות מבין ההריסות, והחשש הוא כי עוד הרוגים קבורים מתחתן. "הבניין התמוטט כמו מגדל קלפים"
לפחות 60 בני אדם נהרגו אמש (יום ב') כשבניין בן ארבע קומות קרס באזור מאוכלס לעייפה של ניו דלהי, בירת הודו. אנשי כוחות החירום וההצלה המקומיים חוששים שקורבנות רבים נוספים עדיין קבורים תחת ההריסות באתר האסון, שאירע בשעת לילה לפי השעון המקומי.
אנשי כוחות ההצלה ותושבים שקדו במהלך הלילה על פינוי ההריסות באזור לליטה פארק שבו התמוטט הבניין. הצפיפות
באזור ודרכיו הצרות היקשו עליהם להכניס אליו כלים כבדים.
"יש עדיין קורבנות רבים שלכודים מתחת לגושי הבטון ומוטות הברזל. המטרה שלנו היא לחלץ אותם בחיים", אמר דובר משטרת העיר, רג'אן בגט. "אנחנו יכולים לאשר ש-60 בני אדם חולצו ללא רוח חיים, ועוד 80 פצועים פונו לקבלת טיפול בכמה בתי חולים".
גורמים רשמיים אמרו כי ייתכן ששיטפונות שנגרמו מגשמי המונסון שירדו השנה, והיו הכבדים ביותר זה כמה עשורים, הם שהפכו את הבניין לרעוע. הממטרים גרמו בין השאר לנהר הימונה שעובר לאורך העיר לעלות על גדותיו.
עדי ראייה בזירת האסון סיפרו כי שמעו זעקות לעזרה שמקורן מתחת להריסות. תושבים מקומיים התלוננו כי הפסקות חשמל והיעדר מנופים פגעו במאמצי החילוץ בתחילה. הבניין משמש בעיקר למגורים, אולם פועלים בו גם כמה בתי עסק קטנים. רבים מבין הפצועים וההרוגים חולצו על ידי סקרנים שהחליטו להגיש סיוע.
אסון ידוע מראש: פיקוח רפה, תאונות כשגרה
"הבניין התמוטט כמו מגדל קלפים. ראיתי למעלה אנשים נתלים על שרידי הקירות. חלק מהם ניסו לקפוץ החוצה אבל לא היו יכולים, אחרים נלכדו", סיפר גורווינדר סינג, נהג מונית מקומי, לסוכנות הידיעות הצרפתית. גיריג'ה דבי, אם לארבעה
שעבדה בבניין, אמרה: "חולצתי אתמול בלילה על-ידי השכנים, אבל אחותי עדיין לכודה מתחת להריסות".
בכירים ברשויות בניו-דלהי העלו את האפשרות כי הבניין נבנה שלא כחוק, ודיברו על רשלנות אפשרית מצד האחראים להקמתו, שבנו בית שאינו חזק דיו כדי לעמוד בהצפות. גורמים רשמיים אמרו כי חקירה נפתחה סביב נסיבות האסון, וכי הבעלים של הבניין כבר אותר וייחקר בקרוב.
אכיפת הפיקוח על הבנייה בבירת הודו רפה-משהו, ולכן תאונות קלות אינן דבר נדיר בה. ענף הבנייה נגוע גם בשחיתות, והדבר מוביל לעתים קרובות לשימוש בחומרים שאינם עומדים בתקנים.