שתף קטע נבחר
 

קציץ וג'נטלמן

בצה"ל ארגנו את תחרות "אשף המטבח הצעיר" במטרה לתת כבוד לטבח הצבאי. מור אלזון יצאה לשטח כדי לבדוק מה קורה כשמחליפים את הלוף בפטריות כמהין

כשהוזמנתי לתחרות "אשף המטבח הצעיר" של צה"ל, תהיתי האם באמת השתנה משהו במטבח הצבאי מאז השירות שלי. בזמנים ההם "זכיתי" לטעום ניסיונות מוזרים ופיקנטיים שכללו סלטי אבוקדו שונים ומגוונים שבכל פעם נוסף להם משהו אחר, פעם היו אלו זיתים ירוקים, פעם שחורים, מלפפונים חמוצים (מלח או חומץ) קצוצים דק, ביצה כמובן וגם פלפל חריף. היה גם את הג'חנון של שבת בבוקר (מומלץ למשרתים ברמת הגולן, בעיקר בחורף), הארוחה של שישי בערב שכללה צלי בקר ובורקס ממולא בחומר כלשהו שעונה לשם מחית תפוחי-אדמה או פטריות. ואיך אפשר לשכוח את הלוף? הסמל המוצהר של המטבח הצבאי?

 

לשמחתי, ולהפתעתי, המטבח הצבאי של היום לא מזכיר במאומה את זה של פעם, לפחות לא המטבח שזכיתי להציץ לתוכו במהלך התחרות. הטבחים הצעירים הכינו מנות גורמה שלא היו מביישות מלון 5 כוכבים. כל צוות נתבקש להכין 3 מנות - ראשונה, עיקרית וקינוח - ולהשתמש בחומרי הגלם הקיימים במקרר הצבאי. כיום, ניתן בכל יחידה להשתמש בתווי מזון לצורך קניית חומרי גלם שאינם בנמצא. כך היה גם בתחרות, המשתתפים השונים בחרו מוצרים נוספים והשתמשו בהם להכנת המנות. כמו כן, הושם דגש על הצד הבריאותי של האוכל, מילים כמו פחמימה וירקנית נזרקו לחלל המטבח ויושמו במנות. החיילים של היום לא צריכים לאכול מה שיש, הם צריכים לאכול אוכל שיגרום להם להרגיש טוב פיזית ונפשית.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מטרת התחרות היא לתת כבוד לטבח הצה"לי. אומרים שפעם מי שהופנה להיות טבח התבייש בכך, היום, כשהקורסים לטבחים צבאיים מתקיימים ב"תדמור", אין שום סיבה להיות נבוך, להפך, אפשר להתגאות ורבים מהם ממשיכים לקבע עפ"י בקשת הצבא שרוצה להאכיל את החיילים שלו באוכל הכי טעים שיש. מעבר לכך, בשנים האחרונות בסיסים רבים עברו למסעידים חיצוניים. הצמרת הצה"לית רוצה להחזיר את הטבח הצה"לי למטבח ולכן משקיעה במתגייסים ואף מצרפת לשורות צה"ל צעירים שלומדים במסגרת בית-ספרית את אמנויות הבישול.

 

השופטים שנכחו בעת הבישולים, חברי איגוד השפים הישראלי, בדקו ובחנו את אופן הבישול, השמירה על הניקיון והשימוש הנכון בחומרי הגלם ואף ייעצו למבשלים. בסוף ההכנות הועברו המנות לתצוגה וטעימה של שפים נוספים, ביניהם השף עזרא קדם, השף איתן מזרחי, השף משה כץ והשף שלום קדוש, ניתנו ציונים ובסופו של יום הוכרזו הזוכים. מהמנות, אגב, לא נשאר זכר, בכל זאת, לא בכל יום אוכלים גורמה בצבא.

 

ואלו שמות המשתתפים: פיקוד דרום: רס"ל יוגב ממן וסמ"ר שלומי רוטנשטיין. מז"י: רס"ל אסף דהרי ורס"ל חנן אוחנה. חיל האוויר: רס"ל יוסי הרשקוביץ וסמל טל מאליק. חיל מודיעין: רב"ט תמיר מתיתיהו ורב"ט פרי קלברס. אט"ל: רס"ל משה גבאי וטוראי לירן כץ. אכ"א: רס"ל אסעד אמל וטוראי יצחק אלבז. והזוכים, מפיקוד צפון: סמ"ר איציק חינגה וסמ"ר איציק וקנין שהכינו סביצ'ה דג למנה ראשונה, נתח בשר (מס' 5) עסיסי על מצע של ירקות קלויים, חצילים, פלפלים וקישואים לעיקרית, ולקינוח סופלה שוקולד פרווה "שלא נופל מסופלה חלבי", לדבריהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגע, מה עם הלוף?
צילום: אבי רוקח
מומלצים