שר החינוך: ההשמצות הביאו לפתיחת בי"ס פרטי
בדיון על בית הספר הפרטי "חברותא", תקף סער את ההחלטה להכיר בו ואת התופעה בכללותה: "נערך מסע השמצה נגד החינוך הציבורי. אם נצמיד את היכולת הכלכלית למידת הרווחה של התלמיד, איזו מדינה נהיה?"
הסערה שהתחוללה לאחר שועדת הערר הכירה בבית הספר הפרטי "חברותא", בו שכר הלימוד עולה 35 אלף שקל בשנה, הגיעה גם לכנסת. המליאה דנה בהצעה לסדר היום של ח"כ זאב בוים (קדימה), ושר החינוך, גדעון סער, השמיע דברים קשים נגד המוסד, נגד החלטת ועדת הערר - ובעיקר נגד התופעה.
"יש סכנות רבות שטמונות בחינוך פרטי, ובוודאי בחינוך פרטי שממומן מכספי ציבור. אם הורים מממנים בהיקפים מאוד גדולים, ברור שזה מעמיד את בית הספר במקום אחר", טען שר החינוך, והסביר מה הביא לטענתו לפתיחת בית הספר. "נערך מסע השמצה נגד החינוך הציבורי, כי אחרת איך אפשר להצדיק פתיחה של בתי ספר כאלה".
סער אמר כי לדעתו הוועדה שהכירה בבית הספר שגתה בהחלטתה וסיפר כי משרד החינוך שוקל לערער עליה. הוא טען שהחינוך שמקבל הילד אינו צריך להיות מושפע מהיכולת הכלכלית של הוריו: "ברור שבכיתה של עשרה תלמידים תנאי הלימוד יותר טובים מבכיתה של 35 תלמידים, אבל אם נלך על פי הדרך הזאת ונגיד 'אנחנו מצמידים את היכולת הכלכלית של ההורה למידת הרווחה בה ילמד התלמיד', איזו מדינה נהיה?".
"אני גם כופר בהנחת היסוד שחינוך פרטי יותר טוב מציבורי, זה שקר", אמר סער והזכיר גם את הפערים בין עשירים לעניים, ובין הפריפריה למרכז. "ממבחני המיצ"ב ומהמחקרים של ה-OECD אנחנו לומדים שמדינת ישראל היא מדינה עם פערים אדירים ומבישים, ודאי לא החזון של מדינה יהודית כפי שהיינו רוצים לראות אותה. גם הפערים בהישגים הלימודיים מאוד גדולים וזו נגזרת".
סער ניסה להתנער מהשוואת בתי הספר הפרטיים החילוניים למערכת החינוך החרדית: "זה הסדר שגובש מאז קום המדינה, הוא כולו מחוץ לחינוך הרשמי". ח"כ בוים, שהעלה את ההצעה לסדר היום, תקף את המוסד ואת ההחלטה להכיר בו: "מה שיש פה זה הקמת בית ספר אליטיסטי לקבוצה מצומצמת של בעלי יכולת, בית ספר לעשירים".