שתף קטע נבחר
 

הזוכה הגדולה - טליה זונדר

תודה לגולשי אתר "חדשות טעימות" על המתכונים המקוריים והטעימים ששלחתם במסגרת תחרות מתכוני הגולשים של זוגלובק. אנחנו שמחים לבשר על שלושת הזוכים שקיבלו את מירב הקולות שלכם.

תודה לכל המשתתפים בתחרות על המתכונים הטעימים והמקוריים.

להלן שלושת המתכונים שאתם בחרתם כמתכונים הטובים ביותר

 

במקום הראשון

זכה הקוסקוס המבורגר של טליה זונדר

טליה זוכה ב IPad !!! מתנה, ברכות לטליה על הזכייה.

 

קוסקוס המבורגר

 

מצרכים:

2 חבילות המבורגר של זוגלובק

בצל גודל חתוך לקוביות

3 שיני שום כתושות

פלפל אדום חתוך לרצועות

פלפל צהוב חתוך לרצועות

פלפל חריף - לא חובה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות

גביע יין אדום חצי יבש

חצי כוס מים

שמן טיגון

 

תבלינים:

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

פלפל שחור גרוס

מלח

 

הוראות הכנה:

מחממים מחבת לטיגון

כשהמחבת חמה מספיק יש ליצוק שמן כך שיכסה את פני השטח בשכבה דקיקה.

מטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים ומוציאים לצלחת למנוחה.

באותה המחבת עם השמן החם מטגנים את הבצל והשום אדמה כ 5 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ 10 דקות עד ריכוך הירקות.

מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, היין והמים ומביאים לרתיחה.

חוצים את ההמבורגרים שטיגנו קודם לרבעים

מוסיפים את רבעי ההמבורגר והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ 50 דקות.

 

מגישים את המנה על בסיס גרגיררי קוסקוס.

 

מסר אישי:

טעים אש !!

 

במקום השני

זוכה הסלט חזה עוף של מעיין שטרן

מעין זוכה בשוברים בשווי 400 ש"ח למוצרי זוגלובק.

 

סלט חזה עוף

 

מצרכים:

סלט

פסטרמה מנתח שלם של זוגלובק חתוכה לקוביות

חסה חתוכה דק או קרועה בידיים

2 מלפפונים חתוכים דק

15 עגבניות שרי חתוכות לחצי

חבילת פטריות טריות חתוכות לרצועות. אפשר לטגן לפני למי שאוהב

חופן חמוציות

חופן אגוזי פקאן חתוכים או שבורים

חופן זרעי חמניות לקישוט

3 בצל ירוק חתוך דק

 

רוטב ויניגרט

רבע כוס שמן זית

3 כפות חומץ בלשמי

1 כף דבש או סילאן תמרים

כף חרדל דיז'ון

2 שיני שום מעוכות

מיץ לימון מחצי הפרי

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

 

הוראות הכנה:

שמים את כל הירקות והפסטרמה בקערה

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקופסא סגורה ומנערים

שופכים על הסלט רגע לפני ההגשה

מפזרים את החמניות מעל הסלט ומגישים.

 

מסר אישי:

פסטרמת הודו מוסיפה חספוס לסלט מתוק ומעניין.

החמוציות וההודו משתלבים היטב גם במראה וגם בטעם.

תרשימו את האורחים במס' רגעים בודדים של עבודה.

הסלט יכול להגיע כתוספת לארוחה או כארוחה בפני עצמה.

 

 

במקום השלישי

זכה המלאווח בקר של יוסי סגל.

יוסי זוכה בשוברים בשווי 250 ש"ח למוצרי זוגלובק.

 

מלאווח בקר

 

מצרכים:

חב' חזה בקר של זוגלובק

חב' מלאווח זוגלובק מופשר לטמפ' החדר

עלי חסה

בצל - לבן או סגול

כף חרדל

קורט מלח

קורט פלפל

ביצה

שומשום קלוי

חב' מרגרינה

רוטב סויה

 

להכנת המתכון יש להצטייד בנייר כסף או בתבנית אפייה

 

הוראות הכנה:

הניחו את המלאווח המופשר על משטח עבודה

מרחו על המלאווח מעט חרדל לפי הטעם

פזרו מעל עלי חסה ופרוסות בצל דקיקות

הניחו מעל חזה בקר זוגלובק

פזרו מעל מעט מלח ופלפל לפי הטעם

מזגו מעט רוטב סויה

 

גלגלו את המאלווח לרולדה סגורה

מרחו מעט ביצה טרופה ופזרו מעל את השומשום.

את המלאווח המגולגל עטפו בנייר כסף והניחו בתבנית האפייה.

 

את הרולדה יש לאפות בחום בינוני למשך כ- 20 דקות .

רצוי לבדוק את מידת האפייה מדי פעם.

5 דקות אחרונות של האפייה מומלץ לפתוח את נייר הכסף ולאפות עד קבלת גוון ופריחות בדומה לבורקס.

 

מסר אישי:

א.ניתן במקום לאפות, לטגן את המלוח בשמן או במרגרינה ואז לא צריך את הנייר כסף.

ב. ניתן למרוח במקום חרדל , קטשופ או מיונז

ג. ניתן להוסיף לעלי חסה גם ציפס או תפוח אדמה אפוי דק

ממש מעדן.

 

נתראה בפעילות הבאה ...

זוגלובק

 


פורסם לראשונה 17/11/2010 13:36

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס ראשון- טליה זונדר
פרס שני - מעיין שטרן
פרס שלישי - יוסי סגל
מומלצים