איך תופסים גזי חממה מארובות תחנות כוח?
מומחים מאירופה השתתפו בניסוי שערכה חברת החשמל בתחנת הכוח רוטנברג, להפרדת פחמן דו חמצני מהגזים הנפלטים מהארובות בתהליך ייצור החשמל. הגז שנלכד משמש כרגע לגידול אצות בבריכה שבמתחם
ניסוי חדשני להפרדת הפחמן הדו החמצני מהגזים הנפלטים לאוויר בתהליך ייצור החשמל, הוצג היום (ד') על ידי חברת החשמל בפני משלחת מומחים מאירופה, בתחנת הכוח "רוטנברג" באשקלון.
המומחים הגיעו לרגל כינוס בינלאומי של NanoGlowal - פרויקט של האיחוד האירופאי שמטרתו למנוע את התחממות כדור הארץ באמצעות יצירת טכנולוגיות שיוזילו את האמצעים להפחתת פליטות תחמוצות הפחמן בתהליכי ייצור החשמל.
בריכת האצות בתחנת הכוח. צילום: יוסי וייס
במסגרת הניסוי נבדקה אפשרות להשתמש במסננים להפרדת הפחמן הדו חמצני מיתר גזי השריפה הנפלטים לאוויר, ובכך לאפשר את לכידתו והפחתת הפליטות לאטמוספירה. תוצאות הניסוי יתבררו בימים הקרובים.
מחברת החשמל נמסר, כי היא מפתחת במסגרת הפרויקט מסננים, שמסוגלים להפריד את תחמוצות הפחמן מיתר הגזים. כדי לאמת או לשלול את המשך הפיתוח של המסננים, היא עורכת בדיקות וניסויים בגזי השריפה שנפלטים מארובת תחנת הכוח באשקלון בזמן אמת.
עוד נמסר, כי בשלב הבא מטפלים באחסון הגזים, מבלי לפלוט אותם לאטמוספרה. נכון לעכשיו מופנה הפחמן הדו חמצני שנלכד לצורך גידול אצות בבריכה שנמצאת במתחם תחנת הכוח.
בחברת החשמל טוענים, כי היתרון העיקרי בשיטה זו לעומת שיטות אחרות בעולם, היא הכדאיות הכלכלית - בשלב הראשון מתכוונים לפתח מסננים שיאפשרו ללכוד את הפחמן הדו חמצני מתחנות כוח בעלות כלכלית של פחות מ-20 אירו לטון.