שתף קטע נבחר
 

תיק אוכל: יום שישי

רגע לפני שנכנסת שבת המלכה, מגיע לילדים (וגם לנו) לפתוח את סוף השבוע במנות מתוקות שהילדים יכולים לעזור להכין. גולן גורפינקל ובתו מאי מכינים בלינצ'ס מתוק ובראוניז שוקולד, לא צריך יותר מזה

יום שישי בהחלט יכול להפוך ליום הפינוק השבועי ולהגביר אצל הילד את הציפייה ואת התחושה שהרוויח ביושר את היום המתוק של השבוע. ערכים תזונתיים מפליגים לא תמצאו כאן, אבל אפשר להתנחם בכך שיום שישי הוא יום קצר ונוכל להשלים את החסר בארוחת הצהריים והערב.

 

מה אכלנו בימים הקודמים? 

 

בהכנת הבלינצ'ס אפשר להטיל על הילד את מלאכת הניפוי, המדידה והמילוי, ובהתאם לגילו לערב אותו גם בטיגון, שכן מדובר בטיגון פשוט יחסית וללא סכנת התזה.

 

הבראוניז הוא מתכון קל במיוחד לביצוע: שקילה, מדידה וערבוב, וההצלחה מובטחת. אחרי שתנסו אותם תתקשו לחזור למתכונים אחרים של עוגות שוקולד סתמיות. המרקם המתקבל הוא דחוס ונוקשה יחסית, כמו מרקם של פאדג', ולכן אין סכנה שהעוגה תתפרק בקופסה. מומלץ לצייד את הילד בכמות נכבדה של בראוניז, שכן אין ספק כי חבריו יתחננו לחתיכה מהעוגה.

 

בלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים

המרכיבים (ל-30 יחידות) 

לחביתיות:

1 כוס קמח לבן מנופה

1/2 כוס חלב

1 כף שמן

2 ביצים

למילוי:

1 גביע גבינה 9%

1/2 כוס סוכר

מעט קינמון

100 גרם צימוקים שטופים


(צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:
  1. טורפים עזרת מטרפה או בלנדר מוט את כל המצרכים להכנת החביתיות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מסננים את התערובת במסננת דקה ומכניסים לקירור לחצי שעה לפני הטיגון.
  3. ממיסים מעט חמאה על מחבת טפלון (שימו לב, משמנים רק פעם אחת).
  4. יוצקים מהתערובת למחבת, על אש נמוכה, כמות זעירה כך שיווצר עלה דק.
  5. ממתינים להיווצרות בועות על פני שטח החביתית והופכים.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המילוי.
  7. מניחים במרכז החביתית כף מהמילוי, מקפלים את החביתית משתי צידיה ומגלגלים.
  8. מומלץ לפזר מעל אבקת קקאו או אבקת סוכר.

 

צילום: דודו אזולאי

 

בראוניז

המרכיבים (לכ-30 חתיכות) 

400 גרם שוקולד

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח לבן

1/2 1כוסות דחוסות סוכר חום לח (לא דמררה)

4 ביצים

קורט מלח

מעט תמצית וניל

אופציונלי: 250 גרם פקאנים מקולפים/ אגוזי מלך


(צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מעמידים קערה גדולה יחסית מעל סיר עם מים רותחים, כך שהמים לא ייגעו בקערה (מה שנקרא: באן מארי). שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערה, מוסיפים את קוביות החמאה.
  2. מערבבים עם כף עץ או לקקן מדי פעם, עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר מעט.
  3. מנפים את הקמח לקערה נפרדת ומוסיפים קורט מלח (בראוניז היא עוגה מאוד מתוקה ומעט מלח נחוץ לשם איזון הטעמים). אם מוסיפים אגוזים, זה הזמן להוסיף.
  4. כשתערובת השוקולד התקררה, מכניסים פנימה את הביצים, אחת אחת, ומערבבים עד להיטמעות. מוסיפים את תמצית הוניל.
  5. מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח לקערת השוקולד. תנו לילד לעשות זאת והיו סבלניים, זה מחייב מעט כח פיזי והרבה סבלנות. מוסיפים בכל פעם קצת ומערבבים עם מטרפה, עד שהתערובת אחידה.
  6. מעבירים לתבנית מלבנית ואופים כ-35-40 דקות בחום של 150 מעלות. העוגה אמורה להישאר מעט רכה, אך תתייצב לאחר כמה שעות. משאירים בתנור לאחר האפייה, לכמה שעות או לכל הלילה ופורסים רק למחרת. העוגה נשארת טעימה כמה ימים טובים, שכן היא עשירה ודחוסה מאוד.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל (נווה צדק, תל אביב) 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים