להפתיע בחנוכה: 3 מתכוני לביבות
נמאס לכם מלביבות תפוחי האדמה הקלאסיות? הקונדיטורית מירי ארזי מציעה לכם לגוון עם שלושה מתכונים מיוחדים וטעימים: לביבות פסטו וזיתים, לביבות בטטה ברוטב שמנת ולביבות גזר ברוטב יוגורט
לביבות פסטו וזיתים
המרכיבים (ל-20 לביבות):
2 תפוחי אדמה גדולים , מגוררים בפומפייה
2 כפות קמח
5 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות
כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
1 כוס שמן קנולה לטיגון
לרוטב פסטו:
3 כפות עלי בזיליקום
1 כף שמן זית
1 כפית צנוברים
1 כפית גבינת פרמזן
1/2 כפית שום
אופן ההכנה:
- פסטו: מכניסים את כל החומרים, למעט שמן הזית, למעבד מזון. טוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.
- לביבות: מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
- ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
לביבות פסטו (צילום: יעל אילן)
לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית
המרכיבים (ל-20 לביבות):
1 בטטה ענקית או 2 גדולות, מגוררות
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף עלי כוסברה קצוצים
לרוטב:
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית סוכר
1 כפית עירית קצוצה
2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
- ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
-
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים.
לביבות בטטה (צילום: יעל אילן)
לביבות גזר ברוטב יוגורט שום-שמיר
המרכיבים (ל-20 לביבות):
4 גזרים, מגוררים בפומפייה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף עלי כוסברה קצוצים
לרוטב:
100 מ"ל יוגורט
מלח פלפל לפי הטעם
1 שן שום קצוצה
1 כף גדושה שמיר קצוץ
1 כף שמן זית
1 מלפפון מקולף מגורר
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים. מכינים לביבות מהתערובת.
- ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים.
לביבות גזר (צילום: יעל אילן)
- מירי ארזי היא הקונדיטורית של רשת "מתוקה"