שתף קטע נבחר
 

להפתיע בחנוכה: 3 מתכוני לביבות

נמאס לכם מלביבות תפוחי האדמה הקלאסיות? הקונדיטורית מירי ארזי מציעה לכם לגוון עם שלושה מתכונים מיוחדים וטעימים: לביבות פסטו וזיתים, לביבות בטטה ברוטב שמנת ולביבות גזר ברוטב יוגורט

לביבות פסטו וזיתים

המרכיבים (ל-20 לביבות):

2 תפוחי אדמה גדולים , מגוררים בפומפייה

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות

כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

1 כוס שמן קנולה לטיגון

לרוטב פסטו:

3 כפות עלי בזיליקום

1 כף שמן זית

1 כפית צנוברים

1 כפית גבינת פרמזן

1/2 כפית שום

 

אופן ההכנה:
  1. פסטו: מכניסים את כל החומרים, למעט שמן הזית, למעבד מזון. טוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.
  2. לביבות: מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה.
  3. מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
  4. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.


לביבות פסטו (צילום: יעל אילן)

 

לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית

המרכיבים (ל-20 לביבות):

1 בטטה ענקית או 2 גדולות, מגוררות

1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות

2 כפות קמח

5 ביצים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף עלי כוסברה קצוצים

לרוטב:

1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית סוכר

1 כפית עירית קצוצה

2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
  3. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.  
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים. 


לביבות בטטה (צילום: יעל אילן)

 

לביבות גזר ברוטב יוגורט שום-שמיר

המרכיבים (ל-20 לביבות):

4 גזרים, מגוררים בפומפייה

1 בצל סגול קטן, קצוץ

2 כפות קמח

5 ביצים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף עלי כוסברה קצוצים

לרוטב:

100 מ"ל יוגורט

מלח פלפל לפי הטעם

1 שן שום קצוצה

1 כף גדושה שמיר קצוץ

1 כף שמן זית

1 מלפפון מקולף מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים. מכינים לביבות מהתערובת.
  2. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים.


לביבות גזר (צילום: יעל אילן)

 

  • מירי ארזי היא הקונדיטורית של רשת "מתוקה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות פסטו
צילום: יעל אילן
מומלצים