ישחקו השנתונים לפנינו - כוכבי העתיד בכדורגל
ניסינו להמר על החמישה שיהיו בעוד מספר שנים השחקנים המובילים של נבחרת ישראל. אתם עוד תשמעו על רועי קהת, כפיר איזנשטיין, עומרי אלטמן, יובל קרן ואור אילוז. זלצר: "אם יתנו לשחקני דור העתיד במה, הם יוכיחו את עצמם"
לפני שבועיים ניצלו עומר דמארי ומוחמד כליבאת את הופעת הבכורה בנבחרת הבוגרת והצעירה בהתאמה כדי לכבוש צמד. השניים, שנחשבים לדור העתיד של הכדורגל הישראלי, הגשימו חלום של רבים וטובים שרוצים ביום מן הימים לסגור מעגל וללבוש את המדים הלאומיים.
כמו כליבאת ודמארי, שסומנו כבר בגיל צעיר כהבטחה גדולה, ישנם כיום ברחבי הארץ אלפים שלא רוצים לשאת על גבם את התוית "כשרון מבוזבז". ניסינו להמר על החמישה שיממשו את הפוטנציאל ויהפכו לעמודי התווך של הנבחרת, כאשר מכל שנתון נבחר שחקן אחד שמצטיין כיום בקבוצת הגיל שלו. הזמן יגיד אם צדקנו.
רועי קהת. ויתר על קורס טיס לטובת קריירה ככדורגלן (אתר ההתאחדות)
שנתון 1992 - רועי קהת (קשר תוקף, מכבי תל אביב)
מי שפותח את הרשימה מגיע ממחלקת הנוער של הצהובים. קהת, קפטן נבחרת הנוער, התקבל זה מכבר לקורס טיס, אך החליט להתמקד בקריירה ככדורגלן. הקשר של מכבי יודע לכבוש שערים, לצד יכולת מסירה מצוינת וטכניקה מרשימה. תוסיפו את משחק הראש המשובח שלו והנה אחד השחקנים המבטיחים ביותר שגדל בקרית שלום.
השאלה הגדולה במקרה של קהת, כמו רבים וטובים לפניו, היא האם הוא יקבל את ההזדמנות בסגל מפוצץ הכשרונות של הצהובים, או שיתקשה לבצע את הקפיצה לבוגרים ויתייבש על הספסל.
שנתון 1993 - כפיר איזנשטיין (קשר, הפועל ת"א)
הנציג האדום כבר שותף העונה במספר משחקים בגביע הטוטו וסחט מחמאות מעוזר המאמן, יוסי אבוקסיס, על הופעותיו. בקרוב הוא צפוי לחתום על חוזה חדש בקבוצה של אלי גוטמן, בתקווה להפוך לשחקן מן המניין בסגל של הבוגרים בקרוב.
סוכנו של איזנשטיין הוא לא אחר מפיני זהבי, סוכן השחקנים הישראלי, שאמור לסייע במעבר העתידי לאירופה.
שנתון 1994 - עומרי אלטמן (קשר, מכבי ת"א)
אחד השנתונים היותר מעניינים בכדורגל הישראלי. אולי השם המוכר ביותר הוא הקשר עומרי אלטמן ממכבי ת"א, שנבחן בליברפול ומשך את תשומת ליבם של מספר מועדונים בלונדון במהלך שהותו שם. אלטמן מסומן כפוטנציאל בוגרים לכל דבר במועדון הצהוב, אם לא ייחטף קודם לכן.
"מדובר בשחקן מגוון שעושה את השחקנים לידו טובים יותר. הוא הברומטר של הקבוצה", מספר אדם קידן, סוכן שחקנים שמייצג את אלטמן בשיתוף עם גלעד קצב וחיבר בינו ובין לנציגים מאנגליה, "מוקדם מאוד בגילאים האלה להעריך עד כמה המניה של השחקן בשלה להמריא, הרבה תלוי באופי. בגילאים האלה צניעות ועבודה קשה הם שם המשחק".
שנתון 1995 - יובל קרן (חלוץ, הפועל חיפה)
הנציג של השנתון מגיע מהפועל חיפה ועונה לשם יובל קרן. החלוץ הסופר מוכשר קיבל הצעה לעבור בפגרה למכבי חיפה, אך העדיף להישאר בקבוצה בה גדל. הוא נחשב לכובש בחסד שמסיים עונות עם מספר שערים אסטרונומי. על אף גילו הצעיר, אנשי מקצוע סימנו אותו כאחד משחקני העתיד של ישראל וגם טוטנהאם כבר הספיקה לבחון אותו.
רם בן מיכאל, מאמן הנוער של האדומים מהכרמל, מלא שבחים על קרן: "לא נפגשים כל יום עם שחקן שיש לו נתונים כאלה מבחינת מהירות, עוצמה, ניתור. זה פעם בדור. יש ליובל פוטנציאל להגיע לרמות הכי גבוהות, כולל קריירה באחת הליגות באירופה. הוא שחקן שונה בנוף הישראלי עם המון אינטילגנציה ובקלאסה אחרת".
שנתון 1996 - אור אילוז (קשר/חלוץ, מכבי חיפה)
הצעיר ברשימה הוא אחיו של צחי אילוז, מאמן נבחרת ישראל בכדורגל חופים. הקשר/חלוץ של הירוקים, שיחגוג בינואר יום הולדת 15, עבר בפגרה למכבי חיפה מנס טובורק. יש הטוענים שהוא נחשב לשחקן הטוב בארץ בשנתון שלו, בטח אחרי שסיים את העונה הקודמת עם 39 שערים בילדים א'.
המנהל המקצועי של מכבי חיפה, שמוליק חנין, מפרגן: "אין ספק שמדובר בשחקן מוכשר מאוד, מבחינה טכנית הוא ברמות הגבוהות. יש לאור יכולת מסירה טובה מאוד ומה שמיוחד אצלו זה שכל הפעולות שלו מהירות - הוא גם משחק מהר וגם חושב מהר. אני טוען שאישיות וגישה של שחקן זה תפקיד של המועדון ובאחריותו. במכבי חיפה יש מחויבות למצוינות וזה יסייע לו להגיע למקום הנכון".
האח צחי אילוז, שגם אימן את אור במשך שנתיים, מוסיף: "הוא חרוץ, מאוד בוגר יחסית לגילו ומנהיג. אני מאמין שעוד שנתיים הוא יוכל לקבל את הצ'אנס בבוגרים ושיש לו את הנתונים להגיע הכי רחוק שאפשר. היתרון שלו הוא שיש לו אח שלמד מהטעויות ואני מזכיר לו כל הזמן שהכדורגל יכול להיעלם בקלות".
זלצר: "אין לשחקנים הישראליים בעיה של אופי"
אז מה צריך לקרות כדי שהשחקנים האלה אכן יממשו את הפוטנציאל? לזאביק זלצר, שהיה מאמן העל של הנבחרות הצעירות במשך 13 שנה יש דעה ברורה:
"אני לא מסכים עם הדיבורים שיש לשחקנים הישראליים בעיה של אופי. הם מאוד שאפתניים ואם יתנו להם במה, הם יוכיחו את עצמם. השחקנים הצעירים אמנם מקבלים יותר חשיפה בגלל הליגה של 16 קבוצות, אך עדיין יש יותר מדי פעמים שהם נכנסים בדקות הסיום או כשלא הולך ואז 'קל' לבוא אליהם בטענות".
לדעת זלצר, כדי שהרשימה הנ"ל תוכל להשתלב בקבוצות הבוגרות, כדאי להחזיר את ליגת המילואים, שם יוכלו השחקנים להשתפשף: "אפשר לראות שיש באירופה מדינות שיש בהן ליגת מילואים או קבוצות בת בליגה השנייה ואז השחקנים מקבלים הזדמנות להציג את יכולותיהם מול המאמנים הראשיים. גם רצוי ליצור תנאי אימון מתאימים ונוחים יותר, כך יהיה אפשר גם לגשר על הפערים הפיזיים".