שתף קטע נבחר

 

עצרת האו"ם גינתה את איראן: מפרה זכויות אדם

80 מדינות המערב תמכו בהחלטה בדיון בנושא זכויות האדם הנמחקות והולכות באיראן, וכמעט כל המתנגדות והנמנעות היו מדינות ערביות או מוסלמיות. טהרן האשימה: זו פרובוקציה אמריקנית. השגריר הטורקי נעדר מהאולם בעת ההצבעה

לעיתים העולם לא רק נגדנו: עצרת האו"ם גינתה הלילה (יום ו') את איראן על הפרת זכויות האדם במדינה. ההצבעה נערכה במסגרת הדיון השלישי של הוועדה לזכויות האדם באיראן ובעד הגינוי הצביעו 80 מדינות המערב, 57 נמנעו ו-44 התנגדו - כמעט כולן מדינות ערביות ומוסלמיות. לפני שנה עברה ההחלטה ברוב דחוק ואילו הפעם הובילו ארה"ב, מדינות האיחוד האירופי, קנדה ומדינות מערביות אחרות להחלטה המבטאת את הבידוד הגובר של איראן.

 

ארה"ב משתמשת בהצבעה בנושא זכויות האדם להגברת הלחץ על איראן. המשטר בטהרן ניסה להפעיל לחץ נגדי ושיגר לניו יורק את השגריר מוחמד לריג'אני, שניסה להיאבק בהחלטה ונכשל. "ארה"ב עומדת מאחורי הפרובוקציה. אין לזה שום דבר עם זכויות אדם", אמר הנציג האיראני ותקף גם את קנדה על מה שכינה "עבר של דיכוי זכויות אדם". האיראני קרא לעצרת לדחות את נוסח ההחלטה והוסיף שאיראן "לא רוצה דמוקרטיה מערבית".

 

ההחלטה בעצרת האו"ם "מביעה דאגה עמוקה מההפרות המתמשכות של זכויות אדם באיראן, הכוללות עינויים, הלקאות, כריתת איברים, סקילה באבנים ומניעת שוויון מנשים ואלימות נגד נשים".


דיכוי פעילי אופוזיציה בטהרן בשנה שעברה (צילום: AP)

 

החלטת האו"ם מביעה דאגה מכך שממשלת איראן לא חקרה את הפרות זכויות האדם בצל ההפגות נגד תוצאות הבחירות לנשיאות איראן בקיץ 2009. האו"ם קרא לאיראן לשים קץ לאפליה על רקע דתי במדינה, בעיקר של הבאהים.

 

ברזיל, ירדן ומרוקו נמנעו, הטורקי נעדר

נציג טורקיה נעדר מהאולם בעת ההצבעה ואילו ירדן ומרוקו היו שתי המדינות הערביות היחידות שנמנעו. כל האחרות לרבות מצרים וסוריה, הצביעו נגד ההחלטה. מדינות רבות, בעיקר באפריקה, ובראשן דרום אפריקה ואנגולה, נמנעו מהצבעה כדי שלא לעורר את זעמם האיראנים. בנוסף, גם ברזיל נמנעה. לעומת זאת, מדינות רבות באמריקה הלטינית, כמו ארגנטינה, מכסיקו, צ'ילה וקוסטה ריקה, הצביעו בעד הגינוי.

 

המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן פירסמה הודעה המברכת על ההחלטה שהתקבלה ברוב גדול. "אזרחי איראן ואחרים ממשיכים לסבול מהתעללות הממשלה. ההתעללויות הללו פוגעות במעמד של איראן בקהילה הבינלאומית ומטילות ספק במחוייבות ממשלתה לעקרונות הצדק והשגשוג של אזרחיה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוג בהפגנות בטהרן נגד תוצאות הבחירות בשנה שעברה
צילום: AP
מומלצים