חינוך טוב: חנות יד שנייה בסטייל ישראלי
היא התחילה את דרכה כחנות יד שנייה למסורתיות, והפכה כעת לחנות וינטג' מן המניין, עם דגש על בגדים שמותאמים להווי והסגנון המקומי. תכירו את אסתר וינטג', התחנה החדשה בסיבוב היד-שנייה של מרכז תל אביב
אפתח בוידוי – אני לא מעריצה של חנויות יד שנייה. נכון, הדימוי שיש להרבה אנשים של בגדים מלוכלכים ובלויים הוא בדרך כלל רחוק מאוד מהמציאות.
ועדיין, אני מעדיפה ריח של חדש על פני ריח של כביסה. על רקע התפישה הזו הגעתי לבקר ב"אסתר וינטג'" המתחדשת ברחוב שינקין. אחרי תקופה ארוכה שבה שימשה חנות יד השנייה הזו בעיקר נשים דתיות, "אסתר וינטג'" עוברת כעת מהפך, וממתגת את עצמה כחנות שפונה דווקא לצעירות עם טעם ייחודי ומעניין.
מה היא עושה שם על העץ? ומה עושה החתול? לא ברור, אבל אחלה שמלה. אסתר וינטג'
מאחורי החנות, שנפתחה מחדש לאחרונה, עומדות שתי בחורות צעירות: סוזן צילינסקי וסוזנה שוונדטר. הראשונה ילידת גרמניה שהגיעה לארץ אחרי היכרות עם הישראליאנה בטיול בהודו ונשארה בגלל האהבה, והשנייה - אוסטרית. שתיהן באות מרקע תרבותי-אמנותי (סוזנה היא זמרת ושחקנית, סוזן - צלמת ומעצבת גרפית), והן כאן כדי לחנך את הקהל הישראלי להיות, באופן מפתיע, דווקא קצת פחות אירופאי. "יש לנו קצת בעיה עם איך שאנשים כאן מתלבשים", אומרת סוזן. "זה כאילו אין ממש תרבות לבוש ישראלית. הכל קצת מועתק מאירופה, מין 'לונדון לוק' כזה, וחבל, כי התרבות הישראלית היא מרתקת ומסורת זה דבר יפה".
האוסף על המדפים אקלקטי מאוד, ומכיל בגדי קז'ואל יומיומיים לצד בגדי ערב חגיגיים. את כל הבגדים בחנות מייבאת אסתר (כן, ההיא מהשם) באופן אישי, בעיקר מארצות הברית וקצת גם מאירופה. על המדפים ניתן למצוא לא מעט בגדים של מעצבי על במחירים מצחיקים. בין המעצבים יש שמות כמו שאנל ודיור, והרוב המכריע של הבגדים לא נלבשו יותר מפעם או פעמיים. כשמגיעים למחירים נגלה היתרון היחסי של החנות – החל מ15 שקלים לחולצה, מחירם של ג'קטים מתחיל ב100 שקלים ומעילים ניתן למצוא שם במחירים שמתחילים ב150 שקל. חוץ מזה החנות מציעה גם תיקים, נעליים ושירות סטיילינג משובח.
אוהבים פליסה? אנחנו די
"המטרה שלנו היא לתת הרגשה של סלון", אומרת סוזן. "סוזנה או אני נמצאות תמיד ואנחנו כאילו מארחות את מי שבאה לכאן. זו חווית קנייה מאוד אחרת, את לא באה, קונה וממשיכה. הבגדים כאן מצריכים תשומת לב, צריך למדוד הכל, כי דברים לא נראים על הגוף כמו שהם נראים על הקולב". החיטוט והנבירה בין המדפים דורשים אמנם זמן, אבל בהחלט שווים את זה. אם תשקיעו מספיק זמן סביר שתמצאו כמה פריטים על זמניים, כאלה שמחזירים למילה "וינטג'" את המשמעות האמיתית שלה. "אנחנו פונות לבחורות כמונו", אומרת סוזן. "שמחפשות משהו קצת אחר, שיודעות להעריך איכות של בד ובגד, ובעיקר שיש להן סגנון אישי מפותח ולא מחפשות את הטרנדים".
אחלה נעליים, האמת, למרות שיד שנייה בהנעלה זה קצת הארדקור (צילומים: עודד בלילטי ודן בלילטי)
אסתר וינטג', שינקין 19, תל אביב
שעות פתיחה: ב'-ד' 12:00-20:00, ה' 12:00-22:00 (הידד!), ו' 10:30-15:30 ובימי ראשון החנות סגורה, אולי זכר למנהג הרוהה-טאג, יום השֶקט הגרמני.
אפשר גם ליצור קשר עם הבנות בפייסבוק
אירופאיות בסטייל ישראלי. הבנות של אסתר וינטג'
צילום: עודד ודן בלילטי
גם למסורתיות וגם לגילמניות
צילום: עודד ודן בלילטי
פריטים שווים גם ליומיום
צילום: עודד ודן בלילטי
וגם למסיבת מימונה
צילום: עודד ודן בלילטי
תגידו שזה לא עושה חשק, התמונה הזו עם התיקים
צילום: עודד ודן בלילטי
וזו, עם הקולבים
צילום: עודד ודן בלילטי
נעים מאד! אסתר וינטג' המחודשת
צילום: עודד ודן בלילטי
מומלצים