שתף קטע נבחר

 

ניו זילנד במתח: חופרים חור למכרה לבדיקת הגז

יומיים עברו מאז הפיצוץ במכרה הפחם, שבעקבותיו נעדרים 29 כורים. צוותי החילוץ עדיין תקועים בחוץ, בציפייה לבשורה שרמת הגז במכרה אינה גבוהה - והם יכולים להיכנס. רה"מ ניסה לעודד המשפחות, ויש שכבר מחשבים את הסיכויים לעומת הנס בצ'ילה

קרוביהם של 29 הכורים הנעדרים בעקבות הפיצוץ במכרה הפחם בניו-זילנד, ממשיכים לחכות לבשורות מחוץ למכרה גם הבוקר (יום א'). בעוד התסכול בקרבם הולך וגובר לנוכח הדחיות החוזרות ונשנות של השקת מבצע החילוץ, נערכים כוחות ההצלה לקדוח חור קטן-היקף לעומק של כמה עשרות מטרים דרך הסלעים, כדי לבדוק את רמת הגז בתוך המכרה.

 

מאז הפיצוץ שאירע ביום שישי בבוקר (שעון ישראל) לא נוצר כל קשר עם הכורים שהיו עמוק בתוך המכרה, סמוך לאטראו שבאי הדרומי של ניו-זילנד. באמצעות קו טלפון פעיל המגיע עד לתחתית המכרה נעשה ניסיון להתקשר אל הכורים - אך ללא מענה. צוות חילוץ ממתין מחוץ למכרה מאז הפיצוץ ואינו יכול להיכנס, בשל הצטברות גזים רעילים שעלולים לגרום שם לפיצוץ נוסף.

 

צפו: גם ניו-זילנד מחכה לנס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כעת אמורים המומחים לקדוח חור בגודל 15 סנטימטרים לעומק של כ-150 מטרים בתוך המכרה, כדי לקחת דגימות שבאמצעותן יידעו מה רמת הגז בו. התהליך עשוי לארוך 24 שעות. "ההתמקדות העיקרית היום היא עדיין במבצע ההצלה",

אמר קצין המשטרה גארי נוולס לכתבים בעיירה הסמוכה גריימות', "אבל עדיין לא מספיק בטוח להוציא את המבצע לדרך. כשזה יהיה אפשרי, נרד למטה". להערכת המשטרה, הכורים - שגילם נע בין 17 ל-62 - נמצאים כשני קילומטרים מתחת למנהרה הראשית.

 

במסיבת עיתונאים הלילה הבהיר נוולס כי עדיין יש תקווה למצוא את הכורים בחיים, אך הדגיש שאין לדעת כמה זמן יימשך המבצע.

 

בינתיים, קרובי משפחה של הכורים הלכודים הביעו תסכול הולך וגובר מהדחיות במבצע החילוץ. "לו הייתה לי דרך לרדת לשם, הייתי יורד למכרה בעצמי", אמר לורי דרו, שבנו בן ה-21 זֶן נמנה עם הנעדרים. דרו, שלבש את הז'קט של בנו, הסביר בראיון לטלוויזיה כשהוא חנוק מדמעות: "לבשתי את הז'קט כדי שאוכל להשיב לו אותו כשהוא ייצא החוצה. אני רק רוצה שהבן שלי יחזור".

 

ההבדל מצ'ילה: יש גז, אך גם עוד יציאה

ראש ממשלת ניו-זילנד, ג'ון קי, שנפגש עם משפחות הנעדרים, אמר כי "יש חרדה גדולה, ואני חושב שזה אך טבעי בהתחשב בחומרת המצב... ניסינו לשדר להם שעליהם להיאחז בתקווה. כמו שראינו במקרה של קריסת המכרה בצ'ילה, כש-33 הכורים יצאו החוצה בחיים".


משפחות הכורים ליד משרדי חברת הכרייה. "רק שהבן יחזור" (צילום: AFP)

 

אלא שבניגוד למקרה של צ'ילה, אז חולצו הכורים אחרי 69 יום בבטן האדמה, באסון המכרה בניו-זילנד החשש גדול גם בשל הצטברות הגז. נקודת אור אחת במקרה הניו-זילנדי, היא העובדה שלמכרה הזה יש שתי יציאות, בעוד שלמכרה הצ'יליאני הייתה רק נקודת גישה אחת - שנחסמה. לכל אחד מהכורים היה גם חמצן לחצי שעה - די זמן כדי להגיע למאגרי החמצן במכרה, שיכולים לאפשר להם לשרוד כמה ימים.

 

בין הגברים הנעדרים יש גם אזרחים בריטים ואוסטרלים, וקנברה טרחה לשלוח צוות מומחים שלה לחילוץ ממכרות, כדי

לסייע במבצע. ראש ממשלת אוסטרליה, ג'וליה גילארד, אמרה כי אוסטרליה ממתינה בחרדה לחדשות מהמכרה. שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, הביע אף הוא צער על האסון.

 

תעשיית המכרות בניו-זילנד נחשבת לבטוחה יחסית. ב-114 שנה היא גבתה 181 קורבנות בלבד - מספר הרוגים שמדינות מסוימות מספקות בשנה אחת. אסון המכרה הקשה ביותר שידעה ניו-זילנד אירע במרס 1896, אז נהרגו 65 כורים בפיצוץ גז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני משפחה מתוחים. הטלפון צלצל ללא מענה
צילום: AP
הדרך החסומה למכרה הפחם. הקידוח ייקח עד 24 שעות
צילום: רויטרס
מומלצים