שתף קטע נבחר

 

איזו באסה לפרוץ קאפצ'ה

מספר רמאים עשויים לשבת חמש שנים בכלא לאחר שעקפו מבחני קאפצ'ה - האותיות המעוותות והמספרים שמופיעים באתרי מכירה - בשביל לרכוש אלפי כרטיסים למופעים ולספסר בהם

ספסרים שרימו קאפצ'ה הודו בעבירת הונאה במסגרת תביעה שהתנהלה נגדם בניו ג'רזי. כך על פי דיווח של וויירד. הקאפצ'ה הוא מבחן זהות שעורכים שירותים מקוונים רבים במטרה לגלות אם נכנס אליהם אדם או בוט. המבחן מבוסס על אותיות מעוותות ומספרים שאדם יכול לזהות ולהקליד, אבל תוכנה - לא. או כך לפחות היה נהוג לחשוב.

 

הספסרים, שהפעילו חברה בשם Wiseguy Tickets, נעזרו בתוכנות מחשב שפיתחו כדי לעקוף את המבחנים. לאחר מכן, קנו במרוכז אלפי כרטיסים מאתרי מכירות כרטיסים, וספסרו בהם תמורת רווח. מנגון הקפצ'ה אמור למנוע אפשרות כזאת, על ידי כך שהוא מאפשר לבצע כל רכישה בנפרד באופן ידני. בין השאר, על פי התביעה, הנוכלים הורידו מבחני קפצ'ה ויצרו בסיס נתונים על מנת להשוות בין כל מבחן ובין התשובה שלו.

 

שניים ממפעלי האתר עשויים לקבל לקנס של 250,000 דולר ועד חמש שנות מאסר. שותף נוסף, שהיה המתכנת הראשי בחברה, עשוי לקבל קנס של 100,000 דולר ועונש מאסר של שנה. הנוכלים יחזירו 1.2 מיליון דולר מהרווחים שעשו בספסרות. זאת למרות שעל פי התביעה, הם הרוויחו כ-25 מיליון דולר מהמכירות.

 

הנוכלים מכרו כרטיסים להופעות של בון ג'ובי, ברברה סטרייסנד ברוס ספרינגסטין ועוד. בנוסף, מכרו כרטיסים לאירועי ספורט פופולריים.

 

 

כאשר נתבעו, עמד לצידם ה-EFF, ארגון שעוסק בהגנה על זכויות הגולשים, ואמר שלא מדובר בפשע. לדברי הארגון, אי אפשר להאשים את האתר בספסרות משום שמכירה מחדש של כרטיסים אינה מהווה עבירה. בארגון אמרו כי לאתרי הכרטיסים יש אינטרס כלכלי מובהק לחסל תחרות, ועל כן התביעה לא באמת תועיל לתחרות או תגן על צרכנים. עוד אמרו בארגון, שאכיפה חוקית של תנאי שימוש פרטיים באתר אינה שיוויונית. 

 

אם מדובר במכירה מחדש, כפי שטען -EFF, האם לדעתכם מותר, עקרונית, לספסר בכרטיסים? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים