שתף קטע נבחר

 

מצרים: גל מעצרים נגד פעילי "האחים המוסלמים"

ביום ראשון יילכו מיליוני מצרים לבחור פרלמנט חדש, ובקהיר "לא לוקחים סיכונים". תנועת האופוזיציה הדתית טוענת כי כאלף מאנשיה נעצרו במהלך הפגנות שאירעו בימים האחרונים ברחבי המדינה. הפרלמנט הבא צפוי להיות הגדול בהיסטוריה המצרית

תנועת "האחים המוסלמים" טוענת כי יותר מ-1,000 מפעיליה, ובהם שמונה מתמודדים בבחירות לפרלמנט המצרי, נעצרו על-ידי השלטונות. גל המעצרים בה על-רקע עימותים אלימים בין מפגינים תומכי אופוזיציה לכוחות הביטחון בכמה ערים במצרים בימים האחרונים. ההפגנה המשמעותית ביותר התקיימה בעיר אלכסנדריה, במהלכה פוזרו כ-2,000 מפגינים בגז מדמיע.

 

"האחים המוסלמים" נמצאת מחוץ לחוק ולכן היא מנועה מלשלוח את נציגיה לפרלמנט. מועמדי התנועה הדתית נבחרים לבית המחוקקים כעצמאים ומחזיקים בכחמישית מהמושבים. תומכי התנועה מאשימים את מפלגת השלטון בראשות הנשיא חוסני מובארק, בכוונה לזייף את תוצאות הבחירות ובהפעלת איומים על גורמים המביעים סלידה ממדיניותה.


תומכי מפלגת השלטון בהפגנה (צילום: AFP)

 

ארגון זכויות האדם "אמנסטי" האשים אף הוא את שלטונות מצרים בהטרדת פעילי אופוזיציה, וקרא שלא למנוע מחלק מהאזרחים להצביע - כפי שאירע בבחירות 2005. קהיר טוענת מצדה כי תנועת "האחים המוסלמים" מפרה את החוק בהתנגדותה לחילוניות במצרים, וחותרת להשלטת תפיסות האיסלאם על המערכת הפוליטית. 

 

הבחירות במצרים יתקיימו ביום ראשון הקרוב, ובמהלכן יעמדו לבחירה שליש ממושבי הבית התחתון של הפרלמנט. מערכת הבחירות התנהלה בחודשים האחרונים על-רקע חוסר הוודאות סביב כוונתו של הנשיא מובארק להתמודד לקדנציה שישית בבחירות שיתקיימו בשנה הבאה. יצויין כי האחים המוסלמים הודיעו בעבר על תמיכתם בד"ר מוחמד אל-בראדעי.


כרזות וסיסמאות בחירות ברחובות (צילום: AFP)  

 

בחודש יוני זכתה מפלגת השלטון הלאומית-דמוקרטית לניצחון מוחץ בבחירות שהתקיימו לבית העליון של הפרלמנט - מועצת השורה.

 נציגי האופוזיציה והעצמאים זכו רק ב-8 מתוך 88 המושבים שעמדו לבחירה. האחים המוסלמים לא זכו לייצוג בבית העליון, למרות שהעמידו 13 מועמדים.

 

בבית התחתון, הכולל כיום 454 מושבים, זוכים האחים המוסלמים לייצוג באמצעות 88 מחוקקים המוגדרים כעצמאיים. מאז הבחירות האחרונות לפני כחמש שנים, הפעילו השלטונות לחץ רב לדחיקת האחים המוסלמים מהציבוריות המצרית, בין היתר באמצעות מעצרים. בעקבות כך, הודיעו האחים המוסלמים כי הן אינם צופים שיצליחו לשחזר את ההישג שרשמו בבחירות 2005. הפרלמנט הבא יהיה הגדול בהיסטוריה של מצרים ויכלול 508 מחוקקים. זאת, בעקבות ההחלטה לשריין 64 "מושבים חדשים" לנשים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
64 מושבים חדשים לנשים
צילום: AFP
מובארק. טרם החליט
צילום: AP
מומלצים