שתף קטע נבחר
 

מי הזיז את החומוס שלי - על מזון והחלפת עבודה

סיפורים מג'ונגל העבודה: הדבר המרגש ביותר בעבודה חדשה הוא חניכת המסעדות באזור. משרד זה משרד והאנשים הם אנשים, אבל מסעדה איטלקית טובה או המבורגר עסיסי יכולים לתת טעם גם לקריירה מדשדשת. עד שמתרגלים גם לזה

הייתי כלכלן והיום אני קופירייטר. יש לי קורות חיים בעובי של ספר טלפונים. התגלגלתי בין עבודות שונות, פגשתי טיפוסים משונים וצברתי סיפורים משעשעים. אני אחלוק אותם כאן עמכם, עם קורטוב של הגזמה, כדי שתעלו חיוך על פניכם. אם זו לא הייתה הקריירה שלי, גם אני הייתי צוחק.

 

 

יומו הראשון של שמיל, העובד החדש במחלקת האסטרטגיה, הוא יום מרגש במיוחד. זה לא התפקיד שאותו הוא כבר מכיר, לא האנשים אליהם עוד לא ממש התחבר, בטח לא המשכורת החדשה שלו שלא ממש מציתה לו את הדמיון. והמשרדים? הוא ראה מקומות מושקעים יותר.

 

הדבר שהכי מרגש את שמיל הוא העולם החדש והמופלא שנפתח בפניו – מתחם המסעדות שבסביבת מקום העבודה שלנו. אנחנו יוצאים עם שמיל לארוחת הצהריים הראשונה שלו וזה לא יודע את נפשו. "מדהים! איזה שפע! הגעתי לארץ המסעדות הבלתי מוגבלות!", הוא מתלהב. "על מה נלך היום? על איטלקית? על מזרחית? אולי איזה המבורגר טוב או סושי או טאקו? אולי סושי בטאקו?".

 

ההתלהבות של שמיל נמשכת לאורך כל החודש הראשון. לעיתים הוא מגיע מגובש מהבית ומודיע כבר בכניסה למשרד ש"היום זה יום של חומוס". אך לרוב הוא מעביר את כל שעות הבוקר בהתלבטויות והתייעצויות עם מביני עניין בשאלה הגורלית "איפה אוכלים היום?".

 

הוא מקפיד לא להצטרף לישיבות שנמשכות אל שעות הצהרים, ולצאת להפסקה חמש דקות לפני אחת "כדי להקדים את מסת האנשים שקובעים בשעה עגולה". לאחר ארוחת הצהריים, הוא מסתובב מדוכא משהו. "אין למה לחכות", הוא מסביר. "עם כל הכבוד לקפה של 5 אחרי הצהרים".

 

בחודש השני הוא כבר פותח רשימה שחורה. לאיטלקית הוא לא נכנס יותר אחרי שמצא שערה בפסטה ולחומוס "האלוהי" לשעבר יש טעם של חומוס מקופסה. בחודש השלישי הוא מתחיל לקטר על הפלאפל התפל ובכלל, מתחיל להימאס לו מהפיצות, הפאסטות וסנדוויצ'ים במכולת.

 

בחודש הרביעי הוא מפסיק לצאת החוצה. הוא מסתגר לו בחדר, לעיתים עם סנדוויץ' שקנה בבוקר ולפעמים עם שאריות מארוחת סוף שבוע משפחתית. "חמישה לאחת", אני מכריז בתקווה לעודד את רוחו. "איפה אוכלים היום?", הוא מסתכל אלי במבט מיואש ופולט. "עזוב, נמאס, בכל המתחם הזה אין מקום נורמלי אחד לאכול בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חומוסיה.
צילום: ערן יופי כהן
רועי פרידלר
צילום: מריה קולדה
מומלצים