איך מוצאים אפליקציות טובות לאייפון?
יש המון אפליקציות באפסטור, אבל רובן מסריחות מאוד. איך אני מוצא את מה שטוב, או לפחות את מה שמגניב, בין מאות אלפי אפליקציות. ספוילר: לא מחפשים באייטונז
אפל חצתה לא מזמן את קו ה-300 אלף אפליקציות וממשיכה להוביל באופן משמעותי על שאר המתחרים. עם כמות כזו עצומה של אפליקציות, ברור למה אנשים אוהבים את האייפון. אין נושא שלא תמצאו לו לפחות עשרים אפליקציות - בין אם אתם רוצים לבשל, זקוקים לטיפ כדי להוסיף רומנטיקה לחיי הנישואים, זקוקים למידע על עיר חדשה שאליה הגעתם או שאתם מעוניינים לנהל את כל העסק שלכם בדרכים.
הבעיה היא לא שאין אפליקציות המתאימות לצרכים שלכם, יהיו אלו אשר יהיו, הבעיה היא למצוא את האפליקציה המתאימה ביותר. אין ספק שהחנות של אפל הוא לא המקום לעשות את זה.
אין מקום על המדף
המקום הראשון שאליו כולם פונים הם עשרת הגדולים. זה הגיוני, אלו האפליקציות הכי טובות לא? אז לא, אלו האפליקציות שנמכרו מהן הכי הרבה וברגע שהאפליקציות פה, אנשים ממשיכים להוריד אותן ולכן הן נשארות בעשרת הגדולים.
הבעיה השנייה היא הדרך שבה אפליקציות מוצגות “על המדף”. למרות שאנחנו בחנות וירטואלית, אין בה הרבה מקום על המדף. אפיקציה ממש טובה יכולה להשאר בחוץ רק בגלל שלא קבלה את תשומת הלב הראויה. אפל מנסה לתקן את זה בעזרת בחירות העורכים, וקיבוץ של אפליקציות על פי נושאים, אבל זה לא מספיק. אבל אפליקציות יכולות להשאר שם זמן רב ובזמן הזה אפליקציות הולכות לאיבוד.
חיפוש בשדה החיפוש הוא די חסר טעם בגלל שהמפתחים לא תמיד מוסיפים את מילות המפתח המתאימות (כלומר, המילים שאנחנו משתמשים בהם), אבל בעיקר בגלל שאין ציון. כדי לראות כמה כוכבים אפליקציה קבלה צריך ממש להכנס אליה ולבזבז זמן בטעינה של העמוד. אם חשבתם לעבור על קטגוריות תתכוננו למסע ארוך ומייאש. אתם יכולים לפספס כל מיני אפליקציות - למשל אפליקציה למעקב אחרי משימות שתמצא בעסקים במקום בהתייעלות. האפליקציות בחנות הם העצים מהמשל שבו כבר אי אפשר לראות את היער. אז מה עושים מי שרוצים למצוא אפליקציות טובות? שאלה טובה. בשביל להצליח בזה, צריך אסטרטגיה.
התחנה הראשונה, מקוורלד
חובבי המק יודעים שאת הסקירות החדשות והמקצועיות ביותר הם יכולים לקבל במגזין המקוון והותיק הזה. היום, גם למשתמשי אייפון יש מה לחפש שם. המדור שמרכז את סקירות האפליקציות הוא ה-AppGuide שעד היום סקר יותר מ-250 אלף אפליקציות. הסקירות באתר הן קצרות וממוקדות. העורכים דואגים לבנות “חבילות” נושאים שונות כדי לקדם אפליקציות. מי שיעשה מנוי דרך Rss לאתר יוכל ליהנות מעדכון קבוע על האפליקציות שהכותבים נהנו מהן הכי הרבה.
יש הרבה מאוד דרכים למיין אפליקציות - על פי דירוג של העורכים, דירוג של המשתמשים, אם אפליקציות במחיר מיוחד או סתם לפי תאריך העדכון האחרון. יש כאן הרבה כלים שקיימים בחנות של אפל, רק שמקוורלד שייף אותם וגרם להם לעבוד טוב יותר. כדאי למצוא אפליקציות בנושא מסוים, הקלידו אותו בשדה החיפוש ותקבלו רשימה של אפליקציות. בניגוד לחיפוש באייטונס, פה תראו מייד את הציון שקבלה אפליקציה, גם מהאתר וגם ממשתמשים.
אגב, דרך נוספת לגלות אם אפליקציה שווה הצצה - מסתכלים על האייקון. זה נשמע שטחי, אבל מפתח שהשקיע באייקון טוב הוא לרוב אחד שהשקיע באפליקציה ומתבאס רק מהמחשבה שלא יציצו ביצירה שלו בגלל אייקון גרוע. האייקונים האלו נמצאים לנו על המסך, רובנו לא אוהבים לשים דברים מכוערים שם. עברו על הרשימה, הציצו על האפליקציות קראו את מה שכתבו עליהן וצמצמו את הרשימות לאלו שנראות לכם טוב. כעת, עברו לאתר הבא.
השוואת סקירות, וגילויים חדשים, 148apps
מהאתרים הראשונים שצצו אחרי שחנות האפליקציות נפתחה. שם האתר נולד מכמות האפליקציות שניתן היה לארגן על 11 המסכים של האייפון. היום כבר אפשר להתקין יותר מ-2,000 אפליקציות בזכות התיקיות, אבל את שם האתר הם לא ישנו. האתר מתמחה בסקירה של משחקים, אבל לא רק. הסקירות שם ארוכות מאוד, כוללות תמונות מייצגות מתוך האפליקציות ונותן ציונים שנוח להתייחס אליהם. האתר עצמו בנוי בצורה די פשוטה וישירה. אפשר לראות את הסקירות האחרונות במקבץ, אחריהן פשוט עדכון על פי זמן של הכתבות השונות.
עברו על האפליקציות שמצאתם במקוורלד ובדקו מה אומרים עליהם באתר הזה. אתם תמצאו פה פחות אפליקציות מאשר במקווורלד, אבל הסקירות כאן מקיפות יותר. בנוסף, יש באתר עוד כמה דרכים למצוא אפליקציות חדשות. לאתר יש לוח 148 האפליקציות הטובות ביותר - שם ניתן למצוא את האפליקציות המובילות לאורך הזמן, האפליקציות החדשות ביותר וכן הלאה. כמו במקוורלד גם פה, ניתן למצוא הפנייה לאפליקציות במבצע. החלק הפרסומי של האתר מעצבן כי הוא נראה כמו עוד הפנייה לסקירה, אבל אחרי
שהות קצרה מצליחים להבדיל בין קישור לסקירה, ובין קישור לפרסומת. כעת, נותר לנסות להתרשם בצורה ויזואלית יותר ממה שהציעו לכם.
טוב מראה עיניים, מסקירה כתובה - Daily App Show
באתר הזה תוכלו למצוא סקירות וידאו, מה שאומר שיש לכם אפשרות לראות את האפליקציות הנבחרות שלכם בפעולה. זה עניין חשוב מאוד כשבוחרים אפליקציות. לא משנה כמה תקראו על אפליקציה לא תוכלו לדעת אם היא טובה לכם בלי לראות או לנסות. הוידאו יעזור לכם לאתר את הבעיות או הייתרונות שבשום מקום אחר לא תקבלו.
העיצוב של האתר מזעזע ומעצבן, אבל מתגברים על זה. האתר סוקר גם אפליקציות לאנדרואיד כך שאם יש לכם את מכשירים מתאימים, יש לכם מה לחפש פה. לא תמצאו פה את כל האפליקציות שיש שם בחוץ (מקוורלד בהחלט מוביל כאן), מצד שני תמצאו פה סקירות על אפליקציות שמנהלי האתר חושבים שממש שווה לדבר עליהן. בשלב הזה צמצמתם את הרשימה שלכם משמעותית. אולי אפילו מצאתם מה שרציתם. כעת הגיע הזמן לשמוע מה יש לעם לומר.
להשתמש ברשת החברתית
אם אפשר להשתמש ברשת החברתית כדי לתכנן טיול, או לקבל המלצות על מסעדות טובות, ברור שאפשר לעשות בהם שימוש כדי למצוא אפליקציות טובות. הכנסו לטוויטר, פייסבוק או כל רשת אחרת וכתבו בשדה החיפוש את השמות של האפליקציות שביניהן אתם מתחבטים ורוב הסיכויים שתקבלו תשובות לעניין. אם לא, יש סיכוי גדול מאוד שתקבלו הערות או שאלות שיעזרו לכם להחליט מי מהאפליקציות טובה לכם יותר. הרשת החברתית היא גם מקום לא פחות טוב לאתר אפליקציות חדשות. רוב הסיכויים הם שהחברים שלכם מצאו דברים שאתם לא מכירים (ולהיפך). מספיק לכתוב מה הדרישות שלכם מאפליקציה ומישהו כבר יפנה אתכם לכיוון הנכון. אלא אם הוא בוט, ואז הוא יפנה אתכם לאתרים שאולי אין בהם אפליקציות, אבל בטוח יספקו לכם הנאות אחרות.