התביעה דורשת: 15 שנים לחייל שגנב מהרמטכ"ל
חרף הודאתו של רב"ט לואיס מסקוטה, שהורשע בגניבת כרטיס אשראי ואקדח מלשכת אשכנזי, דורשת התביעה הצבאית לגזור עליו את העונש המקסימלי, נוכח חומרת המעשים. הסנגוריה: שותפיו לעבירה נשלחו למאסר קצר יותר
על שותפיו לדבר עבירה נגזר עונש מאסר קצר יחסית, אולם רב"ט לואיס מסקוטה עשוי לשאת בעונש המקסימלי הנקוב בחוק. בדיון במסגרת הטיעונים לעונש, שהתקיים היום (ב') בבית הדין הצבאי ביפו, ביקשה התביעה לגזור 15 שנות מאסר על מסקוטה, שהורשע בגניבת כרטיס האשראי של הרמטכ"ל גבי אשכנזי ואקדח מלשכתו - נוכח חומרת העבירות בהן היה מעורב.
"מדובר באחד המקרים החמורים ביותר בשנים האחרונות" ציינה התובעת, סגן-אלוף עו"ד שרון זגגי-פנחס, בדברי הסיכום שלה. מנגד, טענו סנגוריו של מסקוטה, עו"ד בני קוזניץ ועו"ד עידן פסח, כי יש להטיל על החייל עונש דומה לעונשים מעורבים אחרים בפרשה. מסקוטה הגיע בחודש מאי לעסקה עם הפרקליטות במסגרתה הודה בסעיפיו של כתב אישום מתוקן, והורשע בין היתר, במסירת פרטי כרטיס האשראי של הרמטכ"ל לבן מיעוטים. אחד משותפיו של מסקוטה, שהורשע ברכישת רובה גנוב, נשלח לכשלוש שנות מאסר. על שותף אחר נגזרו ארבע שנות מאסר.
מסקוטה ציין בפנייתו לשופטים כי הוא מתחרט על האירוע, הביע צער על מה שקרה וביקש את סליחתם של האנשים בהם פגע. הוא הודה כי עליו לשלם מחיר על מה שעשה, אבל ביקש להתחשב בו ובעובדה כי הוא אב לבן צעיר.
מאבטח ללא הכשרה ועם עבר אלים
רגע לפני גזר הדין בפרשה שעוררה הסעירה את צה"ל בקיץ שעבר, הגיעו לבית הדין ביפו מספר עדים שביקשו על החלטת הרכב השופטים, בראשות אלוף-משנה רחל טבת ויזל, לגבי העונש שייגזר על החייל. מפקדו לשעבר של מסקוטה, רב-סרן ניסים גואטה, התייצב לצד המורשע ושיבח את התנהלותו בתפקיד. "חיילי מחלקת אבטחה שומרים על הפנטגון של מדינת ישראל, כאשר הקריה היא אחד הבסיסים הרגישים בצה"ל", אמר. לדבריו, התרשם מאוד מהמוטיבציה הגבוהה שגילה מסקוטה והחליט להציבו בלובי הסמוך ללשכת הרמטכ"ל לאחר ראיון שנמשך 15 דקות.
עוד ציין רס"ן גואטה כי מסקוטה לא עבר שום הכשרה לתפקידו וכי על אף שהיה מעורב בעבר בקטטה, הדבר לא מנע הצבתו כמאבטח. "מאבטח הוא מאבטח בכל מקום, ואם זה בשער הקריה, בבית דין צבאי, או בלשכת הרמטכ"ל". כשנשאל גואטה על-ידי הסנגוריה, האם נכון היה להשאיר את האקדח שנגנב בארון ולא במקום מאובטח, השיב גואטה כי גם הוא היה נוהג באופן זה, במקום לשמור את האקדח בנשקייה.
בדיון נשמעה גם עדותו של אלוף-משנה (מיל') חיים קנובלר, לשעבר ראש
מחלקת בריאות הנפש בצה"ל, שנפגש עם מסקוטה ובני משפחתו, ומסר חוות דעתו. הוא ציין כי בשנים האחרונות נוטה צה"ל לגייס חיילים שלא היו מגויסים בעבר, ומסקוטה הוא אחד מהמקרים הללו. "אם זה היה תלוי בי, הייתי מגייס אותו ושולח אותו לקורס כדי שיתאקלם בצבא, וכך היה סיכוי רב יותר שהשירות שלו היה תקין".
בדיון העידה גם אשתו של מסקוטה, שסיפרה על הקושי הרב הטמון בגידול בנם המשותף, שאינו מכיר כלל את אביו. מנגד, הופיע בפני השופטים דוד איינהורן, אביו של החייל שממנו חטף מסקוטה נשק תוך כדי הפעלת אלימות. איינהורן איבד בן במלחמת לבנון השנייה, וסיפר כיצד קיבל את ההודעה על אשפוז בנו השני בבית חולים לאחר התקיפה. הוא הבהיר כי הוא רואה בכך אירוע חמור, שהסב סבל רב לכל המשפחה.