שתף קטע נבחר
 

שווה כל שקל: פרימיום ג'ינס, סיפור אהבה

האם מוצדק לשלם 1,500 שקלים על ג'ינס? שלחנו את כתבתנו רונה מלכין, בחורה סקפטית בד"כ, לבדוק את הנושא ולסקור את המותגים המובילים בתחום וקיבלנו בחזרה פקאצה, שהתאהבה בג'ינס שעולה כמו המשכורת החודשית שלה. טוב, כמעט

בואו נשים את הקלפים השולחן: בדומה לכמעט כל בחורה שאני מכירה, כל מה שמעניין אותי בג'ינס הוא שהוא יעשה לי תחת מושלם. לא כיסים, לא קרעים, לא צבעים. תחת מושלם. אל תבינו אותי לא נכון, אין לי שום בעיה עקרונית עם הצד האחורי שלי. אבל כשאני משלמת כסף על ג'ינס, אני רוצה שהוא יהפוך אותו ליפהפה, שילוב בין מרכבה דגם 5 ומיטב מאפי הבולנז'רי. בקיצור: שתי לחמניות פלדה.

 


שווה משכנתא? רונה חושבת שכן. ג'ינס של מלטין פוט (צילום: ניר יפה)

 

אבל האם שווה להוציא בעבור המטרה הזו 1,000 שקלים ויותר, כשאפשר לרכוש ג'ינס ראוי גם ב-300 שקלים? שאלה טובה, שנעשית רלוונטית יותר ויותר בשנים האחרונות, עם העלייה המתמדת במחירי הג'ינס.

 

וידוי אישי: עד לפני חודש, לא הייתה לי שום סימפטיה לג'ינסים במחיר ארבע ספרתי, על אף כל השאיפות שלי. למען האמת, ההפך הוא הנכון. חשבתי שג'ינסי הפרימיום מהווים עוד ביטוי מגוחך לתחרות האולטרה-סופר-אקסלוסיב שפושה בכל תחום אפשרי. כל זה היה נכון עד לרגע שמדדתי ג'ינס שכזה, בתג מחיר של 1,299 שקלים. הוא החזיק את כל מה שהיה צריך להחזיק, ליטף כמו מאהב לטיני בליל אהבה קריר וסוער ובקיצור – הרגיש כמו 1,299 שקל. זה היה מהרגעים האלה, שמקהלת כנסייה צווחת הללויה, וציפורים קטנות שרות באלפי קולות. הארה, שמגלמת בתוכה נכונות לפרוס ל-12 תשלומים, עם אופציה למשכון כליה.

 

אבל לפני שאתם מתפלצים בטוקבקים וטוענים שמי שנופל בפח של סיסמאות הג'ינס פרימיום (אני) הוא פראייר, כדאי לתת את הדעת לכמה פרטים על מה שהופך ג'ינס לכזה.

 

גזרות מדויקות, בדים מעונים

 


גם על גברים הם עובדים. ג'ינסי פרימיום של סבן (צילום: יחסי ציבור)

 

מרבית מותגי הפרימיום ג'ינס מתפארים בדנים (הבד, לא הסקנדינבים הבלונדינים) איכותי ובאריג צפוף ומורכב פי כמה מהג'ינסים הזולים יותר. זה גורם להם להראות טוב יותר ולהרגיש פי אלף יותר טוב.

 

אריגים קסומים שכאלו מגיעים בדרך כלל מאיטליה או מיפן, שם נמצאות מרבית מכונות הדנים המסורתיות של ליוויס, שנרכשו מהחברה ברגע של חולשה בסוף שנות השמונים ומאז הביאו לעליונות של המלוכסנים החביבים בתחום. הם מבטיחים עמידות לאורך שנים של שימוש וכיבוס, ולא פחות חשוב - שימור הגזרה.

 

גורם משמעותי נוסף שהמכורות לפרימיום נוהגות למנות כחלק מרשימת הבעד שלהן לשרוף שליש משכורת על ג'ינס, הוא הגזרות המדויקות, שגורמות ללובשות להרגיש כאילו הג'ינס נתפר במיוחד עבורן. לא רק שהוא יושב בול, אלא שבמקרים רבים הוא גם אורז ומחזיק קצר את כל החבילה הבעייתית שמכונה אגן-ישבן-ירכיים באופן מחמיא באופן חשוד ומופלא. פוש אפ לטוסיק? אתן אמרתן.

 

אחרון בטיעונים הטכניים לקנות ג'ינס ולקחת משכנתא הוא עניין הטיפול בבד. מותגי הפרימיום מעבירים את הג'ינסים המסכנים סדרה של עינויים ותהליכים כימיים, שמעניקים לג'ינס את המראה הנחשק של זוג ששימש אתכם בעבודתכם השוחקת בכריית פחם או במוסך עמוס גריז, כמו שג'ינס, כך טוענים, צריך להיות.

 

ואחרי כל הטיעונים, הנה כמה מקומות שיעזרו גם לכם וגם לחשבון הבנק שלכם להיראות רזים וחטובים הרבה יותר:

 

7 ג'ינס

או בשמו המלא: סבן פור אול מנקיינד, הוא אחד ממותגי הג'ינס פרימיום הבולטים בתחום. הוא החל את דרכו בלוס אנג'לס בשנת 2000 והתחבב במהרה על כל מיני סלבריטאים הוליוודיים כאנג'לינה ג'ולי, בן אפלק, קמרון דיאז, ג'ייק גילנהול. אבל אם אתם כמונו, לא ממש מתרשמים מרשימות שמתאימות יותר לערוץ הרכילות, אולי תתרגשו קצת יותר מהגזרות המדויקות שגורמות לג'ינס להתאים עצמו באורח כמעט פלאי לכל לובש.

 

במילים אחרות, ואיך לומר זאת בעדינות - אחוריי מעולם לא נראו טובים יותר כפי שהם השתקפו במראה של סבן, בעודם מביעים אמון מלא (ומוטעה) ביכולתי הכלכלית לקחת הביתה את החבר החדש והכחול שלהם.

 

הגזרות של סבן מעולות, אבל מי שצריך קצת יותר מתחת פלדה וגזרה מושלמת בכדי להשתכנע בצדקת המחיר, אולי יעריך את השטיפות המוקפדות ואת הקישוטים הקטנים שמייחדים כל דגם. דגמי קולקציית הסתיו לנשים מגיעים בשטיפות בגוונים עמוקים של אינדיגו וכחול בשילוב שחור ויש גם כחולים בהירים יותר. בקישוטים ניתן למנות קריסטלים, שמציצים מהכיס האחורי - בעינינו זה מיותר, שלא לומר מכוער, אבל ניחא.

 

סבן (7)

1500-1200 שקלים

להשיג בבוטיק אניק, ה' באייר 8 (כיכר המדינה), תל אביב וברשת חנויות פקטורי 54

 

מלטין פוט

אחד המותגים הראשונים שהתיימרו להיות פרימיום נוסד באיטליה ב-1994 כמותג הבית של רומנו, חברה משפחתית שבבעלותה מפעל דנים שהוקם על ידי אבי המשפחה בעיירה מלטינו לפני 43 שנים. כפי שנרמז משם המותג (משחק מילים על שם העיירה וכור היתוך באנגלית), הוא ממזג בין מסורת של ייצור דנים לבין אופנת רחוב איטלקית ואירופאית. השילוב הזה מייצר העונה ג'ינסים בגזרות פייב פוקט (הגזרה הקלאסית, בעלת חמש הכיסים) עם רגל ישרה, לנשים ולגברים. אלה מגיעים בשילוב שטיפות ושפשופים קצת פחות קלאסיים, לצד גזרות סופר-סלים (צמוד וצר) ואנטיפיט לגברים – ג'ינסים שמשוחררים באזור המותן וצרים למטה.

 

מלטין פוט נהנה מפופולריות וזוכה לאהדה בקרב קהל תל אביבי בלייני מזה כמעט עשור, מה שאומר הרבה על האופי שלו, לטוב ולרע. בגזרות ניתן למצוא אצל הנשים את הסקיני המוכר, שממשיך עם מלטין פוט כבר כמה עונות וסקיני אחד נחשק שמחטב ומרים את הישבן. עוד לנשים: סופר-סקיני שיושב ממש כמו טייץ וגם ג'ינס בגזרת מכנסי רכיבה. רוב הג'ינסים מגיעים העונה בשטיפות של כחולים כהים קלאסיים, אך גם בשחור ואפור.

 

מלטין פוט

טווח מחירים: 1350-680 שקלים

להשיג ברשת חנויות FM

 


משופשף וחביב. מלטין פוט (צילום: ניר יפה)

 

בשבוע הבא: רונה ממשיכה את המסע אחר הפלדה ומוצאת גם ג'ינסי פרימיום במחירים שווים לכל נפש

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
1200 שקלים לא משקרים. ג'ינס של סבן
חלוצי הפרימיום. מלטין פוט
ועוד סבן
ועוד מלטין, הפעם לגברים
לאשה בפייסבוק
מומלצים