חג עם תוכן: עוף ממולא בערמונים
לא חייבים להאמין לסיפור על מפגש בין אינדיאנים חברותיים וצליינים שוחרי שלום כדי לנצל את חג ההודיה לשתי מטרות - להודות על מה שטוב בחיינו, ולאכול עוף או הודו במילוי ערמונים
מחר יחול חג ההודיה האמריקני. בארצות הברית מלמדים עליו כבר בבית הספר היסודי. אני זוכרת שסיפרו לנו על הצליינים שבאו מאנגליה בסירות ופגשו על אדמות אמריקה מקומיים חברותיים בשם אינדיאנים. בעקבות המפגש החליטו שתי הקבוצות לקיים משתה כדי לחגוג את החברות הטרייה. המשתה הזה כלל אכילה של תרנגול הודו, בטטות, חמוציות ועוד מיני מטעמים שאפיינו את החוף המזרחי.
באופן אירוני, ככל שגדלים מגלים שמפגש שכזה לא היה ולא נברא. קודם כל, האינדיאנים לא היו באמת אינדיאנים אלא ילידי יבשת אמריקה. שנית, הצליינים ממש לא נהיו חברים של האינדיאנים. להיפך, הם טבחו בהם תוך ניסיון לביית אותם ולקחת את אדמתם. כך שאם עושים 1+2 מבינים שארוחת שחיתות ידידותית לא באמת נערכה כאן.
אחרי שמתבגרים ומבינים את ההיסטוריה כפי שהייתה באמת נשארים עם תחושת ריקנות ואולי אפילו אדישות כלפי החג הזה, שבעבר היה לו כל כך הרבה משמעות. לשמחתי, עם השנים למדתי לחבב מחדש את חג ההודיה. במקום להתייחס להיסטוריה המפוברקת אני לוקחת את החג הזה (שהוא תמיד סוף שבוע ארוך) הזה למקום של הסתכלות מחודשת על הדברים בחיי שאני צריכה ורוצה רוצה להודות עליהם.
(צילום: דניה ויינר)
עוף שלם במילוי ערמונים
המילוי הזה מוגש באופן מסורתי בתוך תרנגול הודו. אפשר להגיש אותו לבדו או כמילוי לעוף או פרגית (כפי שצילמנו).
המרכיבים (ל-6-8 אנשים):
1 לחם לבן איכותי, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
2 כוסות ערמונים בוואקום או ערמונים אפויים
150 גרם חמאה
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
4 שיני שום מעוכות
4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 כפות מרווה טרייה קצוצה
1/2 2 כוסות ציר עוף (מרק עוף)
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה גס
1 כף שמן זית
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
- מפזרים את קוביות הלחם על תבנית בשכבה אחת. הניחו להן להתייבש במשך הלילה ללא כיסוי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה גדולה.
- במחבת גדולה מעל להבה בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל, שום, סלרי וגזר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל הופך שקוף, כ-10 דקות.
- מוסיפים את המרווה ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים כוס ציר עוף ומצמצמים לחצי, כ-5 דקות.
- מעבירים את תערובות הבצל לקערה גדולה. מוסיפים את שארית ציר העוף, ערמונים, לחם ופטרוזיליה. מתבלים במלח פלפל. מערבבים קלות.
- ממלאים את העוף ומפזרים מסביבו בתבנית את שאר התערובת. משמנים את העוף בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
- מכסים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהעוף זהוב.
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר