המכונאי המוטס או דנילוביץ' הצעיר? ירוחם בוחרת
עמרם מצנע והוועדה הקרואה מפנים את המקום אחרי 5 שנים, והיום זוכים התושבים לבחור "אחד משלהם" לראשות המועצה. ג'ינגלים נשמעים מכל עבר, הרחובות כבר לא מנומנמים. הספרדים צפויים לתמוך באילן אלמקייס, החרדים במיכאל ביטון והדתיים במוטי אביסרור. התוצאה: כנראה סיבוב שני
אחרי חמש שנים בהנהגתו של עמרם מצנע, ירוחם תחזור הערב לידי ראש מועצה מקומי. היישוב הדרומי לבש היום (ג') אווירת חג, כשאחרי חמש שנים שבהן התנהל תחת ועדה קרואה, מתקיימות בחירות לראשות המועצה. 9,433 תושבים מתגוררים בירוחם, 6,395 מהם בעלי זכות בחירה - שיכריעו מי מבין ארבעת המתמודדים לראשות המועצה יוביל את היישוב בשנים הקרובות. שובו של המשחק הדמוקרטי הצליח להעיר את רחובות ירוחם המנומנמים בדרך כלל.
ג'ינגלים נשמעו כמעט מכל קרן רחוב, ופתקי ההצבעה למועמדים היו פזורים בכל רחבי היישוב. התושבים היו נלהבים להגיע סוף-סוף לקלפיות ולבחור מועמד משלהם לעמוד בראש המועצה, במקום מצנע שנשלח מטעם הוועדה הקרואה. מצנע יעביר את המושכות לאחד מבין הארבעה המתמודדים על התפקיד: מוטי אביסרור מהליכוד, אילן אלמקייס מישראל ביתנו, יעקב בוסקילה ומיכאל ביטון מקדימה.
כפי שהמצב נראה כרגע, בהחלט ייתכן כי מערכת הבחירות התוססת תגיע לסיבוב שני - שכן כמספר המועמדים לתפקיד, כך גם מספר הקבוצות המרכיבות את אוכלוסיית ירוחם. אנשי הציונות הדתית צפויים להיות תומכיו העיקריים של אביסרור, שכיהן בעבר כראש המועצה ונתפש בעיניהם כ"אחד משלהם".
תומכיו של אלמקייס בעבודה. ויתר על קריירה בצה"ל (צילום: הרצל יוסף)
מנגד, סביר להניח שהחרדים האשכנזיים ייבחרו במיכאל ביטון הצעיר, ואילו הספרדים יתנו את קולם לאיש חיל האוויר לשעבר, אילן אלמקייס. האחרון צפוי לגרוף גם את קולות עולי חבר המדינות, שהביעו בו תמיכה בכנס שערך בסוף השבוע האחרון. באירוע השתתף גם שר החוץ, אביגדור ליברמן, שהדרים עד לירוחם כדי לסייע למועמדו.
אביסרור, בן 53, מועמד הליכוד ואב לתשעה, התמודד ב-2003 על ראשות ירוחם מול ברוך אלמקייס, והפסיד ליריבו בהפרש זעום של עשרות קולות בלבד. אחר כך הוא נעלם מהמפה הפוליטית, ועם התקרבות מועד הבחירות המיוחל לא מיהר להכריז על הצטרפותו למרוץ.
פתקי הצבעה מפוזרים ברחובות. אווירת בחירות (צילום: הרצל יוסף)
לעומתו, מיכאל ביטון (40), נשוי ואב לחמישה, נערך היטב לבחירות בקמפיין מתוזמן שנועד לסלול את דרכו ללשכת ראש המועצה, בעוד הוא נהנה מתמיכת קדימה. ביטון הוא מייסד עמותת "צעירים בירוחם", המסייעת לצעירים בני היישוב בתחומים שונים. אנשיו מכנים אותו "רוביק דנילוביץ' הצעיר",
על-שם ראש עיריית באר-שבע שנבחר לתפקידו כשהניף את דגל הדור הצעיר.
בשונה מכל היתר, אילן אלמקייס הוא רווק בן 42, מכונאי מוטס לשעבר בחיל אוויר. עוד בטרם התקבלו תוצאות האמת, הביע הוא ביטחון בניצחונו. כדי להתמודד על הנהגת היישוב, ויתר אלמקייס על המשך הקריירה בחיל והזכויות הפנסיוניות הנגזרות מכך. הוא נהנה מתמיכתו של משה פרץ, שהציג תחילה גם את מועמדותו במרוץ.
האחרון ברשימה, בוסקילה, נחשב לבעל הסיכויים הנמוכים ביותר לזכות בתפקיד – ואולי בהתאם לכך, נוכחותו ברחוב כמעט שאינה מורגשת.