שתף קטע נבחר

 

למי יש חצאית יותר ארוכה?

ראסל קרואו חוזר אלינו עם "שלושת הימים הבאים" למרות שלנצח נזכור אותו כ"גלדיאטור"- אייקון אופנתי עם שמלה נועזת. בראד פיט, ארנולד שוורצנגר ועוד כוכבים אחרים עשו זאת כמוהו, בגדול אבל בקצר

הוא חוזר אלינו, ראסל קרואו, עם הסרט "שלושת הימים הבאים", שם הוא מככב לצידה של מורן אטיאס. אבל לא נעים להגיד, השחקן הניו זילנדי-אוסטרלי המוערך מאבד גובה בשנים האחרונות וספק אם הסרט החדש בבימויו של פול האגיס ישפר את מצבו. קרואו בן ה-46 לא מצליח לשחזר את ההצלחה של "גלדיאטור" מ-2000, שהניב לו גם פרס אוסקר לשחקן הטוב ביותר.

 

צפו בקרואו בטריילר של הסרט "שלושת הימים הבאים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לא ברור למה זה קורה. יכולות המשחק שלו לא נסוגו עד כדי כך מאז וגם הזדמנויות הוא מקבל בשפע, בזכות הופעתו כלודר בזירות הקרב של האימפריה הרומית - הופעה מחשמלת כמאצ'ו ספוג טסטוסטרון עם חרב בידו, קסדה לראשו ושמלה לגופו. אולי זהו סוד הקסם - השמלה. מסתבר שמה שעובד בשביל נשים בחיים, עושה את זה לגברים בסרטים. קרואו, בראד פיט ואחרים אזרו אומץ, ניסו והצליחו. כנראה שלפני שתופרים חליפות, צריך שמלה או לפחות חצאית.

 

ראסל קרואו ב"גלדיאטור"

כמקסימוס, קרואו גילם מצביא אדיר שהפך לעבד בגלל קנוניות פוליטיות ברומא. הוא נשלח לקולוסיאום לצורך בידור ההמונים, חובבי קרבות הגלדיאטורים, או האבקות גברים בבוץ. לא פחות משיסוף גרונות היריבים, הוא שובה את לב הקהל ולוסילה המצודדת באמצעות שמלת המיני התכולה הקצרצרה, המבצבצת מתחת לשיריון. קרואו, שניסה לאחרונה את מזלו כגבר בגאטקעס ב"רובין הוד" של רידלי סקוט, נכשל גם ביער שרווד. 


קרואו ב"גלדיאטור". מקסימוס בחשיפה מקסימלית

 

בוטום ליין: חזור למכבסה, השמלה ממתינה לך - בלי הכתמים.

 

קירק דגלאס ב"ספרטקוס"

ארבעים שנה לפני "גלדיאטור", היה זה קירק דגלאס שכיכב בזירת הלודרים כעבד המורד המיתולוגי ספרטקוס, בעיבוד הקולנועי של סטנלי קובריק. דמותו של ספרטקוס היוותה השראה לזו של מקסימוס, אולם דווקא בסרט משנות ה-60, החצאית שעוטה דגלאס היא פריט הלבוש הצנוע יותר על הסט. לרוב הקרבות הוא מופיע עם תחתוני סבא בלבד לגופו. דווקא במפגשים עם השפחה ואריניה (ג'ין סימונס) הוא נזכר ללבוש את השמלה שלו.


"ספרטקוס". הקצרה של דגלאס, הארוכה של סימונס

 

בוטום ליין: בגיל 44 השרירים של דגלאס התדלדלו. כדאי היה בכל זאת לכסות אותם.

 

קירק דגלאס ב"יוליסס"

עוד לפני "ספרטקוס" כיכב דגלאס בסרט המבוסס על "האודיסאה" - המיתוס האולטימטיבי של הומרוס. הפעם גילם השחקן האמריקני-יהודי גיבור יווני (יוליסס, הלא הוא אודיסאוס) היוצא למסע פתלתל וסבוך חזרה הביתה מטרויה באמצעות ספינתו. לצורך כך הוא בכל מקרה זקוק לבגד ים והטוגה המקוצרת שלו עושה את העבודה.


דגלאס ב"יוליסס". חובב שמלות

 

בוטום ליין: יכול להיות שדגלאס הולך על התפקידים האלה בגלל היות cross-dresser?

 

בראד פיט ב"טרויה"

כבר יותר מאלפיים שנה שכולם מדברים על עקב אכילס, אבל במקרה של פיט, יש איברי גוף הרבה יותר מעניינים להתעסק בהם - מעיניו התכולות ועד האבס המפותחים שלו, עליהם עבד במרץ לקראת ההפקה של וולפגאנג פטרסון ב-2004. לכן אולי קצת חבל שלאורך חלקים משמעותיים של הסרט הארוך, הוא לובש שיריון וחובש קסדה שאמורים להגן עליו מפני תקיפת אנשי הנסיך פאריס (אורלנדו בלום), הקטור (אריק באנה) ושאר אנשי טרויה. לפחות הרגליים חשופות.


בלום, פיט ובאנה ב"טרויה". שלושת הרגלים

 

בוטום ליין: היה שווה לחשוף את העקב של אכילס בשביל הרגליים של פיט?

 

קולין פארל ב"אלכסנדר"

בעוד פיט נאבק באנשי טרויה, היה זה פארל שהתחכך באנג'לינה ג'ולי ב"אלכסנדר" של אוליבר סטון, השופך אור הומו-אירוטי על דמותו של אלכסנדר מוקדון. ואם למצביא היווני היתה אכן חיבה לבני מינו, הרי שהחצאית היתה יכולה מעוד לסייע לאלכסנדר הגדול במסעות כיבושיו: בשדות זרים ובשדות גברים.


פארל. מצעד הגאווה כל הדרך למזרח אסיה

 

בוטום ליין: למרות החצאית, קשה לדעת עד כמה אלכסנדר היה באמת גדול.

 

ארנולד שוורצנגר ב"הרקולס"

אחרי שזכה בתואר מר אולימפיה ב-1970 יצא שוורצנגר לדרכו הקולנועית. התפוח הגדול הגיע לתפוח הגדול לצורך צילומי "הרקולס בניו יורק" - סרטו הראשון. הבאדיבילדר האוסטרי בעל האנגלית הקלוקלת לוהק כמובן כדי להראות את שריריו המפותחים במיוחד (אין לו הרבה יותר מה להציע) ולכן נדרש פריט לבוש אלגנטי, שיסתיר את החלק היחיד שיש להצניע. חצאית לבנה, צחה ותמימה היתה בגדר הצנזורה המתבקשת.


שוורצנר הצעיר כהרקולס. מאולימפיה לניו יורק

 

בוטום ליין: אחרי "הרקולס בניו יורק", החצאית קוצרה לתחתונים בגרסה הנורדית - "קונאן הברברי".

 

לו פריניו ב"הרקולס"

13 שנה אחרי יציאת "הרקולס" של שוורצנגר, ושנה לאחר "קונאן הברברי", הלך פריניו בעקבות יריבו הגדול בתחרויות הבאדיבילדינג וכיכב בסרט "הרקולס" בהפקת יורם גלובוס. בהשראת דמותו של שוורצנגר הוחלט על סטיילינג פורץ דרך בדמות חצאית קצרה במיוחד, עם שסע תמוה באיזור המפשעה, שלמרות שמדובר בסרט הרפתקאות לילדים, ידגיש בכל זאת כי מדובר בחתיכת סוס הרבעה גברי.


"הרקולס". תחליטו, זו חצאית או תחתונים?

 

בוטום ליין: האמהות מרוצות ולא בגלל הסטייל.

 

הרקולס של דיסני

מפתיע כל פעם מחדש איך אנימציה יכולה לסרס כל תאוות בשרים מדמויות של גברים או נשים. כך גם בגרסת דיסני ל"הרקולס" - אותה גברת בשינוי אדרת, רק בחצאית מצויירת. בניגוד לדמות המיתולוגית הייצרית, הרקולס של דיסני הוא כמובן גרסה ילדותית מבודחת. אפילו החצאית התארכה לכדי שמלה ספורטיבית, שחוטאת למקור, אך נאמנה לאמהות של הצופים הצעירים.


תראו אותו. אפילו פגסוס ופילוקרטס לא מתרשמים

 

בוטום ליין: האמהות מרוצות ולא בגלל נשיותן.

 

הארי המלין ב"התנגשות הטיטאנים"

גיבור מיתולוגי נוסף שריתק את יוצרי הקולנוע האמריקנים וגם את קהל הצופים הוא פרסיאוס, שכמו הרקולס היה שילוב גנטי של בת אנוש ואל (וכמו תמיד האל המדובר הוא זאוס החרמן). בניגוד להרקולס, פרסיאוס ניחן במוח ופחות בשרירים. לא שזה מנע מדסמונד דיוויס להלביש את המלין בחצאיות ושמלות ב"התנגשות הטיטאנים" מ-1981. מזל שהמראה הופנתה לכיוונה של מדוזה, כי לולא היה נתקל בבואתו היה זה המלין שהיה מתאבן.


"התנגשות הטיטאנים" או תחרות השמלה הרטובה

 

בוטום ליין: לא אופנתי, ועדיין עדיף על הגלימות של פרקליטי אל.איי.

 

סם וורת'ינגטון ב"התנגשות הטיטאנים"

כמעט שלושה עשורים מאז הסרט הראשון, יצר לואי לטרייה את הגירסה שלו למיתולוגיה הקדומה, כסרט נועז במיוחד מבחינת התוכן והמסר האתאיסטי שלו. אולם למרות שהסרט כמכלול מתאים יותר למבוגרים, הצניעות בו נשמרת באופן

מוקפד ו-וורת'ינגטון כפרסיאוס נשאר נוקשה ועקשן מהתחלה ועד הסוף. הוא סירב לקבל חרב ומגן כמתנה מהאלים, אבל לחצאית הוא נצמד כאילו היתה אמל"ח משוכלל - או רשת הסוואה לצורך העניין.


וורת'ינגטון והחצאית. שלוש המכשפות בעלות העין האחת לא התרשמו

 

בוטום ליין: קבלו את הדבר הבא - חצאית בשלושה חלקים, או  בתלת ממד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרואו. עזוב אותך מבגדי גברים
לאתר ההטבות
מומלצים