אימון בסלון: קונסולות משחקים שיכניסו אתכם לכושר
זה יותר זול ממאמן כושר אישי והרבה יותר ממשחק עם החבר'ה: הקינקט החדש של מייקרוסופט, ה-Move של סוני וה-Wii Fit של נינטנדו מאיימים להכניס לכושר גם את בטטות הכורסה
פעם היה לי תירוץ מצוין לא לעשות כושר - אני משחק כדורגל, במחשב. המשחק אמנם לא דורש מאמץ גופני, אבל זה עדיין סוג של ספורט, ואפילו קוראים לזה משחק. אבל עכשיו התמונה השתנתה: קונסולות המשחקים החדשות דורשות גם מבטטות כורסה להזיז קצת את הישבן. המשחקים לא מחליפים מאמן מקצועי בחדר הכושר כמובן, אבל הם זולים יותר ממנוי שנתי או ממכשירי כושר, ויכולים להציע תחליף חלקי. יש מי שמעריכים כי בעתיד משחקי וידיאו כאלה ישתלבו כחלק מהשיעורים של חדרי כושר.
קינקט
מייקרוסופט השיקה לפני שבועיים את קינקט, מצלמת תלת-ממד שקולטת את העומק של חלל החדר, מזהה את התנועות של השחקן ומתרגמת אותן לתנועות של הדמות שלו על המסך. המצלמה, שמבוססת על פיתוח של הסטארט-אפ הישראלי פריים סנס, מתחברת אל האקס-בוקס, קונסולת המשחק של מייקרוסופט, ועובדת ללא צורך בשלט פיזי או באביזר משחק כלשהו. עכשיו כבר אין ברירה - בכל משחק צריך לזוז, אפילו קצת, כדי להזיז את הדמות שלכם על המסך.
אבל העניין לא נגמר כאן. חברות משחקים עובדות במרץ על פיתוח משחקים שמנצלים את כל היכולות של המצלמה. סתם לזוז זה נחמד, אבל המצלמה יכולה לזהות תנועות מדויקות. במשחק ריקוד, למשל, אפשר לבדוק כמה גבוה הרמתם את היד או קפצתם. מי שמזייף ייענש בניקוד נמוך.
התכונה הזו כבר פותחת פתח למשחקי ספורט וכושר ברמה אחרת. המשחקים יכולים להציע דרגות קושי שונות, ולשחקנים אין אפשרות "לעבוד" על המערכת. אם לא נזוז בדיוק לפי ההוראות, לא נעבור שלב. מספר חברות כבר מציעות משחקי כושר לקינקט, עם דמות של מדריך כושר וירטואלי על המסך שמדגים מה השחקן צריך לעשות בסלון, או משחק של תוכנית הריאליטי "לרדת בגדול," שכולל גם הוא אימוני כושר.
בינתיים קונסולת האקס-בוקס לא נמכרת בארץ באופן רשמי, כלומר עם תמיכה של מייקרוסופט. אבל בחנויות מחשבים אפשר למצוא אותה, וכמה חנויות כבר החלו לייבא גם את הקינקט, במחיר של כ1,000- שקל.
Wii Fit
קינקט הוא מעין שדרוג של הרעיון שהביאה קונסולת הWii- של נינטנדו. המהפכה של הWii- הייתה בשלט שכולל חיישן תנועה, וגם הוא הכריח את השחקנים לזוז קצת. רוב המשחקים לא דרשו מאמץ אמיתי, רק לנפנף קצת בידיים כדי להזיז את השלט למקום הרצוי.
ההצלחה האדירה של הWii- הביאה לפיתוח ערכה משלימה של משחקי כושר בשם Wii Fit ואביזרים נלווים,
כמו מדרגה לאימון אירובי, משקולות, מכשיר התעמלות בסגנון חתירה ועוד. הWii Fit- כולל בין היתר משחקים/אימונים ביוגה, אירובי, משחקי איזון ואימון מיוחד לפיתוח שרירים. הקונסולה עצמה נמכרת ב1,000- שקל ברשת באג, שמציעה גם אביזרים נלווים ומשחקים - מ169- שקל לאוסף משחקי הכושר ועד 700 שקל לערכה שכוללת מדרגה לאימון אירובי.
Move
גם סוני לא נשארת מאחור. החברה השיקה את ערכת ,Move שכוללת מצלמה וחיישן תנועה. כן, גם כאן השחקנים צריכים ממש לקום מהספה כדי להזיז את הדמות שלהם על המסך, ויש כבר משחקי ספורט וכושר מיוחדים, שמנסים לגרום לשחקנים להזיע ואולי אפילו להוריד קצת במשקל.
גאדג'טים בכושר
הגאדג'טים הם ידידיו הטובים ביותר של חובב הכושר, וגם תחום הגאדג'טים לכושר פורח, ועכשיו הוא מגיע גם אל הטלפונים הסלולריים.
- שעון פולאר: גם מי שעושה כושר רק כתחביב מצטייד לפחות בשעון למדידת דופק, בדרך כלל של חברת .Polar הדגמים המתקדמים יותר כוללים גם תוכנה שמודדת את נתוני האימון לאורך זמן, מציגה טיפים לאימון טוב יותר, וגם מתחברת למחשב כדי לשמור את היסטוריית האימונים והנתונים.
- חיישני :GPS חלק מהשעונים של פולאר כוללים גם חיישן ,GPS למי שמעדיף להתאמן בחוץ. את נתוני המיקום אפשר
לראות אחר כך בתוכנות כמו Earth Google ולעקוב אחרי המסלול שעברתם. גאדג'טים נוספים מציעים חיישן GPS וכוללים תפריט למדידת אימון הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים.
- יישומים לטלפונים סלולריים: חיישני GPS קיימים גם בטלפונים הסלולריים המתקדמים. באתר ,GetApp שמרכז מידע על אפליקציות לטלפונים השונים, תוכלו למצוא יישומי כושר שמתאימים למכשיר שלכם. יישום ,Endmondo למשל, יעקוב אחרי הביצועים שלכם, ובאתר החברה תוכלו לקבל פירוט של מהירות, משך האימון, המרחק שעברתם, גובה, והמסלול שעשיתם על גבי מפה. אפשר גם להתחרות בחברים ולראות את המסלול שהם עוברים בשידור חי. יש גם יישום של מחשבון לחישוב כמות השומן בגוף, כמובן גם שעון וטיימר. אפליקציה בשם קלוריפיק תעזור לכם לבנות תפריט מזין ובריא לארוחות במהלך היום, ויש גם אפליקציות שמודדות דופק (על פי עדכון ידני שלכם) או צעדים.
- נגנים: כשנגני המדיה האישיים נעשו קטנים וקלים, הם הפכו לאביזר נלווה לאימונים, עם
רצועות מיוחדות שמצמידות אותם אל הזרוע ומגינות עליהם מפני זעזועים ונפילות. ספורטאים חובבים רבים אוהבים לקחת איתם לדרך נגן מוזיקה, בדרך כלל עם רשימת שירים שמתאימה לפעילות. כיום אפשר למצוא גם מנשאים מיוחדים שמגינים על המכשירים מפני מים, או נגני מוזיקה שמגיעים במארז אטום, כך שגם מי שבוחר להתאמן בבריכה לא צריך להתנתק מהמוזיקה שלו. לאט לאט גם כאן משתלבים חיישנים שיכולים לעקוב אחרי נתוני האימון מתחת למים.
- אפל שילבה באייפוד נאנו ובאייפוד טאץ' מד-צעדים: אפשר לקבוע מראש יעד צעדים יומי, לעקוב אחרי כמות הצעדים שצברתם במהלך היום, למדוד את משך הפעילות, לחשב את כמות הקלוריות ששרפתם ולעדכן את כל המידע הזה לאתר של ,Nike במסגרת שיתוף פעולה בין החברות. אפשר לרכוש בנפרד גם חיישן שמתחבר לדגמים מסוימים של נעלי נייקי כדי לקבל מידע מדויק על כל צעד.
- מד-צעדים אינטראקטיבי: רשת הכושר Holmes Place מציעה מד-צעדים שמצמידים עם תופסן לבגד במהלך היום כדי שיספור את הצעדים, ואחר-כך מחברים אל המחשב כדי להעביר את הנתונים לאתר החברה. המאמנים של הרשת יכולים לעקוב אחרי הנתונים כדי לתת משוב למתאמנים.
הידיעה פורסמה לראשונה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"