שתף קטע נבחר

אבוטבול ביקש להתראיין "להשכנת שלום", ונדחה

נדחתה עתירתו של העבריין פרנסואה אבוטבול, שערער על סירוב השב"ס לאפשר לו להתראיין לקראת שחרורו. "אני מבקש למנוע פגיעה באזרחים חפים מפשע", הסביר בדיון אך השופטת קבעה: עצם העתירה מספיקה להעברת המסר

"אני מבקש למנוע פגיעה באזרחים חפים מפשע, כאשר ינסו להעיף עליי מטען", טען היום (ד') פרנסואה אבוטבול בבית המשפט לעניינים מנהליים בפתח תקווה. העבריין המורשע הסביר בדברים אלו את התעקשותו להתראיין לתקשורת חרף איסורו של השב"ס, על מנת להבהיר שעם שחרורו מהכלא בחודש הבא פניו לשלום ולא למלחמה. השופטת ציינה בהכרעתה כי מדובר בכוונה חיובית, אך החליטה לדחות את העתירה.

 

אבוטבול, הנחשב כמי שעומד בראש ארגון פשיעה בנתניה, מרצה עונש מאסר של שנה ו-10 חודשים על עבירות אלימות כלפי אשתו. הוא צפוי להשתחרר מהכלא בחודש הבא. אבוטבול הגיש את העתירה לפני מספר שבועות, בבקשה לחייב את שירות בתי הסוהר לאפשר לו להתראיין, לאחר שזה דחה את בקשתו.

 

בעתירה כתב אבוטבול כי מטרת הראיון שאותו הוא מבקש להעניק היא "למנוע מלחמות מיותרות על-רקע מאבקי כוח ושליטה, מלחמות אשר גובות קורבנות חפים מפשע". הוא הלין גם על

היחס שהפגינו כלפי בשירות בתי הסוהר, ועל דחיית בקשתו: "עולה תחושה שמתנכלים לי, מקשים עלי ומזלזלים באופן משמעותי על שמירת ביטחוני".

  

בדיון היום, שהתקיים באולם הדיונים שבכלא איילון, הבהיר פרקליטו של אבוטבול, עו"ד יוגב חלפון, כי "המטרה שלנו היא להרגיע את השטח". הוא טען עוד כי זו הפעם הראשונה שאדם כמו פרנסואה פועל למניעת אלימות. "אנו עדים היום לעלייה משמעותית בטרור הפלילי הרובץ ברחובותינו. זה מה שאנחנו מנסים למנוע, זו מטרת העתירה. לא ברור לנו איזה נזק עלול להיגרם מכך לשב"ס", הוסיף.

 

לטענת עו"ד חלפון, הסכנה היחידה היא זו בה נתונים מרשו וקורבנות חפים מפשע שיכולים להיפגע כתוצאה ממלחמות העבריינים. "כאשר מעמידים את הערכים של חופש הביטוי, שמירה על ביטחונו של מרשי, שמירה על שלום הציבור, מול הנזק שיכול להיגרם לשב"ס, ברור שצריך לאשר לפרנסואה לקיים את הראיון כדי לנסות להרגיע את הרוחות. אנו עוסקים בדיני נפשות, ולא מדברים על תדמית אלא על חיים".

 

אבוטבול: "לא הגיוני מה שקורה בחוץ"

אבוטבול עצמו טען בדיון כי "אני מבקש למנוע פגיעה באזרחים חפים מפשע, כאשר ינסו להעיף עליי מטען. המטרה שלי בכתבה היא לעשות שלום ולמנוע פגיעה באזרחים. פעם היה אחד על אחד, אז לא היו נפגעים אזרחים. היום אין חוקים, שמים מטען, מורידים בניין בשביל לפגוע בבן אדם. לא הגיוני מה שקורה בחוץ. בגלל זה אני רוצה להתראיין בצורה מסודרת לפני שאני משתחרר, כדי להסביר לאנשים שאני לא חוזר לכל הפעילות הזאת, ואני מוכן לוותר על מקומי כדי שאנשים יחיו בשלום".

 

נציגת פרקליטות מחוז מרכז, עו"ד כינרת צימרמן, הסבירה בדיון כי החשש אינו מפני נזק לשב"ס, אלא מהשלכות הדברים שעשוי אבוטבול לומר מבלי לרשויות תהיה אפשרות לפקח על כך. "אנחנו לא יודעים מה המסרים שהוא מבקש להעביר שם, וחוששים מההשפעות בתוך בית הסוהר ומחוץ לו. אנו סבורים שדי בהודעות ההרגעה שפרנסואה כבר הצליח להוציא כדי להראות את פניו לשלום, כדבריו, ואין מקום לאפשר כרגע ראיון עם עיתונאים מעבר לזה".

 

בהחלטתה קבעה השופטת ורדה מרוז כי על פניו מטרת הראיון היא חיובית, וכי הבקשה נשקלה בכובד ראש תוך בחינת זכות היסוד של פרנסואה לחופש ביטוי אל מול שלום הציבור. השופטת ציינה כי בעצם הגשת העתירה יש משום העברת מסר מאבוטבול כלפי הציבור בכלל וארגוני הפשע בפרט, כי בדעתו לפתוח בדף חדש בחייו עם שחרורו, והחליטה לדחות את העתירה.

 

אבוטבול כלוא כיום באגף ההפרדה בכלא איילון. מועד שחרורו הקרוב מעורר עניין רב לגבי מה יקרה בנתניה לאחר שובו, וכיצד הדבר ישפיע על מאבקי משפחות הפשע. גורם בעיר נתניה אמר ל-ynet: "יש ציפייה כדי לראות מה יקרה בעיר. מה שכן בטוח, הוא שבעיר יש כבר מלכודות עכברים רבות, שרק מחכות שהוא ישתחרר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרנסואה אבוטבול. רוצה למנוע מלחמות מיותרות
צילום: ירון ברנר
עו"ד יוגב חלפון. ניסיון ראשון מסוגו
מומלצים