שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

סוף סוף חורף: פתרונות לחימום הבית

סוף השבוע החורפי מזכיר לנו להיערך לימים גשומים ולהחליט באיזה אמצעים מחממים את הבית. בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחליפים את תנור הספירלה בחימום תת ריצפתי משוכלל או בקמין. מה יתרונותיהם?

מזג האוויר החורפי שהגיע גם אלינו מזכיר לנו להיערך לימים קרירים יותר. בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים לגוון את דרכי איטום וחימום הבית ולא מסתפקים בתנורי הספירלה והרדיאטורים הישנים.

 

 

בהקשר הזה כדאי לציין את החימום התת רצפתי, שהופך לאט לאט לטרנד חדש, בדומה לפרקטים שבעבר היו נדירים, וכיום ניתן לראותם בבתים רבים ברחבי הארץ.

 

דרך נוספת נפוצה לחימום הבית היא הקמין, או "האח", שלרוב נבנה בסלון הבית ומשמש גם כאלמנט דקורטיבי המענק לא רק תחושה חמה ונעימה, אלא גם מראה רומנטי.

 

אין ספק שמדובר בשני פתרונות חסכוניים ויעילים יותר, הן מבחינת היקף צריכת החשמל והן מבחינת הסיכון הבטיחותי. באירופה נוהגים מזה שנים רבות להשתמש בחימום התת רצפתי, המעניק פתרון מושלם לחימום הבית בצורה בטוחה.

 

לא תופס מקום

יתרונות החימום התת רצפתי רבים: החום מתפשט ועולה מהרצפה לכל חלקי הבית ומספק חמימות שאין דומה לה. בנוסף, גוף החימום אינו תופס מקום בחלל הבית כמו כל תנור אחר ואינו מפריע לעיצוב הבית.

 

בנוסף, החימום מתאים להתקנה מתחת למגוון חומרים: שיש, פרקט קרמיקה וכל ריצוף אחר. באמצעות ווסת ניתן להחליט איזה חלק בבית רוצים לחמם ובאיזו מידה, וכך ניתן גם לחסוך כסף רב.

 

החימום התת רצפתי נפוץ יותר בבנייה החדשה מאשר בענף השיפוצים, מכוון שהתקנתו אפשרית אך ורק על ידי פירוק הרצפה הישנה והטמנת גופי חימום שמונחים על גבי חומר מבודד.

 

גופי החימום מגיעים כרשת, ומונחים במקום המיוחד להם לפני התחלת הריצוף. החימום התת רצפתי מנצל את העובדה שאוויר חם קל יותר, ויש לו נטייה לצוף בחלל החדר.

 

התקנה יקרה, תחזוקה זולה

הרצפה למעשה הופכת לגוף חימום, המאפשר שחרור מווסת ואחיד של חום לחלל החדר. יתרון בולט נוסף הוא העובדה שמשום שהמערכת טמונה מתחת לרצפה ומוגנת יחסית, רמת התחזוקה והבלאי מזעריים.

 

קיימים שני סוגים עיקריים של חימום תת רצפתי: חשמלי, בו החום מופק על ידי חשמל, וחימום תת רצפתי במים, בו מערכת צינורות מים הנמצאות מתחת לרצפה מתחממים על ידי גז או סולר.

 

ההתקנה נחשבת ליקרה מאוד, אולם יש לקחת בחשבון שחימום מסוג זה חסכוני הרבה יותר מרוב השיטות האחרות המקובלות כיום.

 

החיסרון המשמעותי של השיטה הוא מחיר ההתקנה הגבוה: עלות פירוק רצפה על מנת להתקין את המערכת עשויה להגיע גם ל-60-80 שקל למ"ר.

 

לרומנטיקנים: קמין

אם אתם מעדיפים פתרון חימום רומנטי יותר, יתכן שתרצו לשקול להתקין אח של ממש בסלון ביתכם, שישמש אתכם לא רק למקור חום אלא גם כאלמנט עיצובי.

 

הקמינים הנפוצים כיום מופעלים על ידי גז, נפט או עץ. קמין המחמם באמצעות שריפת עץ נפוץ פחות, בעיקר בשל הקושי להשיג עץ ראוי לשריפה.

 

בקמין המופעל באמצעות גז ונפט יש להתקין צנרת מיוחדת. בקמין גז חשוב שההתקנה תבוצע ותאושר על ידי טכנאי גז מורשה, ויש להפקיד שאחת לשנה הוא אף יערוך בדיקת תקינות של המערכת.

 

תנורי הגז יקרים בהרבה מתנורי הנפט, אם כי הם נחשבים לזולים יותר ברמת התחזוקה היום יומית. חשוב מאד להיות ערניים לסכנת דליפת גז, אולם בתנורים מתקדמים יש מערכות התרעה המזהות דליפת מסוג זה וסוגרות את ברז הגז באופן אוטומטי.

 

הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים