שתף קטע נבחר

 

התאחדות התקליטים: העיתונות אשמה בגניבת המוזיקה

אחרי שהצליחה לסגור את מנוע שיתוף הקבצים ליימווייר - יורה התאחדות חברות התקליטים בארה"ב לכל הכיוונים. אתר PcMag העלה כתבה שמציגה אלטרנטיבות לליימווייר, וזכה למכתב איום

תעשיית התקליטים בארצות הברית הצליחה להפיל אתר שיתוף קבצים גדול, וכל כך מתגאה בהישג שלה, שתקפה את PcMag, אתר טכנולוגי אמריקאי גדול – בגלל כתבה שעלתה בו ומציגה אלטרנטיבות לאתר שהופל.

 

לפני כמה שבועות סיקר האתר את התביעה של תעשיית המוזיקה האמריקאית נגד LimeWire, מנוע שיתוף קבצים. הנהלת לייווייר נאשמה על ידי התאחדות חברות התקליטים בארה"ב (RIAA) בהפרה נרחבת של זכויות יוצרים. ליימווייר נסגר בצו בית משפט. בשבוע שלאחר מכן, פיסימג העלה כתבה שמספרת על אלטרנטיבות למנוע שיתוף הקבצים.

 

תגובת RIAA לא אחרה לבוא: מנכ"ל פיסימג, ויווק שאח, קיבל מכתב, בו התעשיה מביעה אכזבה מנומסת מפרסום הכתבה - ובסיומו גם איום מנומס: "אנחנו מקווים שתסיר את המאמר מהאתר, ושלהבא תפרסם רק דרכים חוקיות להפצת מוזיקה".

 

 

"התעשיה צריכה להוציא את הראש מהחול"

הנימוס של RIAA לא הרשים את אנשי פיסימג, שלראייתם, רק מסקרים את המציאות שבכירי תעשיית התקליטים מסרבים להכיר בה: "הגיע הזמן שבכירי תעשיית התקליטים יוציאו את הראש מהחול, יבינו ויקבלו את הדרכים בהן השתנתה התעשייה בה הם פועלים. הם צריכים להבין ששום דבר לא יעצור את התקדמות הטכנולוגיה. כל הדברים ימשיכו להשתנות, שיתוף והורדת מוזיקה לא יעלמו לעולם", נכתב אתמול במאמר תגובה של פיסימג.

 

בנוסף, בכתבה המקורית של פיסימג נכתב שהאתר לא תומך בהפרת זכויות יוצרים ובהפצה של תוכן ללא אישור. בסופו של דבר, מנועי שיתוף קבצים יכולים לשמש גם להעברת קבצים גדולים בין משתמשים – ולאו דווקא כאלה שאינם חוקיים. בינתיים, הועלה מחדש אתר ליימווייר - על ידי משתמשיו לשעבר.

 

המלחמה במשתפי הקבצים הוגדרה בעבר בתור מלחמה אבודה על ידי בכירים בתעשיית הקולנוע. RIAA העלתה בעבר הצעות קיצוניות מאוד, כמו חיוב משתמשים להתקין תוכנות מעקב במחשב שלהם, קביעת עונשים חמורים במיוחד למשתפי קבצים שיורשעו ועוד. 

 

 

מה דעתכם? תעשיית המוזיקה מגזימה, או שיש לה זכות להגן על רווחיה ועל האמנים שהיא מפעילה?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליימווייר בימים יפים יותר
מומלצים