שתף קטע נבחר

15 שנות מאסר למתחזה שגנב מיליונים מקרובים

לא פחות מ-55 אנשים נפלו ברשתו של אלי חפץ. הוא התחזה לאיש שב"כ, יועץ כלכלי ומנהל תיקי השקעות וגנב עשרות מיליונים - גם מניצולי שואה ואם לילד משותק. השופטים השאירו לו פתח לקיצור משמעותי של העונש

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (ה') 15 שנות מאסר על אלי חפץ, שהתחזה לאיש שב"כ, רווק, ומנהל תיקי השקעות בינלאומיות, ונטל במרמה 30 מיליון שקלים, מהם שלשל לכיסו 15 מיליון. אם יחזיר חפץ את מלוא סכום הגניבה יופחת עונשו לחמש שנות מאסר.

 

בין נפגעיו של חפץ, קרובת משפחה - אם לילד הסובל משיתוק מוחין, חברים שנטלו הלוואות ומכרו את ביתם, מכרים שהפקידו בידיו את כספי השילומים מגרמניה ושתי נשים שהתאהבו בו ונפלו ברשתו.


אלי חפץ. אם יחזיר 15 מיליון שקל יופחת עונשו לחמש שנים (צילום: יריב כץ) 

 

בית המשפט הרשיע את חפץ ב-32 עבירות מרמה, גניבה בנסיבות מחמירות וזיוף, על כך שבמהלך שבע שנים גנב תוך שהוא מתחזה ללוחם ביחידה קרבית, אף שמעולם לא שירת בצה"ל, לאיש שב"כ, ליועץ כלכלי ולמנהל תיקי השקעות בבנקים בחו"ל. נקבע כי הוא נטל במרמה מבני משפחתו, מקרוביו וממכרים סכום כולל של 30 מיליון שקלים.

 

בכתב האישום נטען כי בעודו נשוי, הציג עצמו חפץ כרווק וניהל מערכת זוגית עם אשתו ועם עוד שתי נשים במקביל, תוך שהוא נוטל מבני משפחותיהן סכום של יותר משני מיליון שקלים.  

 

"אנשים נותרו חסרי כל"

במהלך השנים הצליח חפץ לשכנע 55 אנשים, רובם ככולם בני משפחתו וחברים קרובים, להפקיד בידיו סכומי כסף גבוהים תוך הבטחות שווא כי הכספים יושקעו באפיקי השקעה המניבים תשואות וריביות גבוהות. הוא נהג להציג בפניהם תדפיסי בנק, לכאורה, בהם נראה כאילו הכספים גורפים רווחים נאים. כך השתכנעו להפקיד בידיו כספים נוספים. באותה העת, חי חפץ ברמת חיים של העשירון העליון, נהג בכלי רכב מפוארים, גר בדירות יוקרה ורכש מתנות יקרות ערך.

 

התביעה הביעה זעזוע מיוחד ממקרה שבו גנב מקרובת משפחה, אם לילד משותק הסובל משיתוק מוחין, סכום של מיליון וחצי שקלים. זאת, למרות שקרובת  משפחתו ביקשה ממנו לנהוג זהירות "בהשקעה" משום שמדובר בכספים שמיועדים לביסוס עתידו של בנה, אותם היא מייעדת לטיפול בו לאחר מותה.

 

השופט, צבי גורפינקל, כתב בגזר הדין כי "המרמה מזדקרת לעין כשהיא מבוצעת כלפי אנשים שלקחו הלוואות או מכרו את ביתם מתוך אמונה שיזכו ברווחים גדולים, לאור דברי הרהב של הנאשם, או אנשים ששברו קופות גמל וקרנות השתלמות או מסרו כספי פיצויים המגיעים להם כנפגעי הנאצים ונותרו חסרי כל לאחר שהכספים שנועדו לשמש אותם לזקנתם, הלכו לאיבוד אצל הנאשם".

 

השופט כתב כי "הנאשם הוכיח עצמו כאדם הבקי בחישובים מסחריים וכלכליים, ואין ספק שגם בתיק זה הוא עושה לעצמו חשבון של כדאיות ושל רווח והפסד".

 השופט פתח פתח להקלה בעונש וקבע כי "אם הנאשם יעשה לעצמו את החישוב של הכדאיות ויחליט לשלם למתלוננים את מלוא הסכום של 15 מליון שקלים, לאור הצהרת התביעה כי תהיה מוכנה לחזור להסדר הטיעון המקורי כי אז ניתן יהיה להסכים לפני ביהמ"ש לערעורים כי עונשו של הנאשם יעמוד על 5 שנות מאסר בלבד".

.

שופט בית המשפט המחוזי הדגיש כי "אם, לעומת זאת, יחליט הנאשם שלא לפתוח את דלת תא הכלא שלו לאחר 5 שנים, ואם לא יפקיד את מלוא סכום הגניבה למרות שביכולתו לעשות כן, הרי במו ידיו הוא מטיל על עצמו מאסר של 10 שנים נוספות וכן מאסר נוסף של 3 שנים נוספות על אי תשלום קנס". המפתח לחופש נותר אם כן בידי חפץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט גורפינקל. "הנאשם עושה חשבון של כדאיות רווח והפסד"
אתר בתי המשפט
מומלצים