שתף קטע נבחר
 

המונדיאל של האוכל: 2 מדליות לישראלים

במסגרת אליפות העולם בבישול בלוקסמבורג זכתה הנבחרת הישראלית לכבוד גדול כשגרפה 2 מדליות ארד על מנות הגורמה המרשימות שהכינה. השף חי שוורץ, קפטן הנבחרת, סיפר בהתרגשות על ההכנות והתחושה אחרי הזכייה

ארבעה ימים של בישול ואפייה המתינו למשתתפים הישראלים בתחרות אליפות העולם בבישול שנערכה בלוקסמברג ונחתמה היום (ה') בטקס רב משתתפים. הנבחרת הישראלית הגיעה להישג מכובד כשזכתה ב-2 מדליות ארד, אחת על העשייה במטבח החם, והשנייה על העשייה במטבח הקר.

 

65 מדינות מרחבי העולם, ביניהן ירדן, מצרים, ארה"ב, גרמניה, איסלנד וגם אירן. התחרות מחולקת ל-3 מקצים: הבינלאומי, בו השתתפה ישראל, נבחרות נוער ונבחרות מטעם הצבא. התחרות מתקיימת כל 4 שנים, מאז שנת 1972, במסגרת אולימפיאדת הבישול הבינלאומית שמנוהלת על ידי איגוד השפים העולמי. כל נבחרת צריכה, בין היתר, להכין ארוחת גורמה המורכבת משלוש מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח, וכן להרכיב שולחן לדוגמה, שגודלו 40X40 ס"מ, עליו מונחות מנות מצופות בג'לטין. העבודה על המנות אורכת שעות ארוכות, "עבדנו לתוך הלילה, 40 שעות רצופות כדי להיות מוכנים", מספר קפטן הנבחרת, השף חי שוורץ.

 

ההכנה נעשית בתוך חלל שקוף, כמו באקוואריום, כשמצדו האחד יושב קהל הצופה בשפים עובדים, ובקרבת אזור המטבח יושבים הסועדים. קהל צופים מורכב מאנשי השגרירויות השונות, את השפים הישראלים עודדו גם אנשי הקהילה היהודית בלוקסמבורג שאף הזמינו אותם להתארח בבתיהם.


הנבחרת הישראלית מתכוננת לתחרות (צילום: גנדי מנוסיס) 

 

מה נכין?

שנתיים של אימונים קדמו לתחרות, המשתתפים מקבלים רשימות מראש בהן מצויינים המוצרים שצריכים לעמוד במרכז המנה, מה תעשו עם כל אחד מהם? נתון לשיקולכם.

 

"אחרי שהחלטנו על הקונספט, התחלנו לעבוד על המנות, זה עניין של ניסוי וטעייה, מכינים, בודקים את הטעמים, מייצרים דברים חדשים עד שנולדת המנה המושלמת מבחינת הצוות", מספר שוורץ, ומוסיף "בכל שבוע נפגשנו פעמיים-שלוש, מפגשים שנמשכו עד השעות הקטנות של הלילה, הכל בכדי להגיע למנות שיהוו את השיא הקולינרי שרצינו להעביר לשופטים". עלות שליחת נבחרת לתחרות היא כ-200,000 ש"ח ועל כך מודים השפים לספונסרים הישראלים שהאמינו ותמכו, בין היתר, משרד התיירות, תנובה, יוניליבר, ISS קייטרינג ועוד.

 

המוטיבים בהם בחרה הקבוצה היו ים-תיכוניים, ישראלים-מודרנים, "רצינו להכין משהו שיבטא את המטבח הישראלי ולכן השתמש בחומרי גלם ישראלים מצוינים ובתיבול ישראלי." מנות המטבח החם כללו: למנה ראשונה פילה סלמון, בשיטת בישול קונפי, שישב על בריוש, קרם כרובית עם גבינת ברי וירקות מוקפצים בפרנו. לעיקרית ג'לי מולקולרי של פלפלים, פילה אנגוס וצלע של טלה בשיטת בישול בואקום, ולקינוח, דקואז שכבות שוקולד עם פרלינים ושוקולד נוגטין, פסיפלורה ורוטב פירות יער. "השופטים אמרו שזה היה הקינוח הכי טוב שהם טעמו אי פעם בתחרות", מספר שוורץ. המנצחים הגדולים שזכו בזהב ובצ'ק שמן היו הנבחרת האמריקנית.

 

מאז 1992 לא זכתה הנבחרת הישראלית בשתי קטגוריות ועכשיו, משהצליחו, הם מקווים לרצף הצלחות נוסף, עכשיו רק נותר להם לנוח ולאכול משהו.

חברי הנבחרת הישראלית הם: המאמן שף אילן רוברג, קפטן הנבחרת ונשיא האיגוד שף חי שוורץ, והשפים גנאדי מנוסיס, אבי סיגווי, יוסי סקורי, אבי פטל, שלומי פדידה, תמיר גל וד"ר סרחיו ברוידו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים