שתף קטע נבחר

איטליה הפסידה: לא תתהדר ב"שוקולד טהור"

סוף למלחמת השוקולד באירופה: בית המשפט האירופי הגבוה לצדק קבע בצהריים (יום ה') כי "אין דבר כזה שוקולד טהור" ובכך שם קץ לאחד הוויכוחים האידאולוגיים הקשים בתחום הקולינריה, בוודאי באירופה. הפסיקה מבטלת למעשה חוק איטלקי משנת 2003 המונע ממדינות אחרות ביבשת לייצא לאיטליה שוקולד בשל הוויכוח על מהות המונח. 

 

הויכוח סביב השוקולד הטהור הוא ויכוח ישן ובמרכזו ההבדל בין מדינות הנוהגות להוסיף שומנים צמחיים לשוקולד (כמו בריטניה, אירלנד ודנמרק) לבין מדינות הדוגלות בשימוש בחמאת קקאו בלבד (כמו בלגיה ואיטליה). ב-1999 אוחדו חוקי התוויות על מוצרי מזון אירופים ואלה לא הותירו מקום למונח שוקולד טהור. איטליה "מרדה" בהחלטה והתירה ליצרניות השוקולד שלה להשתמש במונח על מוצריהן.

 

בעקבות כך, נתבעה איטליה על-ידי הנציבות האירופית והוויכוח הפך מעניין של טעם לעניין משפטי. בהחלטתו ביטל כאמור בית המשפט בלוקסמבורג את החוק האיטלקי וקבע כי אם השוקולד מיוצר מ-100 אחוז חמאת קקאו - יש להצהיר על כך בטבלת הרכיבים, אולם אין הדבר אינו אומר שניתן לקרוא למוצר "שוקולד טהור".

 

עוד נקבע בפסיקה כי על-פי החוק האירופי, שוקולד המכיל עד 5 אחוז שומן צמחי במקום חמאת קקאו - הוא שוקולד לכל דבר, ואם איטליה מעוניינת להתהדר בשוקולד שכולו חמאת קקאו - באפשרותה לכתוב "שוקולד ללא שומן צמחי" אך לא להשתמש במונח "שוקולד טהור". לטענת בית המשפט, אם לא תיישר איטליה קו עם התקנות האירופיות היא תהיה חשופה לתביעות על הונאת צרכנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים