שתף קטע נבחר

 

דו"ח בדרום אפריקה: שליש מהגברים - אנסים

ממחקר המזעזע שערכה ממשלת דרום אפריקה עולה כי רק 1 מכל 25 מעשי אונס במדינה מדווח למשטרה. שליש מאלה שהודו באונס לא חשו כל אשמה. שני השלישים הנותרים אמרו כי אנסו כי חשו שהדבר נעשה בהסכמה או מסיבות אחרות

דו"ח מזעזע של מחלקת מחקר ממשלתית בדרום-אפריקה קובע כי יותר משליש מהגברים במדינה ביצעו במהלך חייהם אונס, אולם רק 1 מכל 25 מעשים כאלה מדווח למשטרה. 51 אחוז מהנשים שרואיינו במסגרת המחקר סיפרו כי חוו אלימות מצד גברים, 25 אחוז הודו כי נאנסו.

 

מהנתונים הבלתי נתפסים שפורסמו אתמול (יום ו') עולה עוד כי 37 אחוז מהנשאלים במחוז גאוטנג - בו נמצאת בין היתר העיר יוהנסבורג - הודו כי אנסו אשה במהלך חייהם. כמעט 7 אחוזים הודו כי השתתפו במעשה אונס קבוצתי. 78 אחוז מכלל הגברים שרואיינו למחקר הודו כי נהגו באלימות כלפי נשים.

  

דרם-אפריקה, שהיא אחת המובילות בעולם בתפוצת מחלת האיידס, נחשבת זה שנים גם לאחת "המובילות" בכל הנוגע לאונס ולאלימות כלפי נשים, ואלימות מינית בפרט. דו"ח שערכה מחלקת המחקר בשנת 2009 קבע כי 28 אחוז מהגברים במחוזות הכף המזרחי וקוואזולו-נטל הודו באונס אשה או קטינה.

 

מאותו דו"ח עולה עוד כי מתוך אלה שהודו באונס - שליש לא חשו כל אשמה. שני שלישים אמרו כי אנסו כי חשו שהדבר נעשה בהסכמה. מוטיבציות אחרות למעשי האונס: רצון להעניש את האשה כיוון התנגדה למין או הכעיסה את הגבר, וכן שעמום.

 

"אונס נתפס כדבר טריוויאלי בקרב מרבית הגברים. זה נתפס כדבר לגיטימי", אמרה אחת מעורכי המחקר, רייצ'ל ג'וקס.

 להערכתה, בבסיס הנתונים הקשים עומדת ההפרדה הגזעית שהיתה נהוגה בדרום-אפריקה. "האפרטהייד תרם ליצירת תרבות של פטירה מעונש ביחס למעשי אונס. הוא הרס את חיי המשפחה בדרום-אפריקה, עודד אלימות והתנהגות אנטי חברתית".

 

עוד הוסיפה ג'וקס כי גברים שעברו התעללות או טראומה במהלך ילדותם, נמצאים בקבוצת סיכון גבוה יותר להפוך לאנסים. "אנחנו צריכים להתחיל להתערב בנושאים אלה כבר במהלך הילדות, ולהתמקד בבניית סביבה תומכת יותר בעיקר לבנים. אנחנו צריכים גם להפוך את כל נושא הדיווח לדבר שיש טעם לעשותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליש מהאנסים אינם חשים אשמה
צילום: רויטרס
מומלצים