שתף קטע נבחר

 

חרירי באיראן; "יפייסו בינו לבין חיזבאללה"

בזמן שהאישומים הצפויים נגד חיזבאללה בגין רצח אביו מאיימים להצית תבערה, ראש ממשלת לבנון בא לטהרן - לפי גורם בממשלתו "כדי למצוא נקודות פיוס בינו לבין חיזבאללה". שגריר איראן בביירות: "זה ביקור היסטורי וחשוב מאוד"

כשחרב חיזבאללה מונחת על צוואר שלטונו השברירי, ראש ממשלת לבנון פונה לפטרונית הגדולה של חיזבאללה: סעד אל-חרירי בא היום (שבת) לטהרן על-רקע התגברות החשש להתלקחות עדתית בארצו בעקבות הפרסום הצפוי של כתב האישום בפרשת רצח אביו רפיק ב-2005. "האיראנים ינסו לפייס בין חרירי לחיזבאללה", אמר מקור בממשלה הלבנונית לסוכנות הידיעות הצרפתית.

 

לדברי המקור, הביקור של חרירי "חשוב בשל התזמון שלו, בעת שלבנון במשבר בגלל כתבי האישום שצפוי להגיש הטריבונל הבינלאומי. האיראנים ינסו למצוא נקודות לפיוס".


חרירי וסגן נשיא איראן, היום (צילום: רויטרס)

 

ראש הממשלה הלבנוני התקבל לפנות ערב בטקס ממלכתי בטהרן על-ידי סגן הנשיא האיראני, מוחמד רזה רחימי. ביקורו של חרירי בטהרן צפוי להימשך שלושה ימים ובמהלכו הוא צפוי לפגוש את המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, את הנשיא מחמוד אחמדינג'אד, ובכירים נוספים.

 

ביקור חרירי "היסטורי וחשוב מאוד", אמר שגריר איראן בביירות, גזנפאר רוקנבאדי, לסוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"ה. המנהיג הלבנוני עצמו צוטט אתמול באותה סוכנות וציין כי "לרפובליקה האסלאמית של איראן יש תפקיד טבעי באזור, במיוחד בפיתרון משברים וחיזוק יציבותה של לבנון".

 

חרירי נמנה בעבר עם מבקריה החריפים של סוריה (שהואשמה תחילה ברצח), ושל בת בריתה חיזבאללה. מאז עלייתו בעקבות הבחירות בלבנון אשתקד, שיפר מאוד חרירי את יחסיו עם המשטרים בדמשק ובטהרן, אולם כעת כאמור עומדים היחסים האלה שוב למבחן. עוד לפני הגעתו אמר ראש ממשלת לבנון כי הוא רואה בשיתוף הפעולה עם איראן מול "דבר הכרחי". לדבריו, "בראש הסכנות האלה האיומים הנובעים מהתעקשותה של ישראל שלא לקבל את זכותם של הפלסטינים לשוב למדינתם העצמאית שבירתה ירושלים, וזאת בעוד שמדינות ערב עושות מאמצים נרחבים למען השלום והמשא ומתן".

 

לפי פרסומים רבים, בית הדין של האו"ם - בשיתוף לבנון הרשמית -

 צפוי להאשים בהתנקשות כמה פעילים בולטים בחיזבאללה, בהם גם קצין המבצעים של הארגון, עימאד מורנייה, שלטענת חיזבאללה חוסל על-ידי ישראל לפני כמעט שלוש שנים.

 

על רקע התרבות הדיווחים, איימו לאחרונה גורמים בכירים בארגון כי ינהגו יערערו את היציבות הרופפת ממילא בלבנון. במערב וגם בישראל הביעו חשש שבכוונת חיזבאללה להשתלט על לבנון כולה, בדומה למעשיו של חמאס בעזה לפני כשלוש שנים וחצי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חרירי בקבלת הפנים. ייפגש עם חמינאי
צילום: AFP
מחמוד אחמדינג'אד. איש של פיוס?
צילום: AP
מומלצים