בסקוטלנד פירגנו לחכמון, הישראלי מצטער שהגיע
לאחר שניהל את המשחק בין קילמרנוק לאברדין, זכה השופט למחמאות מהתקשורת המקומית: "הוא נתן הופעה בטוחה ושקטה". חכמון מצידו תקף את איגוד השופטים: "אם הייתי יודע את הסיבה לשביתה, לא הייתי מגיע לפה". מנכ"ל האיגוד, יריב טפר: "לא הבנו את מהות הסכסוך, לא נשלח את שופטינו שוב"
המחזור ה-15 בליגה הסקוטית עמד בסימן שביתת השופטים המקומיים, שפעלו כאות מחאה על הביקורות הרבות שהופנו לעברם ומה שהגדירו כ"אלימות קיצונית". למרות זאת, ההתאחדות הסקוטית החליטה כי ההצגה חייבת להימשך ופנתה בין למקבילתה בישראל כדי שזו תסייע לה למלא את החלל שהותירו האנשים עם המשרוקית.
כפועל יוצא מכך, צוותי שיפוט ישראלים בראשותם של אלי חכמון ומאיר לוי, הופקדו על שני משחקים. הראשון ניהל את המשחק בין קילמרנוק לאברדין (0:2) ואילו השני את המפגש בין המילטון לסט מירן (0:0).
הופעתו של חכמון, ששרק לפנדל עבור הקבוצה המנצחת, סחטה מחמאות מהתקשורת הסקוטית.
"השופט נתן הופעה בטוחה ושקטה", נרשם. עוד צוין כי הישראלי זכה למחיאות כפיים מכיוון היציעים במהלך הירידה למחצית.
גם מאמן קילמרנוק, מיקסו פאטליינן, שיבח את השופט ואמר: "חכמון נתן הופעה טובה והיה מאוד החלטי. הייתי מופתע אם הוא לא היה שורק לפנדל, אבל הוא עמד קרוב לאירוע ולא היסס לרגע".
יחד עם זאת, חכמון עצמו אמר לעיתונות הסקוטית: "אני לא מרוצה מהסיבות שבגינן הגעתי לפה. עד ליום שישי לא ידעתי ממהות השביתה - זה מכעיס ומעציב אותי. אם הייתי יודע, לא הייתי מגיע".
"אנחנו צריכים לגבות את החברים שלנו ולעמוד לצידם. שוב, אם הייתי יודע שהסיבה לשביתה היתה חוסר הכבוד של המנג'רים כלפי השופטים, לא הייתי נוסע לסקוטלנד. היום המאמנים דווקא היו שקטים וגם הקהל היה נחמד", הוסיף הישראלי. יש לציין כי צוותי שיפוט מפורטוגל ומפולין ביטלו את הגעתם למדינה ברגע האחרון, מבלי לספק סיבות לכך.
למאיר לוי היו חיים קצת יותר קשים. השופט הוותיק עמד במרכזן של שתי החלטות מעוררות מחלוקת. בראשונה, פסל בסיוע הקוון דוד ביטון שער של סט מירן האורחת ובשניה לא הורה לפנדל עבור המילטון, אחרי ספק הכשלה בתוך הרחבה. למרות המחאות של שני הצדדים, בתקשורת המקומית דווקא ניצבו לצידו של לוי וכתבו: "ההופעה שלו היתה מרשימה, הוא נתן למשחק לזרום".
"הבנו את מהות הסכסוך, לא נשלח שופטים לסקוטלנד"
מנכ"ל איגוד השופטים, יריב טפר, נהנה מהביקורות החיוביות על לוי וחכמון, אבל הוסיף: "למרות שהשופטים זכו לשבחים, החלטנו לא לשלוח פעם נוספת שופטים
לסקוטלנד. אחרי שהבנו את מהות הסכסוך ופשר השביתה, החלטנו שלא להתערב בעניין ואנשינו יחזרו הביתה בהקדם האפשרי".
אין ספק כי לחשיפת ynet על מהות השביתה, היה קשר להחלטת האיגוד, מאחר והסקוטים ביקשו שופטים גם למשחקי הגביע ביום רביעי - בקשה לה ייסרב האיגוד בנימוס. "נקווה שהעניינים שם יסתדרו, אבל אין לנו עניין להתערב במה שקורה שם", סיכם טפר. "כמחווה הזמנתי שני צוותים סקוטים, שישפטו אצלנו בעתיד".