לא שמעתם? לא ידעתם?
אם נולדתם בשנות ה-70, תחילת שנות ה-80, אתם ודאי זוכרים את המשך המשפט האלמותי שנולד ב"פרפר נחמד". לרגל החג אנחנו מביאים לכם פיסת נוסטלגיה ועוד שני מתכונים ללביבות, שגם הילדים יכולים לעזור להכין
זוכרים את הלביבות שהכינו במטבח של "פרפר נחמד? הנה ההזדמנות שלכם להכין לביבות קלילות יחד עם הילדים וללקק את האצבעות -
לביבות תפוחי אדמה וכרובית
המרכיבים (לכ-20 לביבות):
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומגוררים, סחוטים
1 כרובית מבושלת אל-דנטה, קצוצה
1/4 כוס קמח
1 ביצה טרופה
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את תפוחי האדמה והכרובית, מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח והפלפל. הילדים ישמחו לעזור לכם לערבב.
- מחממים שמן במחבת, הזמן צריך להגיע עד למחצית גובה הלביבות.
- יוצרים לביבות שטוחות, הילדים יכולים להשתתף גם.
- כשהשמן חם, מניחים את הלביבות המחבת. גובה האש צריך להיות בינוני על מנת שהלביבות ייטגנו גם מבפנים.
- מומלץ להגיש עם גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
לביבות תפוחי אדמה וגבינות
המרכיבים (לכ-20 לביבות):
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומגוררים, סחוטים
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
1 ביצה
1/4 כוס קמח
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את תפוחי האדמה, הגבינות, הביצה, הקמח, המלח והפלפל. הילדים ישמחו לעזור.
- מחממים שמן במחבת, גובה השמן צריך להיות עד למחצית גובה הלביבות.
- יוצרים לביבות שמנמנות, הילדים ישמחו לעזור.
- כששמן חם מניחים את הלביבות ומטגנים. גובה האש צריך להיות בינוני-נמוך על מנת שהלביבות ייטגנו גם מבפנים.
לא שמעתם? לא ידעתם? היום מטגנים במטבח לביבות!
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים