גיבור, ניסית אפליקציות קומיקס?
גם אם הבית שלכם לא מפוץ בחוברות, לקרוא קומיקס זה די מגניב, ואפשר לעשות את זה מהאייפד או האייפון שלכם ולהראות כאילו את עובדים
מהבחינה הזאת, ה-iPad שלי הוא ממש גלגל הצלה. מכשיר קל וזריז, בערך בגודל של דף A4, עם מסך מגע צבעוני ואיכותי. אומנם ריח הנייר והדיו כבר לא קיים, אבל החיסכון המקום ובזמן שווה את זה. בחודשים האחרונים קראתי על ה-iPad מאות חוברות קומיקס, והיד עוד נטויה.
גם אתם רוצים לנסות? הנה מספר אפליקציות מומלצות לקומיקס. כולן עובדות גם על ה-iPhone – שמפתיע גם הוא כמכשיר די נוח לקריאת חוברות מצוירות, למרות המסך הקטן שלו.
- עוד בחורים ברשת: קרבות רחוב: חתול נגד חתול נגד עורבים (וידאו)
Comixlogy (חינם)
אפליקציית הקומיקס האיכותית הראשונה שיצאה ל-iPhone עדיין נחשבת לאחת הטובות ביותר לפלטפורמה. כל כך טובה, עד שכמעט כל חברות הקומיקס הגדולות משתמשות בארכיטקטורה שלה כדי להציע את החוברות הדיגיטליות שלה.
היופי ב-Comixology הוא ההתאמה הנהדרת למכשירי המגע של אפל: כל עמוד קומיקס מחולק לפאנלים, ביניהם ניתן “לדפדף” כמעין סרט אנימציה – מה שמאפשר לקרוא את הקומיקסים בצורה מוצלחת גם על ה-iPhone וה-iPod Touch. הכל עובד בצורה חלקה ומרשימה. האפליקציה כוללת ספרית חוברות, עם מספר גדול של חוברות שניתן להוריד בחינם.
DC Comics (חינם)
הבית של סופרמן, בטמן ועוד שלל סופר גיבורים מוכרים – כמו גם של חוברות יותר איכותיות כגון Sandman, Fables ועוד. האפליקציה של DC משתמשת בארכיטקטורה של Comixology וכך מבטיחה חווית שימוש חלקה ומוצלחת.
מבחר החוברות מרשים, ומתעדכן באופן קבוע בחוברות חדשות בסמוך לתאריך יציאת החוברות הפיזיות (כל שבוע ביום רביעי). רוב החוברות בתשלום של כ-2 דולרים.
Marvel Comics (חינם)
האפליקציה של חברת הקומיקס הגדולה בעולם, גם היא מבוססת על Comixology. ביישום של Marvel תוכלו למצוא חוברות של ספיידר-מן, אקס-מן, קפטן אמריקה, הענק הירוק ועוד.
גם כאן מחיר כל חוברת הוא באיזור ה-2 דולרים. Marvel מעדכנת את האפליקציה באופן קבוע בחוברות חדשות, כמו גם סריקות של חוברות נוסטלגיות משנות ה-60.
ComicBookLover (חינם)
בניגוד לאפליקציות הקודמות, כאן לא מדובר באפליקציה שהיא גם חנות קומיקס – אלא באפליקציית קריאה שמיועדת לאנשים שכבר יש להם חוברות קומיקס וירטואליות (בפורמט CBR הנפוץ לחוברות כאלה). כן, מסתבר שבדיוק כמו סרטים ומוזיקה – גם חוברות קומיקס אפשר למצוא ברשת.
התוכנה מתמודדת יפה עם רוב קבצי ה-CBR שהעמסנו עליה (למרות שפעלה בצורה איטית עם קבצים גדולים), מאפשר ניווט לפי סדרה ולכן מסוגלת להחיל ספריות קומיקס ענקיות מבלי להתבלבל, ומאפשרת להתמקד על פאנלים מסויימים בצורה ידנית כדי להגדיל את העמוד ולהפוך אותו לנוח יותר לקריאה.
Comic Zeal Comic Reader (שמונה דולרים)
בדיוק כמו ComicBookLover, גם כאן מדובר בקורא קומיקס ולא בחנות (דהיינו, צריך להשיג קבצים מראש) – אבל הפעם מדובר בקורא פרימיום מתקדם יותר – והמחיר בהתאם.
הקורא של Zeal מאפשר לשנות את הגדרות הקריאה והשליטה לפי טעמכם והרגלכם, לקבוע “איזורי תקריב” קבועים, לקבוע סימניות בחוברות מרובות, לשנות את הרקע של האפליקציה ועוד עשרות מאפיינים, שהופכים אותה ל-Power Tool של ממש לחובבי הקומיקס הווירטואלי. מה שכן, עקב מחירה הגבוה (7.99 דולר) – היא מומלצת רק למכורים הכבדים.
להורדה