דו"ח: 50% מהנכים ויתרו על טיפול בגלל כסף
ממסמך של נציב שוויון זכויות במשרד המשפטים עולה כי 43% מהנכים בעלי מוגבלות חמורה קיצצו בכמות מוצרי המזון ו-50% לא חיממו את בתיהם בחורף
בחודש שעבר הפגינו הנכים בדרישה להעלות הקצבאות - דו"ח חדש המתפרסם הבוקר (יום ב') מגלה כי כל נכה שני ויתר על טיפולים רפואיים בשל קשיים כלכליים. 33% ויתרו מאותן סיבות על תרופות. 50% לא חיממו את בתיהם בחורף.
מדו"ח נציב שוויון זכויות במשרד המשפטים, המציג נתונים קשים
על מצב הנכים בישראל, עולה כי 43% מהנכים בעלי מוגבלות חמורה ו-29% מבעלי מוגבולות מתונה נאלצו לוותר על אוכל בגלל קשיים כלכליים, לעומת 17% בקרב האוכלוסייה.
יותר מ-25% מהנכים עם מוגבלות חמורה ו-16% עם מוגבלות מתונה דיווחו כי בשנה לפני הסקר נותק להם קו הטלפון או החשמל בבית, מפני שלא עמדו בתשלומים, לעומת 12% ביתר האוכלוסייה. עוד עולה, כי נכים פונים הרבה יותר לשרותי הרווחה מאשר הנזקקים להם בשאר האוכלוסייה.
423 אלף אנשים עם מוגבלות דיווחו על שימוש בשירותי רווחה - בלשכות רווחה או במשרדי המוסד לביטוח לאומי - בשנה שלפני הסקר והיוו 32% מכלל המקבלים שירותים כאלה בישראל. 46% ממקבלי השירות בלשכות הרווחה היו אנשים עם מוגבלות, מחציתם עם מוגבלות חמורה.
למרות שאנשים עם מוגבלויות מהווים חלק גדול מאוכלוסיית מקבלי השירות ברווחה, יותר ממחציתם לא מרוצים מהשירות שקיבלו. 38% ממקבלי שירותים מהמוסד לביטוח לאומי, אינם מרוצים ממנו. כך גם 43% מהמשיבים הביעו חוסר שביעות רצון בנוגע
לרמת התפקוד של המוסד, כולל 15% שהשיבו כי התפקוד בכלל לא טוב. חוסר שביעות הרצון של אנשים עם מוגבלות חמורה היה קצת יותר גבוה (46%).
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אחיה קמארה, אמר: "לצערנו, הנתונים על מצבם הכלכלי של אנשים עם מוגבלות בישראל, מעידים כי אנשים עם מוגבלות סובלים ממחסור ומעוני במידה רבה. הממצאים הללו ממחישים עד כמה חשוב לקבוע מדיניות כוללת לעידוד העסקת אנשים עם מוגבלות, בדיוק כפי שנרתמה הממשלה לעידוד העסקת חרדים וערבים".