ארדואן: חיזבאללה לא אחראי לחיסול חרירי
העיתון א-ספיר דיווח כי רה"מ הטורקי יצא להגנת ארגון הטרור, שיואשם כנראה ברצח ראש ממשלת לבנון. במקביל, אירח מנהיגה העליון של איראן את חרירי הבן ובירך על התחממות היחסים בינו לחיזבאללה: "כל פילוג בלבנון משרת את ישראל"
אנקרה מתייצבת לימינו של חיזבאללה. לקראת הגשת כתב האישום המסתמן נגד ארגון הטרור השיעי בגין רצח ראש ממשלת לבנון רפיק אל-חרירי, טען ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן כי "איש אינו יכול לחשוב שלחיזבאללה יש קשר להתנקשות ברפיק אל-חרירי".
על פי הדיווח הבוקר (יום ב') בעיתון הלבנוני "א-ספיר", את הדברים אמר ארדואן בשיחה שקיים עם עיתונאים בדרכו חזרה לטורקיה מביקורו האחרון בלבנון.
במהלך השיחה סיפר ראש הממשלה הטורקי על פגישתו עם מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, ועל השיחה שקיימו בסוגיית רצח חרירי. "חיזבאללה אומר שהוא הרוח של ההתנגדות בלבנון והוא אף משתמש בביטוי 'השהיד אל-חרירי'. איש אינו יכול לחשוב שיש לו קשר לדבר הזה. הארגון אף תומך ביוזמה הסורית-סעודית כדי להפיג את המתח".
במהלך ביקורו בלבנון בשבוע שעבר דיווחה רשת אל-ג'זירה כי ארדואן הביא עמו הצעה לדחות בשנה את מועד הגשת כתבי האישום ובטווח הזמן הזה יפעלו גורמים ערביים ואזוריים לשקם את הקשרים בין איראן למדינות ערב על מנת להבטיח את היציבות בלבנון ובין השאר גם לקדם את הדיאלוג בין הפת"ח לחמאס.
"לעצור את המשטר הציוני"
במקביל, גורם צרפתי בכיר אמר לעיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון כי כתבי האישום על רצח חרירי יוגשו לבית הדין "גם אם חיזבאללה יפעל להפיל את הממשלה". לדברי הגורם, גם אם ממשלת לבנון תפסיק לממן את פעילות בית הדין, התקציב הקיים מספיק להגשת כתבי אישום.
בתוך כך, מנהיגה העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, נועד עם בנו של חרירי, ראש הממשלה הנוכחי של לבנון סעד אל-חרירי המבקר ברפובליקה האיסלאמית, ובירך על התחממות היחסים בינו לבין מזכ"ל חיזבאללה. "צריך לחזק את היחסים כמה שיותר", אמר המנהיג העליון.
חמינאי, שלגביו חשף אתר "ויקיליקס" כי הוא חולה סרטן באופן סופני, הוסיף: "כל עוד הציוניים ממשיכים להתקיים, לבנון זקוקה לכוחות ההתנגדות שמוביל חיזבאללה ושאיראן היא התומכת העיקרית שלו".
לדבריו, "לו יכול היה, המשטר הציוני היה נע לעבר ביירות וטריפולי גם כדי לכתר את סוריה. התנגדות היא האמצעי היחידי כדי לעצור את המשטר הציוני". הוא הדגיש כי "כל פילוג פנימי בלבנון משרת את האינטרסים של ישראל".
במהלך הפגישה בין השניים, התייחס ראש ממשלת לבנון לסנקציות המוטלות על טהרן בשל תוכניתה הגרעינית, והצהיר כי ארצו לא תצטרף או תתמוך בקהילה הבינלאומית בסוגיה. לדבריו, לבנון תומכת בזכותם של האיראנים להחזיק בטכנולוגיה גרעינית לצורכי שלום.
Read this article in English