שתף קטע נבחר

 

אישום ארגון פשע נמחק, האחים מגידיש יצאו בזול

שני האחים שהואשמו שהיו "חייליו" של העבריין איציק אברג'יל וניהלו את ארגון הפשיעה הגדול בדרום, נשלחו לכ-3 שנות מאסר במסגרת הסדר טיעון שבו נמחקו סעיפי האישום המהותיים נגדם. למרות זאת, הם מתכוונים לערער

המשפט שהתנהל נגד מי שנחשבו ליעד משטרתי חשוב הסתיים בקול ענות חלושה. האחים דוד ויאיר מגידיש, שהואשמו שהיו "חייליו" של העבריין איציק אברג'יל וניהלו את ארגון הפשיעה הגדול בדרום שביצע שרשרת מעשי אלימות ועבירות כלכליות, יישלחו לעונשי מאסר קלים יחסית, במסגרת הסדר טיעון שאושר היום (ב') עמם.

 

בהסדר שנחתם עם פרקליטות מחוז דרום, נמחק סעיף האישום שלפיו עמדו בראש ארגון פשיעה, יחד עם שורה ארוכה של עבירות אלימות. השניים הורשעו על-פי הודאתם בסעיפי אישום שונים הנוגעים להימורים בלתי חוקיים, מתן הלוואות בריבית, הוצאת חשבוניות פיקטיביות, עבירות מס והלבנת הון.


דוד מגידיש. הקושי הראייתי הציל מעונש כבד (צילום: הרצל יוסף)

 

העונש שנגזר על דוד מגידיש בבית הבית המשפט המחוזי בבאר-שבע הוא 36 חודשי מאסר בפועל, ואילו אחיו יאיר ירצה 42 חודשים מאחורי סורג ובריח. נאשם שלישי בפרשה, אריק דעדוש, הורשע אף במסגרת הסדר הטיעון בהפצת חשבוניות פיקטיביות יחד עם זוג האחים, וכן בעבירות מס. הוא יישלח ל-15 חודשי מאסר וישלם קנס בגובה 200 אלף שקלים.

 

האחים מגידיש נעצרו לפני יותר משנה, בתום חקירה סבוכה וארוכה שהתנהלה במסדרונות היחידה המרכזית של מרחב לכיש במשטרה וזכתה לכינוי "הימור אחרון". במישור הסמוי של החקירה פעלו גם חוקרי מע"מ, מתוך הנחה כי הפגיעה בכיסם של ארגוני הפשיעה תהיה הדרך היעילה ביותר לתקוף אותם.

 

אלא שכאמור, נמחקו בהסדר הטיעון סעיפי האישום הנוגעים לארגון הפשיעה, שאילו היו השניים מורשעים בהם - הם היו צפויים להישלח לעונשי מאסר כבדים פי כמה וכמה, בהתאם לתנאים שנקבעו החוק.

 

הסיבה לחתימה על הסדר הטיעון עם הנאשמים התבססה בעיקרה על קשיים בראיות, בייחוד באלו שנגעו לכאורה להתנהלות ארגון הפשיעה הגדול בדרום. גורמים במשטרה קיבלו באכזבה את קולת העונש שנגזר על האחים מגידיש, במיוחד לנוכח הציפייה שם למיצוי הדין עמם כדי להרתיע אחרים בעתיד.

 

בפרקליטות ציינו כי למרות השמטת סעיפי האישום המהותיים, כולל הסדר הטיעון חילוט כמות משמעותית של רכושם של האחים מגידיש. עוד הבהירו שם, כי כתב האישום בפרשה "רחב היקף וכמעט חסר תקדים".

 

במשטרה, עם זאת, דחו את הסברי הפרקליטות והביעו מורת רוח מכך שחילוט נכסיהם של הנאשמים נמוך ביחס לסכומים שגילגלו השניים בניגוד לחוק, וציינו כי ביתם - שחולט גם הוא בעבר - הוחזר לרשותם. את מכוניות ה-BMW היוקרתיות שנלקחו גם הן מהם הם יוכלו להשיב תמורת הפקדה של 200 אלף שקלים בקופת בית המשפט.

 

הכספים שהניבו עסקיהם של הנאשמים בפרשה עומדים על סכומי עתק - כשמהימורים לא חוקיים הם גלגלו לכיסם לא פחות משלושה מיליון שקלים, נתנו הלוואות בריבית בסכום של 12 מיליון שקלים והפיצו חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ-23 מיליון שקלים.

 

הנאשמים מתכוונים לערער: "עשו עוול" 

שווי הרכוש שחולט עומד על 1.3 מיליון שקלים, בהמשך למאמצים בשנים האחרונות במחוז דרום במשטרה, בראשות ניצב יוחנן דנינו, לנהל מלחמת חורמה בארגוני הפשע באמצעות הנשק הכלכלי.

 

השופטים בתיק, רות אבידע, חני סלוטי ומרדכי לוי, כתבו בגזר הדין כי מצאו לנכון שלא למצות את הדין עם הנאשמים על רקע הקשיים בראיות ולנוכח הודאת הנאשמים והסכמתם לחילוט רכושם. הם ציינו כי אלמלא נחתם הסדר הטיעון עמם, היו הנאשמים ראויים לעונש חמור אף מזה שבפרקליטות ביקשו להטיל עליהם.

 

סנגורם של האחים מגידיש, עו"ד מיכה גבאי, לא מיהר לברך על ההכרעה בענייניהם של מרשיו. "גזר הדין עושה להם עוול. הם מאוכזבים מחומרת העונש שנגזר עליהם. כתב האישום המקורי הכיל עבירות חמורות, ובסוף הם הורשעו רק בכלכליות שבהן. ראוי היה להסתפק בשנת מאסר שהם כבר ריצו כשהיו עצורים. אנו שוקלים לערער על חומרת העונש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איציק אברג'יל. נחשב למפעיל של הנאשמים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים