שתף קטע נבחר

 

יום הנכה 2010: 77% מבעלי פיגור שכלי מובטלים

בדיון מיוחד שנערך בכנסת לציון יום הנכה הבינלאומי, הציגה עמותת אקי"ם נתונים קשים שמהם עולה כי למרות החוק הקיים - נותרו בעלי המוגבלויות מחוץ לחברה הישראלית. 300 אלף ישראלים מקבלים קצבת נכות מהמדינה

הכנסת ציינה היום (ג') את יום הנכה הבינלאומי בדיון שנערך בנושא בוועדת חוק, חוקה ומשפט. בישיבה הציגה עמותת אקי"ם דו"ח קשה על מצבם של הסובלים ממוגבלויות, שממנו עולה כי 77 אחוזים מהסובלים מפיגור שכלי בגילאי העבודה שמתגוררים בביתם אינם משולבים בתוכנית התעסוקה של משרד הרווחה.

 

יום הנכה בכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעמותה דרשו מחברי הוועדה למלא אחר הוראות החוק הקובע חובת ייצוג הולם לבעלי מוגבלויות בתעסוקה במגזר הציבורי. הם גם ידרשו מנציבות שירות המדינה לציית לחוק ולדווח על שיעור בעלי המוגבלויות המועסקים במערכת הציבורית תוך הצגת פילוח סוגי המוגבלויות שמהן הם סובלים. את הדגש מבקשים באקי"ם לתת בכל הקשור להעסקת נכים הסובלים ממוגבלות קוגניטיבית ובעלי פיגור שכלי.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ דוד רותם מישראל ביתנו, מתח ביקורת על כך שבניגוד להוראות החוק, לא סופקו בשלוש השנים האחרונות נתונים על העסקתם של בעלי המוגבלויות. "בנציבות שירות המדינה במקרה הטוב לא מכירים את החוק, ובמקרה הפחות טוב מצפצפים על החוק", תקף רותם בחריפות. "אם הם ימשיכו בכך, אגיש תלונה ליועץ המשפטי לממשלה על כך שגוף ממשלתי לא מקיים את החוק".

 

נציגת נציבות שירות המדינה האשימה כי לאנשיה אין את היכולת הטכנית לאסוף את הנתונים, ובתגובה התחייב מנכ"ל משרד המשפטים, ד"ר גיא רוטקופף, להקצות תקן על-מנת למלא אחר הוראות החוק.

 

בישראל חיים כיום כ-34 אלף בעלי פיגור שכלי, ש-70 אחוזים מהם מוגדרים בגילאי העבודה. כ-14 אלף ישראלים שלוקים בפיגור שכלי בני 22 ומעלה מתגוררים בביתם, ו-77 אחוזים מהם אינם משולבים בתוכניות התעסוקה של משרד הרווחה.

 

לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, משלמת המדינה קצבאות נכות לכ-300 אלף ישראלים בעלות שנתית כוללת של כ-12.8 מיליארד שקלים.

 

ביולי האחרון אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת תקנות המחייבות את הרשויות המקומיות להנגיש עבור הנכים מבני ציבור קיימים עד 2021. הסקטור הפרטי נדרש להשלים את המהלך עד 2015, וברשויות הציבוריות האחרות עד 2018. בכל מקרה, מדובר חלות הוראות החוק רק על מבנים חדשים בלבד.

 

בשל כך, מקצה קרן של ביטוח הלאומי, שנועדה לסייע בהנגשת מקומות ומבנים ציבוריים לנכים, תקציבים לשם כך רק לאתרים שונים דוגמת גינות ציבוריות, אך אינה תומכת בהנגשת הגישה אל לשכות הרווחה ושירותים חברתיים שונים הפועלים בתוך מבנים שבבעלות הרשויות המקומיות. האחריות להנגשת אותם שירותים מוטלת על העיריות והרשויות השונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין השתלבות, אין נגישות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים