3 בשביל אחד: מאפינס בננה, שוקולד ופקאן
מאפינס הם לא שיא הבריאות, אבל הם פתרון זריז וטעים לארוחת בוקר או חיזוק מתוק כשאין זמן או חשק לאפות עוגות מורכבות. נטלי לוין מגיחה מתקופה עמוסה במיוחד כדי לפנק אתכם במתכון למאפינס שכל אחד יכול להכין ויאהב לאכול
התקופה האחרונה מאופיינת עבורי בחוסר זמן ועומס מטורף בלימודים, שכולל מטלות ואינספור מאמרים אותם אני אמורה לקרוא לטובת קורסים שונים באוניברסיטה. כל זה בלי מילה על העבודה שלי, שגם היא, כמובן, דורשת זמן ומאמץ. ביחד מתקבלת תקופה לחוצה של ממש, שהדבר האחרון שבא לי לעשות בה (וממילא אין לי זמן) זה להכין עוגות מורכבות שלוקחות שעות רבות של הכנה. מזל שיש הרבה אפשרויות אחרות, מהירות הרבה יותר, שהופכות את התקופה הזאת למתוקה וקצת פחות נוראית.
מאפינס הם מסוג הדברים שמהווים עבורי מפלט בדיוק בימים כאלה. ערבוב מהיר ביותר של כמה מרכיבים שיש לכל אחד בבית (או לכל הפחות במכולת הקרובה), אפייה קצרה - ומתקבלים מאפינס ריחניים וטעימים, שכל אחד יכול להכין ויאהב לאכול. בימים לחוצים במיוחד, בהם בקושי יש זמן לארוחת בוקר, הם מהווים פתרון זריז וטעים; אמנם לא שיא הבריאות, אבל עדיין עדיף מאשר לא לאכול דבר.
כמה הערות לפני שמתחילים
- חשוב למלא את השקעים עד הסוף, מה שיגרום למאפינס לתפוח ולהיות גבוהים במיוחד.
- את המאפינס שומרים בקופסה אטומה 4-5 ימים. אם רוצים לשמור אותם לזמן ארוך יותר – ניתן להקפיא אותם עד שלושה שבועות.
- אם לא אוהבים אגוזי פקאן אפשר להשמיט או להמיר באגוז אחר.
- חשוב לא לוותר על המלח, שמדגיש את הטעמים השונים.
- לא לערבב את התערובת יותר מדי! זה יגרום למאפינס להיות דחוסים מאוד ולא אווריריים ורכים.
- במקום בננות אפשר לשים פירות יער (אין צורך לרסק), ואז מתקבלים מאפינס פירות יער נפלאים.
- הסוכר החום מעל המאפין יוצר שכבה קראנצ'ית וטעימה. עם זאת, אפשר לוותר עליו וזה לא יפגע בטעם.
(צילום: נטלי לוין)
מאפינס בננה, שוקולד ופקאן
המרכיבים (ל-12 מאפינס):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/2 1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה גדולה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות סוכר חום דמררה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן צמחי
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 בננות בשלות, מרוסקות במזלג
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
מעט סוכר חום דמררה לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- לקערה גדולה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים יחד.
- בקערה בינונית נפרדת טורפים יחד ביצה, סוכר לבן, סוכר חום, וניל, שמן ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הסוכר-ביצים אל תערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף גדולה.
- מוסיפים פנימה את הבננות המרוסקות, השוקולד ואגוזי הפקאן וממשיכים לערבב (לא להקציף!) רק עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
- מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת קלות או עם עטרות נייר.
- מעל כל מאפין מפזרים מעט סוכר חום.
- אופים את המאפינס במשך 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט