שתף קטע נבחר

 

לפטופ בפחית פרינגלס: מחשבי העתיד

שמתם לב פעם שכמעט כל המחשבים הניידים נראים אותו הדבר? לידיעתכם, יש כמה יצרנים ומעצבים שמתכננים כאלה שבאמת נראים אחרת - מתקפלים, מתגלגלים, מתפרקים ואפילו חוזרים בזמן

כל המחשבים הניידים מבוססים על אותו עיצוב נוטבוק ותיק: מסך שנסגר על מקלדת. אמנם גם הרובה, הגלגל ועוד המון המצאות לא השתנו מאז שהופיעו, אבל בתחום המחשוב יש מי שמחדש ומפתיע.

 

והאמת? יש הרבה מקום לחידושים. לא כולם צריכים מחשב שנראה באותה צורה. לפניכם כמה דוגמאות למה שקורה כשחברות גדולות וגם מעצבים קטנים חושבים מחוץ לקופסה, ובונים מחשב נייד שנראה באמת אחרת.

  

סמארטאבלט והציר הקסום

השנה ראינו את חדירת הטאבלט. למרות שמתחת למכסה המנוע הם שונים מאוד, אין יותר מדי הבדלים פיזיים בין הדגמים השונים. שתי חברות הצליחו לקחת את הרעיון של מחשב שהוא רק מסך – ולהפוך אותו למשהו מעניין.

 

Dell הביאה לנו את הסטריק (Streak) ואת הדואו (Duo). הסטריק הוא טאבלט מבוסס אנדרואיד בגודל חמישה אינץ', רק קצת יותר גדול מסמארטפון, אבל עם מעבד חזק יותר. למה זה מעניין? כי הרבה ממשתמשי הטאבלט פשוט רצו סמארטפון עם מסך יותר גדול, וזה בדיוק מה שדל נתנה להם.

 

הדואו הוא הברקה עיצובית אמיתית: נטבוק-טאבלט, שבו המסך לא מסתובב על ציר במרכזו. העיצוב המסתובב של רוב מחשבי קטגוריה  עושה את המחשב לרגיש במיוחד למכות, סיבוב לצד הלא נכון ולתמחור בישראל (מחיר ממוצע לטאבלט לפטופ: 7,000 שקל).


דל החליטה שהסיבוב דווקא בסדר, אבל את הציר צריך להזיז. מה עושים? שמים את המסך בתוך מסגרת. התוצאה היא הדואו, נטבוק הרבה פחות רגיש ופשוט. שני המוצרים כבר החלו להימכר.

 

דוקטור אטום ומיסטר ARM

גם לנובו החליטה לתקוף את נושא הטאבלט בצורה שונה מהמקובל. כשחלק מהחברות לא סגורות אם להשקיע בנטבוק חדש או בטאבלט, היצרנית הסינית פשוט בחרה בשניהם.

ה-U1 הוא נטבוק, עם מעבד אטום וחלונות 7. רוצים טאבלט? קיבלתם: אפשר לפרק ממנו את המסך, שיש לו מעבד ARM ומערכת הפעלה משלו, ולהשתמש בו בתור מחשב עצמאי.


 

זה נשמע כמו הטוב שבכל העולמות, אבל ה-U1 יהיה כנראה מחשב יקר למדי, מהצעצועים שקונים חובבי הגאדג'טים במחירים מופקעים, ושאר הציבור פשוט יזיל עליהם ריר בבתי קפה. לנובו היא לא החברה הראשונה שעולה לכם בראש כשחושבים על עיצובים מיוחדים, אבל ה-U1 הוא ללא ספק הברקה מעניינת.

 

מחשב בפחית פרינגלס

ועכשיו, לשורת המבריקים באמת: מחשבי קונספט. בזמן שמהנדסים באפל, HP ויתר החברות הגדולות מתכננים דרכים לשפר ולחדש את המחשבים שלהן, מהנדסים ומעצבים מורעבים עובדים כמו מטורפים בסדנאות אלמונימיות, כדי להמציא את הלפטופ מחדש.

 

המעצב הסיני האו הואה (Hao Hua) מציג תפיסה חדשה ומעניינת לבניית גוף המחשב: צילינדר. זוהי שיטה מעולה לחסוך מקום: פשוט שולפים את המסך והמקלדת ממרכזו. המסך מבוסס על מקרן בתחתיתו, והמקלדת – על משטח מגע גמיש. עיצוב של גליל הוא כיוון מערנן למחשבים ניידים: תחשבו כמה קל ונוח להסתובב עם מחשב בגודל של פחית פרינגלס.

 


בחברת העיצוב Orkin Design מאמינים שאפשר לבנות מחשבים ניידים מודולריים, בהם המסך הגמיש והגליל ממנו נשלף יתפקדו כשתי יחידות נפרדות - לעיבוד ולתצוגה.

 

 

מחשבים גמישים הם כיוון מעניין נוסף – חברות כמו אל ג'י ו-HP כבר עובדות על מסכים גמישים, שנועדו בתחילה, לשמש בספרים אלקטרוניים ועיתונים אלקטרוניים. יש מעצבים שמאמינים שמסכים גמישים יוכלו, בקרוב, לעשות את רוב מה שעושה מסך לפטופ ממוצע. תיאורטית (וגם טכנולוגית), הם צודקים.

 

מעגל מודפס גמיש (כבר קיים), עליו שכבת קיטוב ומטריצת LED מתואמת במיוחד (בפיתוח מתקדם), ופולימר שקוף גמיש מעליהם (שמעתם פעם על פלסטיק?), יוצרים מסך שאפשר לקפל כמו שק שינה צבאי. (מגיב 19, התאורה האחורית יכולה להגיע בצינורות פלסטיק דקים, כמו אורות של יום העצמאות, רק בקטן. תראה, חסכתי לך טוקבק).

 

 

יש מעצבים שדווקא מעדיפים להחזיר עטרה ליושנה: בחברת Creative DNA האוסטרית עוצב מחשב נייד בסגנון וינטג' אמיתי. הוא מבוסס על מכונת כתיבה משנת 1969, ה-Valentine של חברת אוליבטי. בדומה לעיצובים אחרים, גם כאן נעשה שימוש במסך גמיש.

 


 

כל אלו הם בשלב זה, רק רעיונות טובים. החברות הגדולות לא ממהרות לשנות עיצובים מסורתיים ותפיסות מקובלות. גם כאשר מחליטות יצרניות המחשבים לנסות תפיסה חדשה לחלוטין, הן כנראה ימתגו את המוצר בתור "מהדורה מוגבלת", או ישיקו אותו רק בשוק הסיני, הדרום קוריאני או היפני. כנראה שיעבור עוד זמן מה לפני שנוכל לראות מחשבים ניידים שבאמת נראים אחרת מקודמיהם.

 

מה לדעתכם צריך לשנות ולשפר במחשבים ניידים? ספרו לנו בטוקבקים

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניידים יצירתיים במיוחד
צילום: Hao Hua
מומלצים