טבילה עמוקה: מטבלים קלים ללביבות
לא משנה כמה הן טעימות, תמיד טוב אם ליד הלביבות יש גם איזה רוטב טעים. הנה כמה רעיונות לדיפים קלים שאפשר להכין במהירות מחומרים שבדרך-כלל נמצאים בכל מטבח
כמה עוד אפשר לדבר על לביבות? למדנו איך צריך להכין אותן כדי שיצאו מוצלחות, ניסינו בלי שמן, כאלו כמו של סבתא וכמובן שלא הפסקנו לאכול. אבל גם ללביבה מותר ליהנות ולקפוץ לאיזו טבילה ברוטב או מחית שהופכים אותה ליותר טעימה. אז בשביל כל הלביבות שעוד נכין ואלו שממתינות לנו, חמות וקורצות, הנה כמה רעיונות לדיפים משדרגים:
מטבל סלמון מעושן
המרכיבים:
1 חבילה (200 גרם) פרוסות סלמון מעושן קצוצות לחתיכות קטנות
1 כפית מיונז
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
סלמון מעושן בשמנת (צילום: יעל גרטי)
מטבל אבוקדו
המרכיבים:
1 אבוקדו גדול בשל
מיץ מלימון 1
מלח
פלפל
1/2 בצל לבן קטן, קצץ דק (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
- מועכים את האבוקדו למחית חלקה, מוסיפים את הלימון, מלח והפלפל ואת הבצל ומערבבים יחד.
מטבל גבינת שמנת ושום
המרכיבים:
1 קופסה (250 מ"ל) גבינת שמנת 30%
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
גבינת שמנת ושום (צילום: Index Open)
מטבל גבינה ובצל ירוק
המרכיבים:
1 קופסה (250 מ"ל) גבינה לבנה, לא משנה כמה אחוזי שומן
2 בצל ירוק, רק העלים הירוקים קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
צזיקי
המרכיבים:
1 (200 מ"ל) גביע שמנת חמוצה
2 מלפפונים קלופים קצוצים
1/2 צרור שמיר קצוץ דק
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
צזיקי (צילום: דנה קופל)
מטבל שמנת סגולה
המרכיבים:
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כפות חזרת
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.