שתף קטע נבחר
 

ורמוס הפסיד בבג"ץ ויפוטר עד סוף השבוע

השופט אשר גרוניס קבע: מנכ"ל פסגות השתהה בהגשת העתירה, כיוון שהיה ידוע לו מזה זמן כי הרשויות לא יאשרו את עסקת רכישת פסגות על ידי אייפקס, אם ימשיך לכהן

מנכ"ל בית ההשקעות פסגות רועי ורמוס הפסיד במאבקו בבג"ץ. השופט אשר גרוניס החליט לדחות את בקשתו לתת צו ביניים שיעצור את הליכי פיטוריו, מבלי להמתין לתגובתו של פרקליט המדינה, משה לדור. לפיכך, ורמוס יפוטר עד סוף השבוע מתפקידו כמנכ"ל פסגות.

 

השופט קבע כי ורמוס השתהה בהגשת העתירה, כיוון שהיה ידוע לו מזה זמן כי הרשויות לא יאשרו את עסקת רכישת פסגות על ידי אייפקס אם הוא ימשיך לכהן בתפקיד. השופט ציין כי העתירה כנראה הפכה למיותרת, אך בהתחשב בכך שלדור לא הגיש תגובה - ככל הנראה בשל שביתת הפרקליטים - הוא ייקבע דיון בעתירה.

 

עוד קבע השופט כי "ההחלטה באשר לסיום כהונתו של העותר נמצאת, לכאורה, בתחום של דיני העבודה ודיני החוזים ולא במישור המינהלי. במילים אחרות, העתירה מתיימרת לתקוף החלטה של רשות מינהלית, בעוד שלכאורה מדובר בהשגה על החלטה שנתקבלה על ידי מעסיק או מעביד. בנסיבות העניין אין לכפות על המעסיק להמשיך ולהעסיק את העותר, במיוחד אין לעשות כן באמצעות צו של בית המשפט הגבוה לצדק".

 

ורמוס זומן פעמיים לשימוע אצל זהבית כהן לקראת פיטוריו, אולם הוא לא הגיע ודחה בכך את ההחלטה של כהן לפטרו עד לקבלת ההחלטה של בית המשפט. בעתירה דחופה שהגיש ביום שישי לבג"ץ, טען ורמוס כי "מדובר בניסיון פסול לבצע מחטף, ולהוציא לפועל את התנאי שנקבע בהחלטת פרקליט המדינה בדבר הדחתו של העותר (ורמוס), וזאת טרם דיון בבקשת העותר לצו ביניים ותוך ניסיון פסול לסכל את הדיון בבקשה".

 

בבקשה החדשה ביקש ורמוס מבג"ץ להורות כי פסגות או אייפקס לא יוכלו לנקוט בפעולה כלשהי, לרבות קיום השימוע, שתביא לסיום כהותנו בקבוצה. לפני כשבועיים הגיש ורמוס עתירה לבג"ץ שבה תקף את הסדר הטיעון שהושג בין קרן אייפקס לבין הפרקליטות.

 

בעתירה למתן צו על תנאי שהגיש נגד פרקליט המדינה עו"ד משה לדור, נגד רשות ניירות ערך, נגד איפקס ונגד פסגות בית השקעות, מבקש ורמוס מבית המשפט העליון להורות על ביטול ההסדר שערכה הפרקליטות עם איפקס לסגירת תיק החקירה נגד פסגות, שבמסגרתו נקבע גם כי תופסק העסקתו של ורמוס בקבוצת פסגות.

 

עורכי הדין של רועי ורמוס מסרו בתגובה: "ההחלטה שהתקבלה עוסקת בצו הביניים, אין בה כדי לקבוע לגבי חוקיות החלטת פרקליט המדינה. בית המשפט אף מציין שראוי שפרקליט המדינה משה לדור אשר לו תפקיד מרכזי בפרשה יעביר את התייחסותו, דבר שלא נעשה עקב שביתת הפרקליטים. בית המשפט אינו מתייחס בהחלטה לטענות המרכזיות שהועלו בעתירה, ובהוראת השופט העתירה עוברת עתה לדיון בהרכב של שלושה שופטים, ואנו בטוחים שטענותינו יישמעו ויענו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים