שתף קטע נבחר

 

שביתת הפרקליטים: מציעים שנאמן יגשר בין הצדדים

שר המשפטים דן עם נציגי האוצר והפרקליטים בנזקי השביתה. במהלך הפגישה עלתה הצעה שנאמן בעצמו יפקח על המו"מ והעבודה תתחדש. הפרקליטים הבהירו שאינם מוכנים להפסיק את השביתה וכי השיחות יתקיימו במקביל

שביתת הפרקליטים, הנמשכת כבר יותר משבועיים, גורמת לשחרור עבריינים, ומנגד - ארגון פרקליטי המדינה לא מתכוון להתקפל מדרישתו לשיפור תנאי השכר. לפי שעה, החזרה לעבודה סדירה לא נראית באופק. בעקבות זאת, שר המשפטים, יעקב נאמן, קיים בבוקר (יום ה') ישיבה משותפת עם משרד האוצר, במהלכה הודגשו נזקיה החמורים והפגיעה במערכת המשפט שגורמת שביתת הפרקליטים.

 

משרד האוצר הודיע כי הוא מוכן למשא ומתן עם נציגי הפרקליטים תחת פיקוחו של נאמן, עם סיומה המיידי של השביתה. במשרד האוצר ציינו כי המשא ומתן צריך להתנהל תוך רצון כן של שני הצדדים להגיע לפתרון.

 

בארגון הפרקליטים ציינו בתגובה להצעה שהם מוכנים להתחיל מיד בשיחות עם נציגי האוצר, אך דוחים כל תנאים מוקדמים ולא מסכימים בשלב זה להפסיק עם השביתה. "יש לנו תמיכה מלאה מפרקליטי המחוזות, מראשי המחלקות בפרקליטות המדינה ומהמשנים לפרקליטות המדינה", הבהיר נציג ועד ארגון פרקליטי המדינה, רועי פרי.

 

לדברי פרי "שר המשפטים שלח מכתב לפרקליטי המחוז ובו הביע תמיכה מלאה בפרקליטים ובדרישותיהם הצודקות, ואף מעל בימת הכנסת השבוע חזר והביע את תמיכתו". הוא הוסיף: "אנחנו גאים בשר המשפטים שלנו וסבורים שבימים הקרובים הוא יעשה גם מעשים אקטיביים לצורך התקדמות המשא ומתן".

 

"לא בכל מחיר"

בינתיים, מחאת הפרקליטים מתמקדת בטענה שבשנים האחרונות חלו שינויים, שהביאו לפגיעה קשה בתנאי עבודתם ובשכרם של התובעים מול עובדי ציבור אחרים, שרק הולכת ומחמירה. "בעבר החקירות היו יותר ממוקדות וקטנות, וחומר החקירה שנאסף היה קטן לעומת היום", הסביר עו"ד אביב שרון, העובד בפרקליטות עשור.

 

לטענתו, מערכת המשפט במדינה טרם הסתגלה לשינויים. "אין התחשבות בהתפתחות הטכנולוגיה, בהיקפים ההולך וגדל של התיקים, בגידול האוכלוסייה הטבעית. מעבר לעובדה שהתיקים של היום מורכבים יותר וקשים יותר, יש גם הרבה מאוד הליכי ביניים שנוספו משנות ה-70 ועד היום. כמות החומרים הנאספים היא אדירה, מה שדורש מאיתנו שעות על גבי שעות של הכנה".

 

עו"ד שרון הבהיר כי למרות אהבתו הרבה למשרתו, לא ימשיך לעסוק בה בכל מחיר. "המדינה הזו מאוד יקרה לנו, אבל יש פה פגיעה בפרקליטים, במי שעומד על המשמר ומגיש את כתבי האישום. כל החלשה של הפרקליטות היא החלשה של שלטון החוק במדינה, מדינה שכל-כך חשובה לנו".

 

מדבריו של עו"ד שרון מצטיירת שגרת יומיום לא קלה, בה מצויים מרבית הפרקליטים בארץ. "שגרת החיים של פרקליט בפרקליטות כוללת בין שלוש לארבע הופעות בבתי משפט במהלך השבוע. וכאשר אני אומר הופעות, אני מתכוון לתיקי הוכחות מורכבים בפשיעה חמורה, וכן לימי ערעורים בבית משפט מחוזי בכ-30 תיקים ליום הופעה", הסביר הפרקליט.

 

לילות לבנים

הוא סיפר כי "תיק הוכחות נקבע ליום דיונים אצל שופט והוא סוגר את השופט לכל היום לשמיעת התיק, במסגרת שמיעת התיק מוזמנים עדי תביעה שכתובים בכתב האישום. בכל יום דיונים של הוכחות מוזמנים בין חמישה לעשרה עדים. זאת אומרת כל יום דיונים שנדחה 10 עדים בעצם הולכים הביתה. על כל הכרוך בכך עוגמת נפש תשלום שכר בטלה מאוצר המדינה ועוד".

 

על ועדות השחרורים שתפקידם לדון בשחרור מוקדם של אסירים, אמר עו"ד שרון כי "ביום דיונים נקבעים בין 30 ל-40 תיקים, ממולנו יש סנגורים שמתחלפים תוך כדי וזאת בייצוג האסירים כי כל אסיר מביא את הסנגור שלו. אנחנו מתמודדים בכל הכמות הזאת ומייצגים את המדינה בכל התיקים".

 

לדבריו, "אנחנו נדרשים לבוא עם הידע והכרת התיק על בוריו. יש לילות רבים שאנחנו לומדים ומתכוננים לו. יוצא שמספר ימים לפני ואף שבוע וחצי לפני אנחנו נפגשים עם העדים הרלוונטים ומכינים אותם לעדות קוראים איתם יחדיו את חומר העדויות שנוגע לעניינם. וכמה לילות לפני אנחנו מתחילים גם להכין את החקירות הראשיות של העדים לרבות החקירות הנגדיות של עדי ההגנה. דהיינו הנאשם ועדיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שביתת הפרקליטים
צילום: עופר עמרם
יעקב נאמן. מנסה למצוא פתרון
צילום: ירון ברנר
מומלצים