קינוח שמבריא חולים: פודינג טחינה
פיליס גלזר מכינה קינוח מפתה על בסיס טחינה, סילאן וחלבה עם תחליף מפתיע לקורנפלור - שורש יפני בשם קוזו שנחשב למרפא מיחושי בבטן, כאבי ראש ואפילו הנגאובר
כיף להכין פודינג תוצרת בית ולדעת שהוא מכיל רק חומרים טבעיים ומזינים. כאן למשל מחליף את מקום הקורנפלור הקוזו - שורש עמילני יפני, המשמש לעיבוי ולהסמכה. ביפן משתמשים בשורש הקוזו לא רק לעיבוי אלא גם לריפוי. הקוזו נחשב כמרגיע בעיות קיבה ומעיים, כאבי ראש, חום, התקררות ואפילו הנגאובר. שורשי הקוזו ענקיים ומשקלם מגיע בממוצע ל-85 ק"ג. הפקת הגרגרים הלבנים מהשורש נמשכת חודשים, ולכן מחיר הקוזו יקר בהרבה מזה של הקורנפלור.
טיפ: איך ממירים קורנפלור בקוזו? 1/2 1 כפות קוזו על כל 1 כף קורנפלור (לכל כוס נוזלים).
פודינג טחינה עם סילאן וחלבה
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות חלב (או חלב מלא, חלב סויה או חלב שקדים)
2 כפות דבש או סירופ מייפל טהור
3 - 1/2 2 כפות קוזו
1/2 כוס מים פושרים
4 כפות טחינה (לא טחינה משומשום מלא, היא מרירה מדי)
50 גרם חלבה טבעית, חתוכה לחתיכות קטנות או מפוררת
לקישוט:
1 כף סילאן טבעי
פודינג טחינה עם סילאן וחלבה (צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, מערבבים את החלב עם הדבש או עם המייפל על אש בינונית-קטנה.
- ממיסים את הקוזו בחצי כוס מים פושרים ומוסיפים לסיר, תוך כדי בחישה.
- מנמיכים את האש. מערבבים נמרצות את הטחינה, מוסיפים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהפודינג מתחיל לרתוח ומסמיך, עוד דקה או שתיים.
- יוצקים את הפודינג ל-4 כוסות הגשה. מפזרים מעל את החלבה. מזלפים את הסילאן. אוכלים את הפודינג חמים, בטמפרטורת החדר או מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
- מתוך ספרה של פיליס גלזר," בישול בריא בקלי קלות" בחסות "הרדוף"
פודינג טחינה עם סילאן וחלבה
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים