חורף בלבן: מרק קרם כרובית
טעמה העדין של הכרובית מתמזג כאן בהצלחה עם טעמיהם המעניינים של הארטישוק הירושלמי, הכרשה והשורשים - ויוצר מרק שהדבר האחרון שתוכלו להגיד עליו שהוא משעמם
מרק קרם כרובית
מתכון של השפית בל קפצן, באדיבות "סוגת"
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 כרובית גדולה1 בצל לבן גדול וחתוך גס
2 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
1 כרשה, רק החלק הלבן, חתוך גס
3 שיני שום שלמות
2 כוסות חלב
2 כוסות ציר ירקות או מים
1 כף חמאה
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית קארי
מלח לפי הטעם
להגשה:
מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים (נראים כמו פופקורן). חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
- מכניסים לסיר גדול את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הכרשה והשום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות.
- מצננים מעט ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד למרקם קרמי.
- מוסיפים לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- להגשה: מניחים את המרק בקערה, מפזרים את ראשי הכרובית במרק, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.
מרק כרובית (צילום: דן פרץ)
מרק קרם כרובית
צילום: דן פרץ
מומלצים