שתף קטע נבחר

הערעור נדחה: האחים אברג'יל יוסגרו לארה"ב

שופטי העליון קבעו כי מאיר ויצחק אברג'יל יוסגרו לידי רשויות החוק בארה"ב. הם צפויים לעמוד לדין על מעורבותם ברצח סוחר סמים, הלבנת הון, סחר בסמים והשתייכות לארגון פשע. הפרקליטות: זו גולת הכותרת של המאבק שלנו בארגוני הפשע

בדרך לאמריקה: בית המשפט העליון פסק הבוקר (יום ב') כי מאיר ויצחק אברג'יל יוסגרו לידי רשויות החוק בארה"ב. בכך, דחו השופטים מרים נאור, עוזי פוגלמן ועדנה ארבל, את ערעורם של השניים על עצם תהליך ההסגרה. בנוסף, יוסגרו לארה"ב גם שלושה מעורבים נוספים: משה מלול, ישראל אוזיפה וששון בראשי.

 

האחים אברג'יל נעצרו באוגוסט 2008 בעקבות בקשת הרשויות בארה"ב להסגירם בגין מעורבות ברצח סוחר סמים הישראלי סמי אטיאס, וכן בגין הלבנת הון, סחר בסמים והשתייכות לארגון פשע. מלול, אוזיפה ובראשי הואשמו בעבירות דומות.

 

"נזקם של ארגוני הפשיעה רב-מעגלי ורב-תחומי. פעילותם פוגעת בכלכלת המדינה ובחוסנה החברתי כשתופעות כמו זנות, סחר בבני אדם, הימורים וסחר בסמים, מתקיימות בה ללא שתתנהל נגדם מלחמה נחושה ועקבית של רשויות המדינה. חברה שפועלים בה גופים העוסקים במתן הלוואות ובקביעתן ללא פיקוח הולם של המדינה, היא חברה שיסודותיה החברתיים נחלשים", נכתב בהכרעת הדין.

 

פעילותם של ארגוני הפשיעה זורעת אווירה של פחד ברחוב, היא מכרסמת באמון הציבור, ברשויות האכיפה ובאיכות חייהם של אזרחים שומרי חוק... שכלול הראיות עליהן עמדנו מוביל לכאורה למסקנה כי יצחק אברג'יל עמד בראשו של ארגון, שחלק מעיסוקו היה סחר אינטנסיבי, חוצה יבשות, בסמים. יתר חברי הארגון היו כפופים לו ונשמעו להוראותיו", הוסיפו השופטים פוגלמן, נאור וארבל. 

 

בחודשים האחרונים ניהלו האחים אברג'יל "מלחמה קטנה" נגד שירות בתי הסוהר בניסיון להקל על תנאי המאסר שלהם. בחודש אפריל סירבו פעמיים השניים להופיע לדיון בערעורם כיוון שלא הותר להם לצאת מהכלא עם עוגיות, חלב, בגדים, מגבות ונייר טואלט. הדיונים התקיימו בנוכחות עורכי דינם בלבד.

 

יומיים אחרי התנצל מאיר אברג'יל על הפארסה בבית המשפט והופיע לדיונים, בעוד אחיו, הנחשב למי שעמד בראש הארגון, ממשיך להחרים אותם. ואולם, שוב חלפו רק כמה חודשים והיחסים בין מאיר אברג'יל לשב"ס עלו על שרטון. אברג'יל החזיר ארוחה שהוגשה לו בכלא השרון במחאה על שלא הותר לו להתייחד עם אשתו. משב"ס נמסר כי שבועיים קודם לכן היה מעורב אברג'יל בניסיון להבריח טלכרט לתוך הכלא ובעקבות כך הוא הועמד לדין משמעתי בו הוחלט לשלול ממנו את ההטבה. אברג'יל הכריז בתגובה על שביתת רעב, אותה ביטל כמה ימים לאחר מכן.

 

מכתב האישום שהוגש נגד השניים עולה כי יצחק אברג'יל היה מעורב ברצח אטיאס בלוס-אנג'לס. זאת לאחר שהאחרון גנב לכאורה כספים מאברג'יל במסגרת עסקות סמים. יצחק היה מעורב יחד עם אחיו ושלושת המואשמים האחרים גם בהלבנת הכספים בפרשת הבנק למסחר. חלק מכספי המעילה הועברו דרכם לארה"ב ושם "הולבנו" על-ידי הלוואות לאנשי עסקים - שאת חלקם גם סחטו האחים אברג'יל.

 

עוד מייחס כתב האישום ליצחק אברג'יל מעורבות בייבוא של סם מסוג אקסטזי לארה"ב ובהפצתו לשטחה. העיתון "לוס אנג'לס טיימס" דיווח בזמנו כי במחלקת המדינה האמריקנית מונים את יצחק אברג'יל בין 40 יבואני הסמים הגדולים בעולם לשטח ארה"ב.

 

"גולת הכותרת של המאבק בפשיעה"

הקראת הכרעת הדין בבית המשפט העליון לוותה בקולות בכי מצד משפחותיהם וחבריהם של חמשת המוסגרים. בן דודו של מאיר, יגאל אברג'יל, אמר ל-ynet: "מאיר לא עשה כלום, הכל חרטה, זו מדינת חרטה". בתו של מאיר, בת-אל, אמרה בכאב ובדמעות: "נעשה לאבא עוול. תראו על מה מסגירים אותו? על סעיף כזה הוא צריך לנסוע לארה"ב? הוא לא רצח ולא עשה רע לאיש".

 

עו"ד אביגדור פלדמן, המייצג את מאיר אברג'יל, אמר כי הוא מסופק אם יוגש נגד מרשו כתב אישום בארה"ב "וגם אם כן, מה שיוגש הינו מצומצם ביותר. מאיר אופטימי כמוני". עו"ד אבי עמירם, המייצג גם הוא את מאיר אברג'יל אמר: "נדהמנו מההחלטה, מאיר אברג'יל נדהם ממנה. קיווינו שבית המשפט העליון יהיה הסכר האחרון מפני ההסגרה האומללה, שלה אין כל בסיס. אני מקווה שעם הגעתו לארה"ב התובע האמריקני יבין זאת והצדק ייצא שם לאור".

 

פרקליטתו השלישית של מאיר, עו"ד איילת אפיק חכמון, אמרה: "קיבלנו בהפתעה את ההחלטה, היינו בטוחים שבית המשפט העליון ייקרא את כל החומר ויבין שנעשתה טעות קשה. אנו מאמינים עדיין בצדקתו של מאיר, ומבטיחים שכשיגיע לארה"ב תוכח חפותו. מספיק היה לראות את העיניים שלו, את התדהמה ואת העצב במיוחד לאור העובדה שהוא האמין שהעליון ישנה את החלטת המחוזי".

 

פרקליטו של יצחק אברג'יל, עו"ד יורם שפטל, אמר: "אנחנו בכלל לא מופתעים, בגלל זה יצחק בחר שלא להגיע היום לאולם. אני דבק בעמדתי כי אין מספיק ראיות בתיק". פרקליטו השני של יצחק אברג'יל, עו"ד שרון נהרי, הוסיף: "אנחנו לא מופתעים, אני בטוח שהראיות אינן מבוססות ובקרוב מאוד תדעו שאפילו מי שביקש אותן לא מאמין בהן. צר לי שב-20 שנה האחרונות כמעט ולא היו תקדימים של אנשים שלא הוסגרו".

 

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, שהגיב על ההכרעה, דווקא רואה בחקירה נקודת שיא בפעילות כוחותיו. "בחקירה זו באו לידי מיצוי מלא יכולות המשטרה בתחום המודיעין, הטכנולוגיה והחקירות. מדובר בהמשך רצוף של המאבק בארגוני הפשיעה, מאבק שקצר הצלחות רבות בשנים האחרונות, תוך התמודדות מערכתית ארוכת טווח.

 

"ההסגרה מהווה מהלך משלים לחקירה שנפרסה על פני מספר שנים, חקירה מורכבת שנוהלה ביחב"ל וב-DEA, האמריקני, תוך שיתוף פעולה מלא והפגנת יכולות חקירתיות ואופרטיביות", הוסיף המפכ"ל. "כל זאת, בהמשך לתפיסה שפעילות ארגוני הפשיעה מתפרשת על פני הגלובוס כולו. הסגרה זו הינה פרי מאמץ משותף של כלל גורמי אכיפת החוק במדינת ישראל, משטרת ישראל, הפרקליטות ומערכת התביעה האמריקנית".

 

גם מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, עו"ד גל לברטוב, בירך על פסיקת בית המשפט העליון: "זוהי גולת הכותרת של המאבק שלנו בארגוני הפשיעה. אנו שמחים שתהיה הזדמנות להעמיד אותם לדין. איננו קובעים אם הם אשמים או לא אשמים, אלא רק שהם יוסגרו לארה"ב ויועמדו שם לדין. אני רוצה לברך את מי שעסק במלאכה".

 

עו"ד גלעד סממה, ששימש כתובע בתיק, אמר: "מדובר בהחלטה חשובה, זהו המשך ישיר בשיאו של המאבק המתמשך בארגוני הפשיעה במדינת ישראל. המדינה נלחמת בכל החזיתות בניסיון לבער את התופעה של ארגוני הפשיעה. אנו שבעי רצון מההחלטה ואני מודה לכל הרשויות שעבדו על התיק הזה".

 

Read this article in English

 

 

סייע בהכנת הידיעה יאיר אלטמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר אברג'יל. שבת רעב
צילום: אוהד צויגנברג
ראש הארגון. יצחק אברג'יל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים