בגלל הזיהום בטהרן: מטוסים התיזו מים מהאוויר
בעוד שבישראל המטוסים הכריעו את האש הקטלנית בכרמל, באיראן ניסו להיאבק בערפיח מהמכוניות, בתקווה לגשם
בעוד שבישראל הכריעו המטוסים, ובראשם ה"סופרטאנקר ", את האש הקטלנית בכרמל, באיראן היתה להם משימה שונה: ארגון הגנת הסביבה באיראן החל אתמול (יום ב') להתיז מים מעל הבירה טהרן כדי לנטרל את זיהום האוויר הכבד בעיר, שהגיע לרמות מסוכנות בימים האחרונים.
חמישה מטוסים התיזו את המים על העיר שרמת הזיהום בה נחשבת לאחת הגבוהות בעולם. בשבוע שעבר הביא המצב החמור לסגירת משרדי הממשלה, מפעלים ובתי ספר במשך יומיים.
ראש הארגון האיראני לאיכות הסביבה, מוחמד ג'וואד מוחמדי-זאדה, אמר במסיבת עיתונאים כי חמישה מטוסים נוספים יתיזו מים על העיר גם היום. אנשי הארגון מנסים למצוא דרכים "לטלטל את האטמוספירה" כדי להביא למצב שבו יירד גשם או שתיווצר רוח מלאכותית שתישא את הפיח הכבד מחוץ לעיר.
ממחקר של הארגון עולה כי יותר מ-80 אחוז מזיהום האוויר בבירה האיראנית נובע מכמות כלי הרכב הרבה הנכנסים אליה מדי יום - 3.5 מיליון במספר. הנתונים הגיאוגרפיים של טהרן מגבירים את את בעיית זיהום האוויר, שכן מצפון לעיר שוכן רכס הרי אלבורז הגורמים לאוויר המזוהם להישאר מעל העיר עצמה, ולא מאפשרים לו לצאת ממנה.
שריפת יער השתוללה במשך שבועיים
בשנים האחרונות הושבתה טהרן כמה פעמים בעקבות זיהום אוויר כבד, והממשלה מנסה להיאבק בבעייה באמצעות הגבלת השימוש במכוניות,
פיתוח קווי הרכבת התחתית וצמצום השימוש בדלק מאיכות ירודה.
מלבד זיהום האוויר, התמודדו באיראן גם עם שריפת יער גדולה שהשתוללה בשבועיים האחרונים. השריפה, שכילתה עשרות אלפי דונמים של חורש טבעי אירעה במחוז גולסטן, שבצפון-מערב איראן. יותר מ-600 כבאים בסיוע שבעה מסוקים נאבקו בלהבות במחוז גולסטן מאז 20 בנובמבר, אך רק שלשום הושגה שליטה על האש. בשריפה הזו לא היו נפגעים בנפש, אך נגרם נזק עצום לבעלי החיים באזור בהם נחשים, צבים, צפרדעים ושועלים.