שתף קטע נבחר
 

10 המאכלים הכי מוזרים בעולם

האם אתם מאלה שמתרחקים מכל מנה שמוגשת לכם בארץ רחוקה בה אתם מבקרים, או שמא אתם מהאמיצים שמנסים כל דבר? הנה רשימה של כמה מאכלים לאומיים שמביאים הרבה גאווה למקומיים - ובחילה לתיירים

יש אנשים שמאמינים שכשמטיילים בחו"ל, אי אפשר לספוג את האווירה המקומית במלואה אם לא טועמים כמה מהמעדנים המקומיים. מאוד קל לאמץ את הגישה הזאת כשמדובר בקרואסון הצרפתי או בהמבורגר אמריקני, אבל מה קורה כשנתקלים במאכלים לאומיים קצת פחות אטרקטיביים - כמו חלב סוסות מותסס או מרק כלב? אגב, לא צריך לנסוע עד מונגוליה או גרינלנד כדי להיתקל במנות מאתגרות במיוחד. האם תהיו מוכנים לטעום את "הפודינג השחור" האנגלי אחרי שתגלו שממש לא מדובר בקינוח שוקולדי?

 

אז רגע לפני שאתם אורזים מזוודה ונוסעים לחופשה הבאה שלכם, מגזין "Travel and Leisure" קיבץ עשרה מאכלים לאומיים שאולי כדאי שתכירו מראש:

 

1. שירָאקוֹ | יפן

בהתחשב בפופולריות של הקוויאר בעולם כולו, לא נשמע מופרך שמישהו יאכל גם את המקבילה הגברית לביצי דגים. כלומר, את בלוטות הרבייה המלאות בזרע של דג זכר (בדרך כלל, בקלה דג החכאי, או דג אבו-נפחא). היפנים לקחו על עצמם את האתגר, ולמנה הזאת קוראים Shirako. משמעות המילה ביפנית היא "ילדים לבנים", ואנחנו משאירים לכם לדמיין לאילו ילדים לבנים הם מתכוונים. במקרה הטוב, כאשר הוא מבושל, לשיראקו יש מרקם קטיפתי, כמו פודינג. במקרה הגרוע מדובר במשהו דביק וחלקלק שמוגש נא להנאתם של האכלנים היפנים. 

 

2. לוּטפיסְק | נורווגיה

הלוטפיסק (Lutefisk) הוא מנה נורווגית מסורתית העשויה דג לבן שעובר תהליך של ייבוש או המלחה בתמיסת חיטוי המשמשת בדר"כ לניקוי תנורים ופתיחת סתימות. הכנת המעדן המקומי אינה קלה, שכן השריית הדג בתמיסה צריכה להיעשות למשך זמן מדויק אם לא רוצים ששומן הדג יהפוך לעיסה בטעם של סבון. הדג מוכן כאשר מרקמו דומה לג'לי, והוא מריח נורא. בשנת 2008, יותר מ-3,000 טונות של לוטפיסק נחטפו מהמדפים בסופרמרקטים הנורווגים.


לוטפיסק, זה מה ששופכים עליו רוטב (צילום: mct) 

 

3. קֶנְקֶה | גאנה

זה אולי נשמע תמים למדי - קמח תירס תוסס ומבושל למחצה - אבל קנקה (Kenke) הוא אחד המאכלים החריפים ביותר על פני תבל. את התירס הטחון מספיגים במים ומשאירים לתסוס כך במשך שלושה ימים. לאחר מכן, הגרעינים מבושלים חלקית, נעטפים בעלי בננה, ומאודים עד שהם מגיעים למרקם של דייסה חמה, כמו הפולנטה. קנקה מוגש בדרך כלל עם תבשיל של עגבניות מרוסקות ופלפל.

 

4. איירָאג | מונגוליה

מונגוליה ללא אייראג (Airag) היא כמו אמריקה ללא בירת באדווייזר. שניהם משקאות אלכוהוליים מוגזים קלות שאפשר לקנות בבקבוק בכל פינה - רק שאייראג עשוי מחלב סוסות מותסס. במהלך הייצור, חיידקים הופכים את החלב לחומצה, והשמרים הופכים אותו למשקה אלכוהולי מוגז. כדי להגיע למרקם הרצוי, התערובת מעורבבת מדי יום לא פחות מ-1,000 פעמים. התוצר הסופי חזק יותר מבירה, אך חלש יותר מיין.

 

5. ברווז בתוך ביצה | דרום מזרח אסיה

מישהו מחפש שיקוי אהבה? נסה לאכול ביצת ברווז מופרית שבושלה כשהעובר בתוכה התפתח כמעט לחלוטין. זהו מאכל רחוב פופולרי בפיליפינים, וייטנאם, קמבודיה ושאר ארצות דרום מזרח אסיה. גיל הביצה הוא עניין של העדפה אזורית: בצפון וייטנאם, למשל, מעדיפים את הביצה שלהם בוגרת, כאשר הגוזל מבוגר מספיק כדי להיות בעל מקור וציפורניים. את המנה מתחילים בשתיית הנוזלים שמקיפים את העובר דרך נקב בקליפת הביצה. לאחר מכן ממשיכים לקלפה ואוכלים את הגוזל עצמו. אם תהיתם, עצמות הגוזל שטרם בקע חזקות אבל רכות מספיק לאכילה.


שיהיה בתיאבון. ברווז בתוך ביצה (צילום: Index Open) 

 

6. קאפיברה | ברזיל

בעוד הטבחים בפרו ואקוודור יגישו לכם בשמחה חזירי ים, הברזילאים מעדיפים לצלות על הגריל את בן דודם המרושע - הקאפיברה (Capybara). מדובר במכרסם ענקי היכול להגיע לגודל של כמטר וחצי ולשקול כ-60 ק"ג. בשרו של המכרסם האימתני מושרה בדרך כלל במשך חמש שעות במרינדה הכוללת שום, בצל כתוש, פלפל, עלה דפנה וחומץ. מעורר תיאבון?


קאפיברה, האח הגדול והרע של חזיר הים (צילום: Index Open) 

 

7. פודינג שחור | אנגליה

פודינג שחור הוא ממש לא פודינג, אלא סוג של נקניק דם על בסיס חלקי פנים שונים שמבושלים עד שהם נקרשים ומצוננים. סוגי המילוי נעים מבשר ושומן ועד לשיבולת שועל ולחם. ארוחת הבוקר הבריטית המסורתית, בעלת הנטיות הערפדיות, כוללת כמה פרוסות של פודינג שחור לצד שעועית, עגבניות אפויות, פטריות וביצים. למרות שמובטח לכם שהמאכל ינפח את רמות הכולסטרול שלכם, הוא למעשה ממלא צרכים תזונתיים רבים שהגוף צריך.


ממולא בכל דבר אפשרי. פודינג שחור (צילום: Index Open) 

 

8. בושינטנג | צפון ודרום קוריאה

נכון שעבור האדם המערבי זה נראה מזעזע, אבל במקומות מסוימים בעולם, חברו הטוב של האדם הוא חברו הטוב בצלחת. בחצי האי הקוריאני, למשל, נהוג לאכול מרק בשם בושינטג (Boshintang), הכולל בשר כלב. יתרה מכך, את זן הכלבים הזה (המכונה "הכלב הצהוב") מגדלים במיוחד למאכל אדם. הבשר מבושל עם בצל ירוק, סוגי עלים למיניהם וזרעי צמחים. למרות הלחץ מצד ארגוני זכויות בעלי חיים הבינלאומי, יותר מ-6,000 מסעדות בדרום קוריאה עדיין מגישות מנה זו.

 

9. מוקטוק | גרינלנד

מאז עידן הקרח האחרון לערך, אסקימואים מגרינלנד שטים בקייאקים וצדים רבבות לווייתנים בעזרת צלצלים. במהלך תקופת הקיץ הקצרה הם צדים לווייתנים מסוג חדשן חדקרן, הנקראים גם "חדי הקרן של הים" בזכות הניב הארוך והמסולסל המזדקר מקדמת פניהם. מלווייתנים אלה מכינים האסקימואים מנה העשויה שומן ועור נא הנקראת muktuk ונחשבת למעדן. שכבות המנה ומרקמה מורכבות מהעור הגמיש, שטעמו אגוזי, שומן לבן לעיס, ובין שתי שכבות אלו, שכבה דקה נוספת של חומר שמרקמו כמו פקק שעם.

 

10. טאקו מוח | מקסיקו

המקסיקנים גאים להגיש לכם "טאקו מוח" (Tacos de Sesos) כשהכוונה היא למוח של הפרה. למעשה, מדובר במאכל שאינו "לא-בריא". אבל החומר האפור הוא בעל ערכים גבוהים מאד של כולסטרול גבוה מאוד, ועל פי ספרי הרפואה, לחיידקי ה-Bovine Spongiform Encephalopathy, הידועים כגורמים למחלת הפרה המשוגעת, יש תקופת דגירה של עד 50 שנים. כך שאכילת המנה הזו היא באחריותכם בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעדן בתוך ביצה?
צילום: Index Open
מומלצים