שתף קטע נבחר
 

"אסם משפחתית ודואגת? שלא תשלם שכר רעב"

לדברי ההסתדרות, 270 עובדי טבעול שנמכר לפני כחצי שנה לאסם, התאגדו ודורשים שתבוטל האפליה בינם לבין עובדי אסם. הם טוענים שהזנחתם מרמזת על הכוונה להעביר את המפעל לדרום. אסם: הטענות מעוררות פליאה ומופרכות

עובדי מפעל טבעול, שנמכר לפני כחצי שנה לחברת אסם, התאגדו בהסתדרות והקימו ועד שייצג את 270 העובדים מול הנהלת החברה - כך טוענים בהסתדרות. העובדים מעלים טענות קשות על אפליה בינם לבין שאר עובדי אסם, על פגיעה בתנאי העסקתם, וכן על חשש מפני העברת המפעל לדרום ופיטוריהם; הם דורשים השוואת תנאים וחתימת הסכם קיבוצי. בהנהלת טבעול ואסם מסרו ל-ynet הכחישו את הדברים. יו"ר הוועד, דוד בן הרוש מסר ל-ynet ש"אני לא רוצה מלחמות אבל אם לא תהיה ברירה נילחם כמו אריות".

 

 

"לא הגיוני שאנחנו שייכים עכשיו לתאגיד מזון ענק ומקבלים שכר רעב. יש כאן עובדים של 15 שנה שמקבלים 21 שקלים לשעה. נמכרנו לאסם ואנחנו רוצים תנאים של אוסם וחוזה קיבוצי כמו של כל עובדי אסם האחרים.

 אם אסם באמת כל כך חברה ישראלית, משפחתית, לאומית כמו שהם מגדירים את עצמם - אז גם שיפעלו בנושא ושלא התייחסו אלינו כאל עבדים", אמר יו"ר הוועד.

 

אסם קנתה אתכם רק לפני חצי שנה - למה לא דרשתם זאת מהבעלים הקודמים?

"דווקא כן דרשנו מההנהלה שמונתה על ידי הבעלים הקודמים, קיבוץ לוחמי הגטאות ,תוספות שכר; אבל הם סירבו או שהיו נותנים למנהלי המחלקות סכומים זעומים לחלק למי שהם רצו באופן שרירותי. בפועל לרובנו הגדול הועלתה המשכורת לשעה בפחות מחצי שקל ב-5 שנים אחרונות - והמחירים מסביב רק עלו. איך אפשר לקיים משפחה מהגרושים האלו - אני לא יודע.

 

"אבל עכשיו יש לנו בעלים חדשים והיה לאסם חצי שנה בשביל לשפר לנו את התנאים והם מתעלמים. יותר גרוע מזה - הם הפכו את העבודה לבלתי נסבלת והכניסו מערכות קירור מקפיאות. אנו נהיינו חולים במחלות חורף - כל הקיץ - כל יום 15 אנשים חולים בבית הם מביאים כוח אדם שהעלות שלו יותר יקרה ממה שמשלמים לנו - הכל כדי להתעמר בנו".

 

הוועד: חוששים שיעבירו את המפעל

למה שיעשו את זה?

"יש שמועות שהסיבה לכך היא שהם לא מתכוונים להשאיר אותנו כאן הרבה זמן - אלא להעביר את המפעל לדרום ולפטר את כולנו. אם הם חושבים שניתן להם לעשות את זה לאנשים מבוגרים שבזיעת אפם תרמו להצלחת מפעל משגשג הם טועים".

 

בעקבות ההתארגנות שלחו עו"ד שי תקן ועו"ד אמיר בשה מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות מכתב להנהלת החברה. הם הודיעו על ההתאגדות וביקשו להכיר בה כארגון היציג של העובדים ולפתוח במשא ומתן להסדרת תנאי העסקתם של העובדים בהסכם קיבוצי.

 

"אני קורא להנהלה לשבת איתנו למו"מ להסדרת תנאי העסקת העובדים וביטחונם התעסוקתי במסגרת הסכם קיבוצי", אמר תקן. בהסתדרות הוסיפו שהתארגנות הזו היא עדות נוספת לתנופה שהחלה בהתארגנויות עובדים, גם בענף המזון , כחברת שפע שחתמה על הסכם קיבוצי לפני מספר חודשים עם העובדים. 

 

מחברת אסם והנהלת טבעול נמסר ל-ynet: ש"החברה מכירה בזכות העובדים להתאגד ובמשך כל שנות פעילותה ראתה בעובדים נכס חשוב ושותף לדרך. כידוע, טבעול הנה חלק מקבוצת אסם, הידועה ביחסי עבודה מצוינים עם העובדים ועם ההסתדרות. בקבוצת אסם, וטבעול בתוכה, נהוגה מדיניות אחידה המשותפת לכל עובדיה גם בנושאים הקשורים לתנאי העבודה והשכר, כפי שנקבע ע"י מועצת המנהלים.

על רקע זה הטענות המועלות בנקודה זו מעוררות פליאה ונראה שעיקר תפקידן להשיג תשומת לב תקשורתית. השמועה על תכניות להעתקת המפעל מופרכת במיוחד היות ולנציגי העובדים ידוע היטב כי בהסכם לרכישת טבעול נקבע במפורש שהמפעל ימשיך לפעול בקיבוץ לוחמי הגטאות. טבעול תמשיך להתייחס לעובדיה בכבוד ובהגינות כמקובל בחברה מאז ומתמיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובד במפעל טבעול
צילום: גיל נחושתן
חברה משפחתית?
מומלצים