גוגל: חנות הספרים שתהרוג את קינדל
גוגל משיקה חנות ספרים משלה ומבטיחה גישה פתוחה ונגישה יותר לעולם הספרים האלקטרונים, לפיה תוכלו לקרוא ספרים אלקטרונים מכל מכשיר בעל חיבור לרשת, מכל מקום שתרצו. ויש גם הרבה ספרים בחינם
באמצעות החנות תוכלו לחפש במדף הספרים של גוגל כותרים פופולריים עכשוויים לצד קלאסיקות (דוגמת עליסה בארץ הפלאות או אי המטמון), שאת חלקם גם תוכלו להוריד בחינם לגמרי, עקב חוק ההתיישנות על זכויות היוצרים.
למעשה, אפילו שקניית הספרים האלקטרונים מתאפשרת בינתיים רק לתושבי ארה"ב, את הספרים החינמיים תוכלו להוריד כבר עכשיו.
גישה פתוחה
בבלוג הרשמי של גוגל הכריזו על פתיחת השירות בחגיגיות, והדגישו כי החדשנות של חנות הספרים היא בגישתה הפתוחה – כל עוד רכשתם את הספר, אינכם מוגבלים למכשיר אחד בו יהיה ניתן לקרוא את תכני הספרים. תוכלו לעבור מקריאה במחשב האישי לטאבלט, ומשם לאנדרואיד או לאייפון, באמצעות התוכנה החינמית של גוגל לקריאה בסמארטפונים. כל זאת אפשרי הודות לכך שקבצי הספרים מאוחסנים בענן ולא על מכשיר קריאה אישי באופן מקומי.
"תקוות גדולות" של דיקנס, אחד הספרים שתוכלו להוריד בחינם בחנות
גישה פתוחה זו נוגדת את גישתם הסגורה של מכשירי ה-Kindle, שמגבילים את הורדת וקריאת הספרים שרכשתם אך ורק למכשיר קריאת ה-ebooks שלכם. כחלק מהגישה הפתוחה של גוגל, הספרים יהיו זמינים גם מאתרי ספרים אלקטרונים אחרים ברשת, מה שגם נוגד את מכירת הספרים למכשירי קינדל, שמתבצעת רק דרך אתר אמזון.
ספרי העתיד
מתוך תפיסות שונות אלו - הסגורה והפתוחה - של שוק הספרים האלקטרונים כיום, נגזרת תפיסתן של החברות בנושא שוק הספרים העתידי. בעוד אמזון מקדמת צרכנות ספרים שמאחדת חומרה ותוכן, ודרך כך גם שליטה צמודה ומגבילה יותר של קהל הקוראים, גוגל ספרים מתרכז בתוכן – הספרים, ומשאיר את אופן צריכת התוכן – החומרה, לבחירתם האישית.
מנוע חיפוש הספרים בחנות גוגל מאפשר לכם לחפש לא רק לפי כותרת או שם הסופר, אלא גם לפי קטגוריות פופולריות והמלצות נוחות לסינון. חדשנות נוספת בחנות הספרים מופיעה באפשרות התצוגה המקדימה של הספרים. התצוגה מאפשרת לכם לבחור את הקטעים הנבחרים בקלות לפי תוכן העניינים, לבצע חיפוש פנימי במילות הספר, ואפילו לבחור בין קריאה של טקסט מקוון או צפייה בסריקה מהספר המקורי. אותן האפשרויות, כמובן, זמינות גם בקורא הספרים החינמי של גוגל.
מאז שנוסד פרויקט גוגל ספרים בשנת 2004, העבירה גוגל לפורמט דיגיטלי למעלה מ-15 מיליון ספרים של כ-35 אלף הוצאות ספרים, ביותר ממאה מדינות, וב-400 שפות. בגוגל טוענים שהכוח המניע את הפרויקט הוא רצונם "להפוך את מידע הקיים בספרים לזמין ויעיל ברשת," על מנת ליצור "מאגר עמוק של ידע ותרבות, בו יהיה ניתן גם לבצע חיפוש בקלות."
מה לדעתכם גישה נכונה יותר, של אמזון או של גוגל? האם אתם מעדיפים שהספרים המקוונים שלכם ישכנו במכשיר יחיד, או שהייתם סומכים על גוגל שתאחסן את הספרים שלכם בשבילכם?